GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 17, 2010 22:53 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

Wreszcie udało mi się zalogować. :twisted:
Na te krowie placki najlepszy byłby intestinal,
ale nie wiem jak stoimy finansowo, bo i o testy trzeba zapytać.

A co do zdjęć, to nie na darmo mówią, że szewc bez butów chodzi. :mrgreen:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon paź 18, 2010 8:26 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

Witam wszystkich po powrocie :) Przeczytałam, jak dużo działo się w zeszłym tygodniu!
Nie dziwię się KaleidoStar, że z małym entuzjazmem podeszła do pomysłu kąpieli Herbatniczka :) Chłopak jak czegoś nie chce, to nie chce i basta. Silny charakterek, oj, silny. Dobrze, że udało się go zmusić do wejścia do kontenerka. Cieszę się, że zdrowieje, żeby jeszcze qpale się unormowały.

ewung pisze:O rany bosko to brzmi :-) Herbatnik z posypką :ryk:

Musiał wyglądać przeuroczo, prawdzie błyszczące ciasteczko :ryk:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon paź 18, 2010 8:37 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

ewung pisze:KaleidoStar mam prośbę o podesłanie jeśli masz jakiegoś domowego zdjęcia Herbatnika albo kilku - trzeba ruszyć z ogłoszeniami a fajnie będzie jak damy domową fotkę
Szkoda że z domkiem nie wyszło

Pozwolę sobie jeszcze raz przypomnieć, Herbatniczek potrzebuje domku na stałe, trzeba ruszać z ogłoszeniami!
KaleidoStar, kochana, porywające zdjęcia potrzebne!!! Możemy sesje urządzić u mnie, posypiemy Herbatnika brokatem, jeśli to miałoby pomóc :wink:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon paź 18, 2010 13:05 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

Moja mała tymczaska miała po odrobaczaniu rozwolnienie przez kilka dobrych dni... ale u Herbatnika to chyba już dłużej trwa..? KaleidoStar trzymam kciuki za kastrację przystojniaka, bo musi Ci nieźle w domu pachnieć!

jak będzie krucho z kasą, to dajcie znać, pomogę.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pon paź 18, 2010 13:57 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

Odnawiam ogłoszenie na allegro na razie ze starymi fotkami w takim razie.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon paź 18, 2010 14:22 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

:ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 18, 2010 16:07 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

Na szczęście z zapachem nie jest jakos źle.

Qpal rzadki jest od czasu do czasu, stąd przypuszczenie, że to od robali.

Rachunek Herbatnika to ok 215 zł. Ostatnio było 211, a dostał jeszcze dwie tabletki antybiotyku. Kiedys jakos wyliczyłam, ze jedna 2 zł kosztuje, o ile dobrze pamiętam.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto paź 19, 2010 10:57 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

Przepraszam za OT, ale od wczoraj nie mogę o niczym innym myśleć. Dzwoniła do mnie pani, która dokarmia koty we Wrzeszczu. Skatowano tam kotkę wychowującą 3 kociąt. Chciałam jechać już wczoraj, ale podobno po południu działa tam stróż z psem i nie wpuszcza na teren. "Sprzedałam" sprawę A.M. (akurat mogła przed południem, dzięki Bogu) i podobno kotka już została złapana. Został 1 kociak, drugi został rozjechany, trzeci przepadł. Jeśli kotka nadaje się do uratowania, trzeba będzie założyć jej własny wątek i zbierać kasę na leczenie. Dla kociaka (też złapany) jest już DT. EOT

A za Herbatniczkiem nadal tęsknię. Biedne koty pod rurą już się przyzwyczaiły, że któreś muszę wymiziać przed jedzeniem (bo po jedzeniu mają mnie gdzieś). Zwykle ofiarą pada Ogonek lub Gwiazdeczka. Biała Dama trzyma się na dystans, a Przystojniak tyle razy mnie pogonił, że nawet już nie próbuję.
Nocami zimno, ciekawe, czy Herbatnik zdaje sobie sprawę, ile miał szczęścia? Teraz grzeję pupsko u KaleidoStar i czeka na domek. :1luvu: :1luvu: :1luvu: I tak powinno być :ok:

Dzięki wielkie za Allegro. Był już jeden telefon, fajny dom, wychodzący, z ogrodem blisko lasu. Ale pani przyznała, że koty u niej giną. Potrzebny by był dorosły kot, który nie lubi wychodzić, trzyma się domu. Bo sąsiad ma psa. I prawdopodobnie... Nie chcę kończyć...Eh...

Fanszeta

Post » Wto paź 19, 2010 11:36 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

coraz gorzej z moją główą, ten OT, to miał być po to, żeby trzymać kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Fanszeta

Post » Wto paź 19, 2010 12:10 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

Fanszeta pisze:Przepraszam za OT, ale od wczoraj nie mogę o niczym innym myśleć. Dzwoniła do mnie pani, która dokarmia koty we Wrzeszczu. Skatowano tam kotkę wychowującą 3 kociąt. Chciałam jechać już wczoraj, ale podobno po południu działa tam stróż z psem i nie wpuszcza na teren. "Sprzedałam" sprawę A.M. (akurat mogła przed południem, dzięki Bogu) i podobno kotka już została złapana. Został 1 kociak, drugi został rozjechany, trzeci przepadł. Jeśli kotka nadaje się do uratowania, trzeba będzie założyć jej własny wątek i zbierać kasę na leczenie. Dla kociaka (też złapany) jest już DT. EOT

Jak czytam takie rzeczy to wyć mi się chce... mam wrażenie, że mieszkam w Trzecim Świecie..
Fanszeta, wiesz może, co się z koteczką dzieje?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto paź 19, 2010 12:49 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

Kotka jest w lecznicy, będzie miała drutowaną szczękę. Założymy jej z Kotiką oddzielny wątek, bo trzeba będzie zbierać kasę na operację. Jutro karmicielka, pani Danusia, będzie łapać ostatniego kotka, może biedak dziś gdzieś się schował.
Ja też, myrzapl, od wczoraj nie mogę sobie znaleźć miejsca po tej wiadomości. Teraz mi troszkę lepiej, tylko tego rozjechanego malucha strasznie szkoda. Koty i tak mają ciężkie życie, jeszcze im jakieś s..syny na drodze stają. A by ich pogięło, żeby tak tylko noga za nogą posuwać się mogli i nic więcej. I żeby wiedzieli, dlaczego ich taki los spotkał.

Fanszeta

Post » Wto paź 19, 2010 15:52 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

na stronie pkdt można umieszczać "ogłoszenia grzecznościowe" (no chyba że to kot z PKDT wtedy lądują w innej szufladce).

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto paź 19, 2010 15:57 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

KaleidoStar pisze:[...] Przechodzimy tylko na suche jedzenie, żeby uspokoić żoładek, bo za często na rzadko robi. To sugestia pani doktor. Prawdopodobnie to od robaków, ale póki co tylko suche [...]
możesz go potrzymać 3 dni wyłącznie na gotowanych kurzych cycach, w przypadku mojego zbója się sprawdzało. Zanim go na dobre dostałem długo dostawał antybiotyki i regulacja kiszek trwała tygodniami (jak dostaje w tabletkach to dawaj mu lakcid albo coś w tym guście).

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto paź 19, 2010 16:11 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik. Herbatnik na tymczasie szuka DS.

chyba w jakims Bananowym Świecie zyjemy :evil: co za dranie!
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

[poprzednia][następna]