Kącik Adopcyjny Auchan Wro-samotny Karaluszek szuka ds.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 14, 2010 7:31 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

OBY
Wczoraj myslałam, ze kocurek ma domek, ale mam ogromny dylemat :(
Pan chce kocurka dla taty, jako kota wychodzącego. Kocurek nie będzie kastrowany. Poprzedni kocur zginął pod kołami sam. I nie wiem, czy mam wyadoptować czy nie. Jeśli nie ten to pan powiedział, ze i tak weźmie kota. No i nie wiadomo jak robić z tymi kotami :(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw paź 14, 2010 7:37 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

szkoda bo potem każdy kolejny kot kończy pod kołami
poza tym chyba kastracja obowiązkowa w umowie adopcyjnej jest
maluchy są ładne to i może domki się znajdą
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw paź 14, 2010 7:47 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

martka pisze:OBY
Wczoraj myslałam, ze kocurek ma domek, ale mam ogromny dylemat :(
Pan chce kocurka dla taty, jako kota wychodzącego. Kocurek nie będzie kastrowany. Poprzedni kocur zginął pod kołami sam. I nie wiem, czy mam wyadoptować czy nie. Jeśli nie ten to pan powiedział, ze i tak weźmie kota. No i nie wiadomo jak robić z tymi kotami :(

Martko, odpowiedź chyba jest tylko jedna! Nie możesz mu oddać kotka.

Co innego nie kastrować kota wolnożyjacego-to może być uzasadnione-a co innego oddawać małego kocurka ludziom, którzy z góry zakładają, ze go kastrować nie będą.
Ten kocurek będzie narażony na niebezpieczeństwo, a poza tym będzie przecież miał potomstwo z kimś. Więc po co te wszystkie akcje sterylizacyjne? Usypianie ślepych miotów? Sterylizacje kotek w wysokiej ciąży?
Tacy ludzie jak ten pan przede wszystkim przyczyniając się do bezdomności kotów.
Ten kocurek, o ile nie przejedzie go samochód( a pewnie przejedzie, jak nie kastrowany to będzie się oddalać) to moze wybrać wolność. Pełno takich...
Wydaje mi się, ze żadnego dylematu mieć nie powinnaś. Pewnie on i tak weźmie innego kota, świata się nie zmieni, ale to nie powinno wpływać na pewne decyzje osób uświadomionych...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw paź 14, 2010 7:51 Re: Potrzebny dt dla 2-ch karaluszków (w sobotę lądują w schro)

martka pisze:Ponieważ karaluszki mają glisty, potrzebne intensywne odrobaczenie. Edu zasponsorowała dwie buteleczki Pyrantelum, dziękuję.

A skąd wiesz, ze nie mają tasiemca? Założę, sie że mają. Czy to działa na tasiemce?

ossett

Post » Czw paź 14, 2010 8:06 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

Na razie dostają Pyrantelum.
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw paź 14, 2010 8:11 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

martka pisze:Na razie dostają Pyrantelum.

Jak miały pchły i żyły na ulicy to mur beton mają tasiemca. Ja bym nie czekała, aż zacznie wychodzić. Wczoraj jeden lekarz przekonywał mnie, że pasta Vermith (czy coś takiego, działa tez na tasiemca). Chociaż po pastach (ale może innych) tasiemiec zawsze zostawał. Jestem na nie uczulona. Potrafią zabić lub wyniszczyć kociaka.

ossett

Post » Czw paź 14, 2010 8:15 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

Chętnie przyjmę dla nich dobry odrobaczacz, np. Aniprazol.
ObrazekObrazek

martka

Post » Czw paź 14, 2010 9:02 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

mam cichą nadzieję ,że przy sporej ilości ogłoszeń ktoś odpowiedzialny pokocha te maluszki
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw paź 14, 2010 9:09 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

gabi.cezar pisze:jest szansa na dt, ale narazie nic nie mówię, nie zapeszam, bo się boję....

(w tym poście viewtopic.php?p=6523020#p6523020
wstawiłam za duże foty Panienek, czy ktoś umie to zmniejszyć? :oops: :oops: :oops: )

Gabi DT dla tych maluszków? Kiedy będziesz wiedziała? Do soboty mało czasu już zostało.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw paź 14, 2010 9:12 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

liczę, że dziś osobiście porozmawiam w tej sprawie.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw paź 14, 2010 9:27 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

martka pisze:Chętnie przyjmę dla nich dobry odrobaczacz, np. Aniprazol.

Nie jest za mocny? Vetmint zabija 20% robaków - tak ale dla takich maluchów jest najbezpieczniejszy na pierwszy rzu i na drugi. Potem Aniprazol, który tsiemca nie wybije, bo działa "jednorazowo" - nie na wszystkie fazy cyklu rozwojowego. Na tasimki to najlepszy i najbezpieczniejszy chyba Profender (Advocata nie polecam bo były przypadki śmiertelne) ale dla maluchów to za wcześnie.
Aha - robaki się uodparniają na Aniprazol jak jest podawany tylko on.

EDIT: Mam Aniprazol ale... źle go obcięłam i nie mam daty ważności :roll: :oops: Miałam jeszcze 1/4 tabl. (dałam kotce brata) ze starszego zakupu i data była dobra ale nie wiem... to nie oznacza wcale że te kupione późnej miały późniejszą datę :roll:
Ostatnio edytowano Czw paź 14, 2010 9:31 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 14, 2010 9:29 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 14, 2010 9:56 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

Gibutkowa pisze:
martka pisze:Chętnie przyjmę dla nich dobry odrobaczacz, np. Aniprazol.

Nie jest za mocny? Vetmint zabija 20% robaków - tak ale dla takich maluchów jest najbezpieczniejszy na pierwszy rzu i na drugi. Potem Aniprazol, który tsiemca nie wybije, bo działa "jednorazowo" - nie na wszystkie fazy cyklu rozwojowego. Na tasimki to najlepszy i najbezpieczniejszy chyba Profender (Advocata nie polecam bo były przypadki śmiertelne) ale dla maluchów to za wcześnie.
Aha - robaki się uodparniają na Aniprazol jak jest podawany tylko on.

EDIT: Mam Aniprazol ale... źle go obcięłam i nie mam daty ważności :roll: :oops: Miałam jeszcze 1/4 tabl. (dałam kotce brata) ze starszego zakupu i data była dobra ale nie wiem... to nie oznacza wcale że te kupione późnej miały późniejszą datę :roll:

U mnie kociaki zawsze po paście miały nadal tasiemca; zastrzyk (chyba aniprazol) zabijał tasiemca definitywnie- dostawały go kociaki młodsze od Waszych. W tabletce, nie wiem, boje się tabletek u małych kociaków. Jak mają co najmniej 1/2 kg to tabletka Milbemax (dla małych kociat) zabija i glisty i tasiemca. Trzeba powtórzyć. Powoduje rzadka kupę, ale jest skuteczna.

Moj 400 gramowy kociak dostał Milbemax i zabiło zarówno glisty jak i ogromnego tasiemca. Nie powtórzyłam, ale badania kału nie wykazują żadnych jaj, więc na razie czekam, az zmężnieje, zeby ewentualnie powtórzyć odrobaczenie, chociaz prowadzący lekarz maniakalnie upierał sie przy powtórzeniu odrobaczania teraz zaraz.

W zeszłym roku odrobaczano mi kociaka pastą do upadłego nieomal i nadal chciano, ale dostał zastrzyk na tasiemca(który nie wychodził, ale u rodzeństwa na szczęście tak) i to go uratowało.A lekarki upierały się, żeby nie dawać tego zastrzyku bo zaszkodzi... Ja wiem, że to są koszty, ale akurat na tym to bym nie oszczędzała. Lekarz Ci Martko mówił, ze się dobrze najadły, a one na pewno mają pełno robaków. Mój aktualny kociak z tasiemcem był dwa razy szerszy niz potem bez.

ossett

Post » Czw paź 14, 2010 10:08 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

Dwie młodziutkie ślicznotki u Gabi, Tri i Srebrna( w typie Whiskasa) szukają domu:

Obrazek Obrazek

ossett

Post » Czw paź 14, 2010 11:32 Re: DT dla 2-ch MALUCHÓW na cito! (w sobotę schron)!!!!POMOCY!!!

oby karaluszki znalzły DS/DT do soboty
koteczki też zasługują na domki, ulica nie jest fajna :-( moja kotka przygarnięta jako około 7 miesięczny kociak szybko zapomniała o wolności, co prawda balkon uwielbia ale już do drzwi nie biegnie i wyjść nie prubuje, więc te koteczki też by się pewnie przestawiły.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]