Niesprawna Tenia['] - to już pół roku:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 14, 2010 16:58 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

No... to już coś wiemy :D

A Teniusi przed chwilą nie mogłam znaleźć. W końcu sama wysunęła nosek z...szafy :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw paź 14, 2010 17:01 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

http://labisan.webpark.pl/zajady.html

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać,że bardzo mnie cieszy poprawa u Teniusi! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw paź 14, 2010 17:55 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

Anka pisze:No... to już coś wiemy :D

A Teniusi przed chwilą nie mogłam znaleźć. W końcu sama wysunęła nosek z...szafy :D

mała agentka widze :)

Teniu, przesyłam całuski :1luvu:

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Czw paź 14, 2010 18:31 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

Anka pisze:No... to już coś wiemy :D

Normalny kot! :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw paź 14, 2010 18:35 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

Anka pisze:
Poza tym Dorota z Olsztyna zaopatrzyła nas w dużą ilość papirowych ręczników. Też bardzo, bardzo dziękujemy :1luvu:

Dziekuje, ze sie przydaly :D

Nallepsze mysli - jak zawsze...
I kciuki!

Cdn.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Czw paź 14, 2010 19:43 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

Jestem i :ok: :ok: sa :D :D
ObrazekTesknie kochanie(*)Obrazek Miszka i Majka

kicia582

Od: Pon lut 22, 2010 0:33

Post » Pt paź 15, 2010 7:55 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

Jak tam nocka minela?

Aniu, jak temu zielonemu wywiniesz rączki,
to masz legowisko dla kota.

Mru probowal tam sie umoscic, ale za tlusty jest.

Dorota

Post » Pt paź 15, 2010 21:38 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

w chowanego sie bawi kicia z duza, co wy chcecie :twisted:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt paź 15, 2010 21:42 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

Widać że Tenia błyskawicznie :1luvu: wraca do zdrowi , witaminka M jest najlepsza :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt paź 15, 2010 21:46 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

to fakt :) to najskuteczniejsze lekarstwo na wszystko :1luvu: Przeciez Teni, Eustachego, Ozziego i wiele innych bied nie byloby juz daaaaaawno na tym swiecie, gdyby wlasnie nie ta slynna witamina M :1luvu:

dobranoc, malenka Teniu :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt paź 15, 2010 23:22 Re: Niesprawna Tenia - dieta chyba zaczyna działać:)

Przeraziłam się. Tenia ma na pupci wielgachną odleżynę :( .
Jak to się stało? Nie mam pojęcia. Tzn. tak:
Przyjechała do mnie bardzo brudna, tyłeczek uśmierdzony, pierwsza rzecz to do umywalki pod ciepłą wodę i myjemy. Mycie powtarzałam cały czas minimum dwa razy dziennie. Odbycik ładnie się poprawił. ale wokół futerko było cały czas jakby takie zlepione. Mnie się wydawało że to od maści. Jeszcze chyba gdzieś tu pisałam, że z tym jest problem. We wtorek byłyśmy w lecznicy i weci też nie dostrzegli nic niepokojącego. Ale dzisiaj nagle zobaczyłam taką brzydką rankę wychodzącą spod futerka. Więc teraz wieczorem postanowiłam, że muszę to zlepione futerko porządnie odmoczyć. Wzięłam rivanol i zabrałam się, No i wtedy właśnie zobaczyłam, że pod tym zlepionym futerkiem jest po prostu ukryta rana. Miejscami jakby skóra chciała odejść razem z futerkiem. Dzwoniłam do naszego doktora bo ma dzisiaj dyżur. Kazał odmoczyć ile się da, delikatnie, potem osuszyć, miejsca z widocznymi rankami posmarować maścią, a jutro jedziemy do niego, może będzie trzeba lepiej to oczyścić, może nawet pod narkozą, to się zobaczy. Bo miejscami jakby martwa skórka. Najbardziej martwię się tym, że to przecież wciąż narażone na kontakt z moczem. A do tego jeszcze miała biegunki. Choćby myć bardzo często, to i tak nie ustrzeże się przed kontaktem.
Nie wiem już, czy siebie obwiniać, w każdym razie powinnam była wcześniej zauważyć. Pociechy tyle, że nie ropieje.
Qpale teraz twarde i oby tak zostało.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt paź 15, 2010 23:37 Re: Niesprawna Tenia - odleżyna:((

Bidula :(

Z odleżynami to mam trochę doświadczenia tylko u ludzi. Znakomicie przyspiesza gojenie żel solcoseryl, trzeba by ewentualnie zapytać weta czy można stosować u kota (ale pewnie tak, bo to preparat z krwi cieląt więc nic toksycznego).

No i... ale to droga sprawa... naświetlanie lampą Bioptron, rany goją się praktycznie w oczach podczas zabiegu. Lampa jest droga ale może ktoś ma, mógłby pożyczyć...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob paź 16, 2010 0:21 Re: Niesprawna Tenia - odleżyna:((

Też polecam lampę, jeśli możesz od kogoś pożyczyć, na sobie wypróbowalam przy okazji naświetlania Milutka. Bo Milusiowi kręgosłuptez naświetlałam.
Aniu spróbuj ozonelle to tez ladnie przyspiesza gojenie
http://vitamarket.pl/p4015-OZONELLA-oli ... 00-ml.html

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob paź 16, 2010 6:27 Re: Niesprawna Tenia - odleżyna:((

Biedactwo...

Kciuki!

Dorota

Post » Sob paź 16, 2010 6:41 Re: Niesprawna Tenia - odleżyna:((

U naszego Merlina dobrze sprawdził się Panavexal i maść do wymion.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]