MKAvatar (2007-2010) niepełnosprawny kocurek...odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 8:14 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Kiedy przywiozłam Avatara do siebie zrobiłam mu tymczasowe legowisko w łazience w transporterku, w którym przyjechał. Z reguły wszystkie nowe koty trafiają do łazienki i stopniowo wchodzą na pokoje, do łóżka itp 8)
Avatar tak jednak upodobał sobie to miejsce, że wychodzi z niego tylko na jedzenie, obchód ale spać czy odpoczywać zawsze idzie w swoje pierwsze miejsce. Jeszcze jak była ładna pogoda to chetnie wygrzewał sie w koszyczku na tarasie, teraz tylko nos wystawi i spowrotem do ciepełełka :)
Z czasem spód transporterka zamieniłam na wygodne legowisko, ale ciągle w łazience przy wannie. Jeszcze nie miałam kota, który tak bardzo polubiłby jedno miejsce i w nim spedzał wiekszość czasu. Czasami w legowisku zalegnie mu sie sunia Dusia to stanie przed i tak ją długo hipnotyzuje, aż w końcu zrezygnowana opuszcza jego posłanko :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto wrz 28, 2010 10:39 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Krótki film ze spacerku zaraz jak wrocilismy po zabiegach..tak dla rozprostowania łap 8)

http://www.youtube.com/watch?v=Zo1lZ84UEBg

Avatar oczywiście kotem wychodzącym nie jest i nie bedzie, miał tutaj przestrzeń bez innych kociastych, żeby zaprezentować jak sobie radzi :)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto wrz 28, 2010 11:20 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Avatarkowi chyba przypomniały się czasy podwórkowe :wink: Radzi sobie świetnie, aż nie chce się wierzyć ile on przeszedł :(

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto wrz 28, 2010 17:48 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Dzielny kocurro - od czasu do czasu spacer na szeleczkach chyba by lubił :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto paź 05, 2010 10:45 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

taizu pisze:Dzielny kocurro - od czasu do czasu spacer na szeleczkach chyba by lubił :D

Pewnie tak :)
Brakuje tylko POSz - Prywatnego Operatora Szeleczek :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Wto paź 05, 2010 11:22 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

NIe miałam netu i kompa dlatego nie było relacji z życia Avatarka :oops:

Avatar już od tygodnia wygrzewa sie pod swoją prywatną lampą soluxową, którą zasponsorowała mu Iwona66 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Musze powiedzieć, że on bardzo lubi sie wygrzewać pod nią i grzecznie wtedy leży. Miałam też naświetlać nią (z wiekszej odległości) pozostałości strupków po odleżynach i wszystko pieknie sie goi. Odpadł ostatni strup, który miał na sisiaku a z którym tak długo nie umiałam sobie poradzić :oops:

Mam nadzieje, że teraz bedzie już tylko lepiej i jak sie wszystko już zagoi to z sikaniem sie sprawa ustabilizuje :roll:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Czw paź 07, 2010 9:20 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Super!!! :D
Złoty kot :1luvu:

Bez dodatkowych cial obcych na przyrodzeniu będzie się biedak na pewno lepiej czuł. Jak tak spojrzeć na jego zdjęcia, wierzyć się nie chce, ile osiągnął! (właściwie: ile osiągnęliście ;) ).

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie paź 10, 2010 21:13 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Avatar ma od wczoraj biegunke :? On sie ewidentnie przejada a ja nie mam serca mu miski zabrać spod pysia :oops: ..ale bede musiała :evil: Tyle ile mu sie nasypie do michy, tyle on zjada.. i jeszcze "leci" do innych misek :evil:
Mój syn nazywa go producentem czekolady :twisted:
Tak serio to daje mi popalić zdrowo, bo kąpiele muszą być znacznie czestsze :(
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro paź 13, 2010 21:38 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Wszyscy zapomnieli o Avatarku :(

Avatar znowu ma biegunke:( Dzień przerwy i powtórka:( Jutro zawioze kał do badania a dzisiaj dostał nifuroksazyd i dieta. Tyle co ten kot sie napłakał to aż mnie serce boli...i plecy od pozycji kucznej przy kąpaniu go :oops:

*edit

napłakał sie, bo nie dostał jeść jak dieta to dieta :twisted:
no..ociupinke dostał :oops:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt paź 15, 2010 22:09 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

sobie a muzie...muzom :roll:
Skoro nikt nawet do nas nie zagląda to kto zechce Avatara :(

Dla odmiany teraz sie przytkał :( Dzisiaj przyszla karma dietetyczna dla Avatara ... obesity. Niestety grubasek sie zaokrągla. Na szczeście nie skacze na meble wiec jego dieta jest prosta...o ile duża wytrzyma :oops:

*na meblach miski mają pozostałe koty, żeby psy im nie zjadały 8) Avatar na meble nie da rady wejść wiec nie bedzie miał dostepu do innych misek poza swoimi 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt paź 15, 2010 22:13 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

O, przepraszam, czytuję regularnie 8)

I nieustannie trzymam kciuki, tyle że chętnie odstąpię tę miejscówkę (i prasówkę) komuś, kto pokocha Avatara i da mu stały dom...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt paź 15, 2010 22:24 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Ja tu tez ciągle zaglądam, nikt o Avatarku nie zapomniał, co za pomysł! Taki kochany kocio! :1luvu:
Ale skoro nie mogę pomóc, to co będę miejsce zajmować, ech, wirtualne miejsce znaczy... :roll:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt paź 15, 2010 22:51 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

Głaski dla dzielnego Avatarka i wirtualne uściski dla opiekunki :) :1luvu: :kotek:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie paź 17, 2010 16:33 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

weatherwax pisze:Ja tu tez ciągle zaglądam, nikt o Avatarku nie zapomniał, co za pomysł! Taki kochany kocio! :1luvu:

o własnie, tylko sie nie ujawniamy czasem, bo przelotem jestesmy :wink: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon paź 18, 2010 20:43 Re: MKAvatar-rehabilitujemy i szukamy DS :) rozliczenie str.9

No, Avatarek nie będzie miał problemów z "przelotami". Z niego to raczej pojazd naziemny :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

[poprzednia][następna]