WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 14, 2010 17:36 WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Maleństwo wrzeszczało wczoraj kilka godzin na dworze. Ewidentnie ktoś je wyrzucił. Nie chciałam brać, ale nie miałam serca, żeby noc spędziło na dworze. Kotka (chyba) ma może z 4 tygodnie (ale na tym się nie znam), cała czarna, łącznie z noskiem smile Najedzona, w kartonie z kocykiem, spędziła noc w mojej piwnicy. Ale to nie jest miejsce dla takiego maleństwa (to kotłownia, z węglem, na dodatek nie tylko moja, ale i sąsiadów niekociolubnych).
Nie mogę tego maleństwa przygarnąć, niestety. Mam już jamnika, dorosłą kocicę (też przygarnięte nieszczęście). I brak funduszy i miejsca w mieszkaniu na kolejne stworzenie.
Popytaliśmy dziś wszyscy, łącznie z mężem i dziećmi, czy ktoś ze znajomych nie weźmie kotka. Niestety, nie sad
Na wolności długo nie pożyje (mieszkam przy torach kolejowych i ruchliwej drodze).
Co zrobić z tym maleństwem? Oddać do schroniska?
Ostatnio edytowano Pt paź 15, 2010 12:56 przez strelicja, łącznie edytowano 2 razy

strelicja

Od: Sob sty 30, 2010 21:27

Post » Czw paź 14, 2010 17:44 Re: Co zrobić ze znalezionym kociątkiem?

ani do schroniska ani na dwór :!:

Musisz je przetrzymać dopóki nie znajdzie się dt...

Napisz, w jakiej miejscowości jest maleństwo?

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw paź 14, 2010 17:50 Re: Co zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Przetrzymaj je... Pokaż wetowi. Zrób zdjęcia, ogłoszenia.
Jak już masz kawałek miejsca w piwnicy, to jest coś. Na początek.
Skąd jesteś?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw paź 14, 2010 18:01 Re: Co zrobić ze znalezionym kociątkiem?

10 km od Wrocławia.
Kocio nakarmione, na razie grzeje sie w domu, ale noc czeka go w piwnicy, bo pies szaleje i szczeka, kocica syczy, a malenstwo sie boi.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

strelicja

Post » Pt paź 15, 2010 13:01 Re: WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Nieśmiało podciągam do góry.
Szkoda maleństwa :(

strelicja

Post » Pt paź 15, 2010 13:49 Re: WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

super że zaopiekowałaś sie kotem.
Na moje oko to on ma wiecej niż 4 tygodnie na pewno.
Ze 2 miesiące może?
Do schronu nie oddawaj !!!!!
Moze to przypłacić życiem.

Ogłoszenia w internecie, pytanie znajomych, może zabrać trochę czasu nim go wyadoptujesz ale jaka satysfakcja że dzięki Tobie kotek zyskał szanse na dobre życie.
Powodzenia :ok:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pt paź 15, 2010 16:10 Re: WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Też tak myślę, że ma z 6,7 tygodni. Bryka jak oszalały. Fajnie jakby znalazł domek!

strelicja

Post » Pt paź 15, 2010 20:18 Re: WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Nie mam zadnego doświadczenia w szukaniu kotom domów :(
Mieszkam na wsi, tu koty po prostu biegają, gdzie chcą i zyją, dopóki je nie potrąci auto lub pociąg. Jedzą coś albo i nie, bo "przeciez mogą sobie łapać myszy..."
Na 2,5 tys. mieszkańców tylko ja i jakieś młode małżeństwo obok mnie mieszkające, mamy koty niewychodzące. Przyglądają nam się dziwnie, mam wrażenie... Kto to słyszał, zeby kota w domu trzymać...
Gdzie się zgłosić, komu dać to kociątko, kto mi pomoże znaleźć mu dom?

strelicja

Post » Pt paź 15, 2010 20:23 Re: WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Lista stron, na ktorych mozna zamieszczac ogloszenia adopcyjne: viewtopic.php?t=80715&highlight=

Kciuki za odpowiedzialne domki :ok:
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Pt paź 15, 2010 20:25 Re: WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Dzięki, Norku :D

strelicja

Post » Sob paź 16, 2010 19:18 Re: WROCŁAW-okoliceCo zrobić ze znalezionym kociątkiem?

Kocia była dziś u weta. Jest zdrowa (jeszcze, ale kto wie, jak będzie po kolejnych nocach w piwnicy), odrobaczona, pcheł i świerzbu ani śladu :D
Potrafi korzystać z kuwety i bardzo mądra z niej bestia :mrgreen: Wymarzony kot, po prostu!
Ogłoszenia rozesłane, panie wetki powiesiły też info u siebie.
Proszę, jeśli znacie kogoś, kto wziąłby do siebie maleństwo (może nawet tymczasowo, by nie marzła w piwnicy), to dajcie znać. Proszę...

strelicja