DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 11:40 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Efcia1 pisze:
paulina777 pisze:Ale dostałam propozycje żeby kociaki pokazać w TV :D może coś z tego będzie :)

Ostudzę Twój optymizm, Paulinko: byłam na takim nagraniu w telewizji jakieś trzy tygodnie temu. Po emisji nie było ani jednego telefonu! Byłam w szoku, bo słyszałam że po tych programach jest duży odzew. A na nagraniu były tylko dwa nasze koty: 4-miesięczny piracik bez oczka i piękna, kolorowa szylkretka. Nic, zero, null!!!
A, i wiedz, że samo nagranie odbywa się bezpośrednio na ulicy, tuż przy Świętokrzyskiej (spory ruch i hałas) i często też są psy z Palucha (u nas były dwa). Więc to muszą być koty mocno oswojone, żeby nie przeraziły się tej całej sytuacji, nie chciały nawiać (tym bardziej, że podczas nagrania zwierzęta trzyma pan z telewizji, nie właściciel...).
Ale może spróbujcie, a nuż Waszym kociastym dopisze więcej szczęścia?

Nawet oswojonego nie dam komuś obcemu do trzymania w takim miejscu. To sie nazywa polskie myślenie... Banda idioitów ;(
Ręce mi teraz opadły, a tak się cieszyłam że może coś z tego będzie :cry: Porozmawiam jeszcze z Sinea....
Dzięki Efcia, dobrze wiedziec.

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Śro paź 13, 2010 12:41 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Przepraszam, Paulina, nie chciałam tak Cię zniechęcić. Bardziej chodziło mi o to, żebyście wiedziały jak to wygląda. A ta uliczka to taki pasaż obok budynku telewizji, może przesadziłam z tym "bezpośrednio przy Świętokrzyskiej"... :oops: My naszą szylkę miałyśmy w szelkach, tak na wszelki wypadek. Wszystko poszło dobrze. No i zaskoczył mnie ten zupełny brak odzewu...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw paź 14, 2010 7:30 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Efcia1 pisze:Przepraszam, Paulina, nie chciałam tak Cię zniechęcić. Bardziej chodziło mi o to, żebyście wiedziały jak to wygląda. A ta uliczka to taki pasaż obok budynku telewizji, może przesadziłam z tym "bezpośrednio przy Świętokrzyskiej"... :oops: My naszą szylkę miałyśmy w szelkach, tak na wszelki wypadek. Wszystko poszło dobrze. No i zaskoczył mnie ten zupełny brak odzewu...

Dostałam namiary i będę tam dzwoniła, może warto spróbować… Najbardziej irytuje mnie to, że ktoś inny trzyma kociaki :/

paulina777

Post » Czw paź 14, 2010 11:10 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

O Rany, jaka cudna ta Wasza Gosia...
Przypomina mi moją kochaną Sroczkę...
Aż żal mi się zrobiło, żem teraz skażona...
Głaski dla slicznej.

A Szylka... Mmmmm...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw paź 14, 2010 11:50 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Straszna sytuacja, straszna choroba :cry:

apoloniakrol

Od: Nie gru 14, 2008 11:57

Post » Pt paź 15, 2010 8:46 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Najgorsze jest to, że jeszcze w tej piwnicy są maluchy i kotki nie posterelizowane. Bardzo trudno jest je wyłapać :/

paulina777

Post » Pt paź 15, 2010 13:26 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Jestem nowa na forum,piszę tu bo mam problem.Dziś rano pod drzwi do mojego mieszkania przyszło 4 około 9-tygodniowe kociaki ,zabrałam je do siebie do łazienki,ale swoich kotów mam 7 i psa,więc nie wchodzi w gre aby one u mnie zostały,proszę o pomoc.Nie mogę je wypuścić z powrotem bo tu są trzy ruchliwe ulice. Może macie kogoś kto chciałby się nimi zaopiekować,są 3 czarne i 1 biało-bury i wyglądają na zdrowe.Błagam o pomoc.Mój nr. tel.721 016 139.Warszawa-Wola.
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pt paź 15, 2010 13:31 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

renatab pisze:Jestem nowa na forum,piszę tu bo mam problem.Dziś rano pod drzwi do mojego mieszkania przyszło 4 około 9-tygodniowe kociaki ,zabrałam je do siebie do łazienki,ale swoich kotów mam 7 i psa,więc nie wchodzi w gre aby one u mnie zostały,proszę o pomoc.Nie mogę je wypuścić z powrotem bo tu są trzy ruchliwe ulice. Może macie kogoś kto chciałby się nimi zaopiekować,są 3 czarne i 1 biało-bury i wyglądają na zdrowe.Błagam o pomoc.Mój nr. tel.721 016 139.Warszawa-Wola.

Załóż koniecznie wątek na KOTACH. My jesteśmy kompletnie obkocone a po za tym mamy panleukopenię w domu, żadne zdrowe kocięta nie wchodzą w rachubę. Załóż koniecznie wątek z tymi informacjami, może ktoś przygarnie na DT!

paulina777

Post » Pt paź 15, 2010 16:57 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Znalazłam fundację i w poniedziałek mam je tam zawieżć,,zatem dziękuję.Chciałam się jeszcze dowiedzieć co to za choroba PP i jakie są objawy.na moim podwórku jest trochę kotów i rozmnażają się w szybkim tempie,więc pomogłabym je wyłapać do sterylizacji jeśli oczywiście ktoś od was by mi pomógł.Jestem nowa w tym temacie,ale zawsze mogę pomóc i służyć DT.
Obrazek

renatab

Post » Pt paź 15, 2010 17:50 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

JAKA FUDACJE znalazlas?

magaaaa

Post » Pt paź 15, 2010 19:04 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Dostałam numer tel. od straży dla zwierząt.Nie pamiętam jaka jest nazwa,ale mam nazwisko pani i telefon.W poniedziałek mam je zawieżć na Ursynów.
Obrazek

renatab

Post » Pt paź 15, 2010 19:08 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Jeszcze jedno,chciałam się dowiedzieć na temat PP,pisałam zapytanie w poprzednim poście.Proszę niech mi ktoś odpowie.
Obrazek

renatab

Post » Pt paź 15, 2010 19:17 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Pp to panleukopenia, bardzo zaraźliwa i w 90% śmiertelna wirusówka, zwana kocim tyfusem. Totalna biegunka i wymioty, w skrócie. Wymieniany często kk to koci katar, wirusówka może mniej smiertelna, ale też zabijajaca, zwłaszcza maluchy, albo oślepiajaca je - kichanie, kaszel, wyciek z noska i oczu, najpierw wodnisty, potem ropny. Obie choroby są niezaraźliwe dla ludzi, zapobiega się szczepieniami
Witaj na forum z chęcią pomocy. Może załóż własny wątek o tych kotkach, którym chcesz pomóc, dostaniesz dobre wskazówki nt możliwości sterylizacji, bo tutaj to dosłownie wątek jak frontowy lazaret...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 15, 2010 19:20 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

Jeśli cię więcej interesuje zagadnienie, wejdź na ten wątek:
viewtopic.php?f=1&t=33947&p=6531321&hilit=panleukopenia#p6531321
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 15, 2010 19:28 Re: DRAMAT KOCIĄTEK UMIERALNIA WAWA PP! POMOC NADAL POTRZEBNA:((

renatab pisze:Dostałam numer tel. od straży dla zwierząt.Nie pamiętam jaka jest nazwa,ale mam nazwisko pani i telefon.W poniedziałek mam je zawieżć na Ursynów.

Zaintersuj się co to za fundacja. Jest kilka takich, którym nie oddałabym (i nie tylko ja) pluszowej maskotki, a co dopiero żywego kociaczka.
Zastanów się.
Przypomnij sobie nazwę, podaj na forum, zasięgnij opinii czy to dobre miejsce.

magaaaa

[poprzednia][następna]