Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 12:45 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Never pisze:ZAstanawiam sie, czy jednorazowe talwrzyki cos pomoga..... skoro maluchy z PA umieraja w domach na pp. to oznacza, ze transportery oraz pomieszczenia w PA sa skazone... mam nadzieje, ze pracownicy schroniska czytaja wątek i zajmą sie odkazaniem - kociaki mozna przeniesc kolo recepcji, a wszystko trzeba odkazic Virkonem, zwlaszcza transportery. Inaczej ludzie beda adoptowac kolejne zdorwe kociaki, kotre w domach beda umierac.... to bez sensu!

Never, virkon nic nie pomoże. To musi być profesjonalne odkażanie: lampy, bajery, buzery. A najlepiej pół roku kwarantanny. PP w schronie jest WSZĘDZIE.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro paź 13, 2010 12:54 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Zofia&Sasza pisze:
Never pisze:ZAstanawiam sie, czy jednorazowe talwrzyki cos pomoga..... skoro maluchy z PA umieraja w domach na pp. to oznacza, ze transportery oraz pomieszczenia w PA sa skazone... mam nadzieje, ze pracownicy schroniska czytaja wątek i zajmą sie odkazaniem - kociaki mozna przeniesc kolo recepcji, a wszystko trzeba odkazic Virkonem, zwlaszcza transportery. Inaczej ludzie beda adoptowac kolejne zdorwe kociaki, kotre w domach beda umierac.... to bez sensu!

Never, virkon nic nie pomoże. To musi być profesjonalne odkażanie: lampy, bajery, buzery. A najlepiej pół roku kwarantanny. PP w schronie jest WSZĘDZIE.

lepszy virkon niz brudne transportery :? najgorzej jest z SM - oni chyba tych transporterow w ogole nie myja... wystarczy, ze trafia tam kociaki i.....

w sumie pp niezle zalatwia problem bezdomnosci :roll: to oczywiscie ironia... tylko kotow tak zal.... jeden, ktorego moglam odebrac ludziom, ktorzy go przyniesli, ma wlasnie pp.... wtedy miala tylko kk.... zatrzymal mnie glos rozsądku, bo przeciez wszystkim nie moge pomoc... i teraz wyję.... :roll:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro paź 13, 2010 12:58 Re: Paluch3-9 kociat walczy z pp w szpitalu. KOSZMARNY DLUG!!!

Mysza pisze:zacytuję, bo kilka stron się trzeba cofnąc by znaleźć kotki

SZUKAJĄ DT
(osobny wątek by się przydał, w tych Paluchowych za dużo informacji jest)

smarti pisze:
tillibulek pisze:Opis-Lala szczupła,piękna o lśniącym futerku.
Przez pierwsze dwa dni była nieufna,nawet się jej trochę bałam...-potem-jak zaufała to na całego...
biega za mną wszędzie,cały czas coś gada,wszystko musi wiedzieć i we wszystkim uczestniczyc..
lubi skakać i wszystko sprawdzić osobiście ale jest na tyle delikatna i mądra że nic nie zniszczyła ani nie zrzuciła :)

urocza,ukochana kocica-aż serce boli że to tylko tymczas i że nie może być moja na zawsze bo inne w kolejce na pomoc już czekają.
wspaniała przyjaciółka,bardzo miziasta i spragniona obecności człowieka i jego uwagi..
Barankująca i nakolankowa jak tylko zaufa.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Sorki za bałaganik w tle ale doba za krótka a zresztą Lalunia teraz rządzi w pralni.
(zaraz będą ładniejsze zdjęcia :) )

Mika-Morunia-puchata i urocza baryłeczka. :oops: Nie wiedziałam że na paluchu tak pasą...
Najbardziej lubi spać na cieplutkim posłanku albo wylegując się z mądrą minką obserwować świat..Przyjazna dla wszystkich,zawsze ustępująca władczej i zazdrosnej Laluni.
Miziasta do granic zmęczenia ludzia. Bucząca z zadowolenia przy byle pogłaskaniu.
bardzo przyjazna dla każdego i cierpliwie znosząca nieprzyjemne zabiegi lecznicze.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obie kicie zdrowe,uwielbiają mieszane suche i mięsko z piersi indyka,mokre raz,max.dwa razy dziennie,
piją mleczko Klara z betaglukanem i lubią wodę.
Bardzo czysto kuwetkują-nie rozsypują żwirku.

Never

Post » Śro paź 13, 2010 15:35 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

AnielkaG pisze:
gdybyśmy zebrały się na forum i zaczęły o tym mówić ludziom z zewnątrz, dziennikarzom, to w końcu coś ruszy do przodu.

nic nie ruszy, to jak walenie głową w mur
jedyną droga pomocy jest zabieranie z tego piekła kotów
Never, są jakieś szanse na dom dla tych dwóch kotek? Nawet o nich myślałam, ale przywiozłam dwa ślepaki z budowy i nie mam wolnego pokoju :(

Jedynym rozwiązaniem jest edukowanie społeczeństwa w kwestii sterylizacji i nie przywożenie kociąt do miejsca, gdzie nie mają szansy przeżyć. Tylko niestety brak dla nich miejsca, gdzie mogłyby przeżyć.
I obowiązkowe sterylizowanie zwierząt nie przeznaczonych do hodowli.
Ostatnio SM dostarcza na Paluch 10 kotów dziennie. :evil: :evil: :evil:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Śro paź 13, 2010 15:54 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

zrobiłam Lali ogłoszenie na allegro
http://allegro.pl/show_item.php?item=1273176241

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro paź 13, 2010 15:58 Re: proszę nic nie pisać

Nowe od wczoraj:

Obrazek
ID: 0656/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Maść: biało czarny
Data przyjęcia: 12-10-2010
-----------------------------------------
Obrazek
ID: CCXXXIX/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ]
Data przyjęcia: 12-10-2010
-----------------------------------------

A dzisiaj jeszcze nic?
Ciekawe, gdzie jest matka kociąt CCXXXIX/10 z ul. Zamoyskiego :?:
Czy ktoś ją kiedyś wysterylizuje?
Czy za moment do schronu przyniesione zostaną następne jej kocięta? :evil: :evil: :evil:
Czy zagląda tu ktoś z ul. Zamoyskiego?

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Śro paź 13, 2010 16:01 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

dostalam na maila prosbe o info o Mice!!! Never, Alareipan, wyslalam Wam na maila!!

kciuki za małą :ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro paź 13, 2010 16:02 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Na ostatnim zdjęciu widać, że kociaki korzystają z plastikowych miseczek! Tyle dobrze!
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro paź 13, 2010 16:12 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

bekos pisze:zrobiłam Lali ogłoszenie na allegro
http://allegro.pl/show_item.php?item=1273176241

super :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro paź 13, 2010 16:44 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Czy zagląda tu ktoś z ul. Zamoyskiego?

znaczy ma przelecieć w poszukiwaniu kotki wszystkie mieszkania na Zamoyskiego? To na bank domowe kociaki. Takich sporych, dzikich kociąt SM nie potrafi złapać.

Dziewczyny, tak a'propos działan zapobiegawczych może ktoś byłby chętny na łapanie kotek do sterylizacji? Może ktoś ma samochód? Żeby nie było tych kociąt zwożonych przez SM z działek i piwnic? Chociaż raz w miesiącu? Ja już na prawdę fizycznie nie daję rady...w dodatki Małgosi samochód się popsuł i leżymy, odbieramy koty tramwajami (i zawsze tysiąc pytań na co kotek chory jak drze się)
Ostatnio edytowano Śro paź 13, 2010 19:41 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Śro paź 13, 2010 18:55 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

ja lapie w sb, tylko dzieki pomocy dziewczyny z forum, ktora ma klatke i samochod....
moze warto zrobic watek gdzie kazdy napisze jak moze pomagac w lapankach?
Moge zapytac znajpna z FB, czy nie pomoglaby transportowo przy odwoseniu zlapanych kotkow, ale musze wiedziec kiedy planujesz lapac? bo nie zawsze ona moze...

Gosia, jedyna koteczka ktora teortetycznie nie miala jeszcze pp, trafila do lecznicy, ja nie mam watpliwosci, pomimo 2 ujemnych testow..... jesli przezyje do piatku, trafi do pozostalych chorych maluszkow na leczenie. I tym sposobem ja mam znowu dom skazony, bo to jedyna kotka, ktora dotykalam bez rekawiczek, baralam na rece przy transporcie, otulalam moimi swetrami..... (swetery nowe, nie pamietajace czasu pp u mnie w domu). I d...... nie mam juz pomyslów, nie wiem co robic....

Never

Post » Śro paź 13, 2010 19:22 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

tillibulek pisze:dostalam na maila prosbe o info o Mice!!! Never, Alareipan, wyslalam Wam na maila!!

kciuki za małą :ok: :ok: :ok: :ok:

:D Jestem juz po rozmowie :D Jest szansa na ds dla jednej kotki, dla drugiej byloby to tymczas... alareipan, gdzie jestes? masz pw!

Never

Post » Śro paź 13, 2010 19:30 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Never pisze:

Gosia, jedyna koteczka ktora teortetycznie nie miala jeszcze pp, trafila do lecznicy, ja nie mam watpliwosci, pomimo 2 ujemnych testow..... jesli przezyje do piatku, trafi do pozostalych chorych maluszkow na leczenie.
....

a to ja mogę prosić o wyjaśnienie-dlaczego,skoro jest zdrowa ma trafić do chorych maluszkow????????????????
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 13, 2010 19:33 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

smarti pisze:
Never pisze:

Gosia, jedyna koteczka ktora teortetycznie nie miala jeszcze pp, trafila do lecznicy, ja nie mam watpliwosci, pomimo 2 ujemnych testow..... jesli przezyje do piatku, trafi do pozostalych chorych maluszkow na leczenie.
....

a to ja mogę prosić o wyjaśnienie-dlaczego,skoro jest zdrowa ma trafić do chorych maluszkow????????????????

bo tak jak wyzej jak napisalam nie mam watpliwosci, pomimo ujemnych testow, ze to pp

Never

Post » Śro paź 13, 2010 21:23 Re: Paluch3-3 dni na znalezienie dt dla 2 kociczek, str. 58!!!

Smarti testy niekoniecznie są miarodajne.
Wynik ujemny nie jest do konca pewny, niestety :(

Never, a może zrób jej jeszcze morfologie?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]