PAKT CZAROWNIC XVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 17:38 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Nie zdążyłam dopisać ,że niestety chłop jest to tego potrzebny i to nie z pustymy dżądramy. Moja rola polega że jako katalizator działam rencamy i jajniki goronce i wściekłe się robią :mrgreen:
Wróciłam do domu biegiem , potem biegiem z Poldkiem pobrać krew, nastepnie odwieźć do domu bo płakał. W nagrodę dostał cały pasztet z drobiu do zjedzenia że był dzielny :mrgreen: Z powrotem do miasta do wirówki co by odwirować, wróciwszy do domu. Spakowawszy paczke do Kociej Chatki. No i otwarłam pocztę w oczekiwaniu na Martnę z kociakamy
I w tym momencie skończył się mój dobry nastrój :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
zapisałam sie pół roku temu na kurs w Warszawie -8.10 listopada. Jak już rozpisaną miałam pracę na listopad, zarezerwowany hotel zadzwoniła Pani z Centrum że kurs zmieniony na 15-17. 11 czy dam rady. Pokombinowałam, pozamieniałam , dostałam zgodę od mojej nieulubionej dyrekcji. Zmieniłam rezerwację w hotelu.
Otwieram kopertę a tam słodko pisze że kurs jest....8-10 listopada. Noż qrwa mać :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Odkręcić w pracy się już nie da i z kursu dooooopa. Byłam na niego nastawiona i przez to na szkolenie do Gdańska już pojechałam na własnym urlopie bo mi w tym planowaniu brakło 14 dni urlopu szkoleniowego jaki mi przysługuje :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro paź 13, 2010 17:43 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Siostro, przytulam!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 13, 2010 17:46 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

majencja pisze:Och :oops: nie wiem czy godnam a że takiego zaufania :oops:
Ale... z ciekawostek mam na swoim koncie kilka ciąż u kobiet , które podobno nigdy nie miały prawa zajść w ciążę. :mrgreen: Zresztą w pracy uciekają przede mną te w okresie rozrodczym z okrzykiem - Tylko niech mnie pani po brzuchu nie maca. :mrgreen: Bo jak pani pomaca to ciąża gotowa :twisted:
Nawet koleżanka ginekolożka , która się leczyła 3 lata bezskutecznie. Mówię do niej - kobito Ty się meczysz , daj pomacam cie po macicy i do pół roku zajdziesz. patrzyła się na mnie dziwnie. Zresztą było to w obecności osób trzecich. Możecie sobie wyobrazić minę tej osoby trzeciej jak Basia przyszła mi pokazać swój brzuszek :mrgreen: Siedzi i mówi tak: no przecież sama widziałam jak pani macała, no sama widziałam , i obłed e jej oczach :ryk: :ryk:

No to koniecznie dam ci się obmacać.A ja gooopia po klinikach chodzę....
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro paź 13, 2010 17:49 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

OJ. to niepowodzenie :evil: w rzeczy samej . Tez bym sie wq-ła nieźle.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro paź 13, 2010 18:09 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

wrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: wrrrrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: będe gryzła, drapała i jeszcze nie wiem co :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

majencja

Post » Śro paź 13, 2010 18:21 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Majko? Co się dzieje? 8O 8O 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro paź 13, 2010 18:31 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Dzieki Czarowne - odstresowałyście mnie.
Siedzę i kwiczę - w pracy wywaliłam się na korytarzu - łupie mnie w krzyżu, skręciłam stopę w stawie skokowym. NIE MOGĘ mieć L4, NIE MOGĘ być niesprawna. W piątek kończę jedną pracę, rozpoczynam życie w nowej. A żeby było niesprawiedliwie, na zapełnionym z reguły korytarzu byłam tylko ja i krzywa od wieków podłoga. Nikt nie widział, nikt nie słyszał, przez kilka minut nie pojawił się nikt by mnie pozbierać. Udało mi się tylko do przełożonego dokuśtykać, który uważa, że wszyscy chcą pracodawcę i ZUS naciągać. :evil:
Poczytałam o prądach, konserwacji rzeczy urwanych no i pobudzaniu jajników przez Majencję(szacun wielki) i zaraz mi lepiej.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Śro paź 13, 2010 18:40 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Trinity36 pisze:A no może i się gubią (dlatego jeszcze raz wrzucam), ale z drugiej strony nie ma to jak dawka zdrowego uśmiechu i to co chwilka :)

http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html

Założyłam oddzielny wątek na Kotach z informacjami nt. tego naszego (tfuu) schronu. Oficjalnie na dzień dzisiejszy schronisko zamknięto. Co prawda nie wiem co to znaczy zamknięto, bo co ze zwierzętami? Chyba, ze zamknięto na nowe zwierzaki - i to akurat byłoby cudnie.

Jeszcze i ja zacytuję, bo WAŻNE!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro paź 13, 2010 18:44 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Przed chwilą odjechała Martyna. Doopki maluchów zakłute. Jak zwykle dziewczynka dzielniejsza, chłopczyk płakał żałośnie.No ale straszne maluszki to i kłuć nie ma gdzie
Obrazek

majencja

Post » Śro paź 13, 2010 18:48 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Bolkowa pisze: NIE MOGĘ mieć L4, NIE MOGĘ być niesprawna. W piątek kończę jedną pracę, rozpoczynam życie w nowej.

Spoko bolkowo :ok: Moja córcia kończyła starą i zaczynała nową pracę ze złamaną ręką w gipsie :roll: I dała radę :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro paź 13, 2010 18:57 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

majencja pisze:Przed chwilą odjechała Martyna. Doopki maluchów zakłute. Jak zwykle dziewczynka dzielniejsza, chłopczyk płakał żałośnie.No ale straszne maluszki to i kłuć nie ma gdzie

Chyba u wszystkich ssaków tak jest :wink: Tak było z moimi dziećmi oraz z moimi przez trochę wiewiórczymi znajdkami :mrgreen:
Grunt, że sprawa załatwiona - teraz :ok: żeby już było ok :)
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro paź 13, 2010 19:35 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Majeczko ty wiesz, że cię kocham! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A teraz w skrócie. Dzień dzisiaj miałam taki więcej straszliwy, bo roboty tyle, że palcem sobie do d... nie mogłam trafić (nie to, żebym jakoś często celowała... :roll: )Koleżanka i sąsiadka moja kota sobie zażyczyła. Jako, że w schronie u nas jakiś pomór i zaraza, a oni niedawno stracili koteczkę, po której żałoba do dzisiaj potężna, nie chciałam ich narażać na to, że znowu się im chory kot trafi i nie daj Boże zejdzie śmiertelnie. Oni mają dwoje dzieci w wieku mojej Zuzi, które to bardzo przeżywają, a odejście poprzedniej kotki wręcz odchorowały. No i wybrałyśmy niejakiego Lulka :mrgreen: w sobotę zawiozę całą rodzinkę do Żywca, bo tam ów Lulek na razie mieszka w domu tymczasowym. Jakkolwiek domek zadeklarował, że kotka przywiezie,ale w bliżej nieokreślonej przyszłości, a oni napaleni jak szczerbaty na suchara. :lol: Usatysfakcjonowana jestem bardzo. Jakkolwiek dostałam kilka ofert od ludzi z miau, wybór okazał się bardzo prosty. Jak zobaczyli zdjęcie Lulka, to od razu rozległ się dziki wrzask: to on! to nasz kotek! ciociu dzwoń szybko, żeby go ktoś inny nie kupił 8) Bardzo byli zgodni co do tego, że ten, albo żaden! :wink: Uffff, cieszę się - kotu będzie u nich dobrze.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro paź 13, 2010 19:37 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Gratulacje!Miałam Piranię naszą zareklamować,ale TŻ zagroził rozwodem.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro paź 13, 2010 19:38 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Brawo pompon, to dziś już nowe dwa chrzestne koty na pakcie. U mnie kolega wreszcie się zdecydował, więc też go + kota pod opiekom patronackom mam :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro paź 13, 2010 19:39 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

mamaja4 pisze:Gratulacje!Miałam Piranię naszą zareklamować,ale TŻ zagroził rozwodem.

Wiesz oni mieli co do kota niewielkie wymagania, ale jednym z zasadniczych kryteriów jest wiek. Chcieli dorosłego też o piranii myslałam, ale z racji wieku odpadła w przedbiegach
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]