Biały Marley - we własnym DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 14, 2010 21:18 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Ojojoj! On ma dwukolorowe oczy! :1luvu:
Gdybym mogła mieć na stałe trzeciego kota... ;) ech.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw paź 14, 2010 22:35 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Biały kot ... :1luvu:
Niestety nie mogę się dokocić.
:ok: :ok: :ok: za jak najlepszy domek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt paź 15, 2010 8:04 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

kaska_a_g pisze:Witam,
bardzo proszę o nr telefonu, jestem zainteresowana adopcją kotka. Mam już dwa ruski i zabezpieczone okna+balkony(2).
Pozdrawiam
Katarzyna

Numer wysłałam na pw;)

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pt paź 15, 2010 8:53 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

.
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2018 22:18 przez madrugada, łącznie edytowano 1 raz
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt paź 15, 2010 9:08 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Nie zauważyłam ,że tutaj pani Kasia napisała ,ze ma zabezpieczone okna i zadałam to samo pytanie,a tu jest odpowiedź.Bardzo proszę jakby się pani zdecydowała czy jakaś osoba z Warszawy poszłaby na wizytę przedadopcyjną.Cieszę się ,ze pani ma dwa koty bo Marley jest wyjątkowo towarzyskim kotem,moje koty świetnie się z nim bawią,więc jako jedynemu kotu byłoby mu ciężko.I jeszcze jedno musiałybyśmy znaleźć transport do Warszawy.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt paź 15, 2010 9:12 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

mrr pisze:Ojojoj! On ma dwukolorowe oczy! :1luvu:
Gdybym mogła mieć na stałe trzeciego kota... ;) ech.

Tak Marley ma dwukolorowe oczy ,niestety w hodowlach koty z takimi oczami są dyskwalifikowane z hodowli ponieważ są głuche.Marley przypomina wyglądem białe koty orientalne.

horacy 7

Post » Pt paź 15, 2010 9:23 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Czekamy na wieści, czy Marley ma już domek ???? :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

ket

Od: Wto sty 17, 2006 10:26

Post » Pt paź 15, 2010 12:17 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Otrzymałam od pani informacje na pw i pani podała swój nr.telefonu. By nie opuścic jakiejś istotnej informacji o Marleyu postanowiłam do pani zatelefonować.Jestem po rozmowie, pani jednak przed adopcją wolałaby kota zobaczyć a nie ma jak przyjechać bo nie jest mobilna i odległość 200km.Pani pytała też bardzo o cechy charakteru ponieważ chce kota nakolankowego ,a jednocześnie wesołego,czy jest głuchy itp. Odpowiedziałam uczciwie ,że według mnie i weterynarza może być niedosłyszący lecz reaguje teraz na moje kicianie i przybiega .Powiedziałam ,ze jest wesoły chętnie bawi się z innymi kotami,lubi człowieka ,śpi ze mną w łóżku ,lecz czasami jak chce go wziąć na kolana on da się pogłaskać dwa razy i ucieka. Nie jestem w stanie dać gwarancji że kot będzie zachowywał się w określony sposób,że za każdym razem da się wziąć na kolana i leżeć .Pani jednego kota ma takiego ,który jest spokojny i dużo śpi i nie chce kontaktu z człowiekiem ,drugi zaś chętnie się bawi ale nie wiem czy jest nakolankowy.Koleżanka tej pani podpowiedziała jej ,ze powinna wziąć starszego kota o określonych cechach charakteru i raczej z Warszawy by mogła go zobaczyć.Ja mam doła bo już się nastawiłam ,że to może ten dom,tym bardziej ,że nasza pani doktor ,która otworzyła u nas lecznice dzisiaj zabrała kota syjamskiego ze schronu i po południu idę go obfocić i będzie następna bida.Kasiu gdzie są takie domki jak naszego Maciusia w Rzeszowie.Oczywiście na razie pani rezygnuje z tej adopcji.

horacy 7

Post » Pt paź 15, 2010 12:25 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

.
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2018 22:19 przez madrugada, łącznie edytowano 2 razy
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pt paź 15, 2010 13:19 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

No przykre bardzo. Jakoś jednak mi się wydaje, że to nie TEN domek, więc spooookojnie :ok:
Ale to dziwne, że bialutki jak śnieg, a się nie mordują za niego... :roll: Śliczny jest :1luvu:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Pt paź 15, 2010 13:45 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

A może spróbujcie ogłoszeń -ulotek, "miły biały kocurek do wzięcia?" albo ogłoszeń w prasie lokalnej? Kotek jest sliczny :kotek:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 15, 2010 13:48 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Troszkę się boje ,że potencjalne domki odstrasza to że może być głuchy lub niedosłyszący i to ,że jest ruchliwy.Chociaż widzę ,że wiele osób oczekuje tu byśmy zwierzęta wyleczły,wysterylizowały ,dowiozły i jeszcze dały gwarancje i zabrały gdy się znudzi.My niestety mając nadzieje wydzwaniamy ,tłumaczymy przez telefon narażając się na koszty i nic z tego nie wychodzi.Domek myślę ,że generalnie jest fajny ,doświadczony bo ma dwa koty ,tylko musi to być kot o określonym charakterze i blisko by pani mogła go zobaczyć i chyba raczej w typie rasy nie dachowiec.Powiedziałam pani ,żeby poczytała watek naszego Maćka i powiedziała czy np. z takim charakterem kot by jej odpowiadał.Wtedy można poszukać kota o takich cechach charakteru ale nie wiem czy będzie to kot o orginalnej urodzie.Dla mnie np. Maciek jest kotem o najcudowniejszym charakterze jaki widziałam ,znałam tylko jednego kota który był równie cudowny ,ale już odszedł ode mnie i boleję nad tym do dziś .Maciek mimo tego ,że był taki" zwyczajny" znalazł taki cudowny dom i to ,aż w Rzeszowie jak pani się w nim zakochała to przebyła tak daleką drogę by go zabrać.Więc mam nadzieję ,że Marley też znajdzie taką miłość ,tylko im dłużej to trwa tym będzie trudniejsze i dla mnie i dla niego.

horacy 7

Post » Pt paź 15, 2010 14:54 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Ja też miałam nadzieję,że coś z tego wyjdzie.............szkoda.

ACHA13

Post » Pt paź 15, 2010 16:01 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Pani Kasia telefonowała jeszcze raz po tym co napisałam na wątku ,trochę jej przykro ,że Marley nie ma domku,prosiła by poobserwować go czy da sobie obciąć pazurki,czy na pewno będzie spał z nią w łóżku.Prosiłam żeby ewentualne swoje pytania i wątpliwości napisała na wątku.Chciałaby też aby wykonać mu testy na białaczkę i kocie HIV,jest gotowa za to zapłacić.Pytała też czy nie będzie drapał jej mebli ,ma skórzane kanapy których jej koty nie drapią.

horacy 7

Post » Pt paź 15, 2010 17:36 Re: Szczytno - cały biały Marley - gdzie ten domek ???

Ja uważam,że nikt nie może dać nikomu gwarancji,że kot nie zniszczy nic w domu.Nawet kocur Maciek,który też był u horacy7 na dt,mimo iż w dt był kotem spokojnym i zrównoważonym to jednak po stresie jakim była podróż do nowego domu i zmiana otoczenia zniszczył nowej Pani kilka rzeczy,ale ona się z tym liczyła decydując się na tą adopcję i chyba każdy z nas powinien być tego świadomy.
Horacy 7 pisała wcześniej,że Marley to bardzo żywiołowy kot,że zniszczył jej kilka kwiatów.Do tego horacy 7 z tego co wiem nie ma skórzanej tapicerki,więc nie wie czy Marley trzymałby się od niego z dala :twisted:

ACHA13

[poprzednia][następna]