Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 10:15 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

Jakąs godz temu znalazłam w w lesie w wodzie małego kotka, cały przemoczony,drżący,probowałam go ogrzać,bo do weta moge dopiero za jakieś 40 min, nie mam z kim taty zostawić,a on nie moze byc sam :(

Co ja mam robic :( owinęłam go 3 kocami,wysuszyłam

Dlaczego zawsze ja, to juz 2. czy nawet 3 raz w tym lesie w tej wodzie :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro paź 13, 2010 10:18 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

justyna8585 pisze:Jakąs godz temu znalazłam w w lesie w wodzie małego kotka, cały przemoczony,drżący,probowałam go ogrzać,bo do weta moge dopiero za jakieś 40 min, nie mam z kim taty zostawić,a on nie moze byc sam :(

masz poduszkę elektryczną?, jeśli nie to wsadź go do pudełka, pozawijaj i obłóż butelkami z gorącą wodą, ale tak żeby go nie oparzyć
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro paź 13, 2010 10:22 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

mar9 pisze:
justyna8585 pisze:Jakąs godz temu znalazłam w w lesie w wodzie małego kotka, cały przemoczony,drżący,probowałam go ogrzać,bo do weta moge dopiero za jakieś 40 min, nie mam z kim taty zostawić,a on nie moze byc sam :(

masz poduszkę elektryczną?, jeśli nie to wsadź go do pudełka, pozawijaj i obłóż butelkami z gorącą wodą, ale tak żeby go nie oparzyć

Nie mam poduszki,zrobiłam te butelki,ale nie wiem nawet jak ciepłe mają byc

justyna8585

Post » Śro paź 13, 2010 10:32 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

justyna8585 pisze:
mar9 pisze:

Nie mam poduszki,zrobiłam te butelki,ale nie wiem nawet jak ciepłe mają byc

gorące, ale tak, żeby nie dotykały bezpośrednio futerka kotka
koty zdrowe mają temperaturę ciała wyższą od człowieka a ten jest dodatkowo wyziębiony wodą
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro paź 13, 2010 13:02 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

:(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw paź 14, 2010 15:41 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

:|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw paź 14, 2010 16:51 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

maluch ma podejrzenia fipa :( Znowu P.Weterynarz nie wzięła ani grosza za wizyte,tak mi głupio,bardzo dziękuje

jest u P.czypionki,pare osób kojarzy ją.Ona ma dobre serce,ale nie ma tam dobrej opieki,bo jej mąż jest bardzo chory i cały czas chce mieć pootwierane okna.Boje sie,że nie ucieknie.Pani weterynarz odrobaczyła go wczoraj,trzeba obserwować, on ma wielgaśny brzuch :(

justyna8585

Post » Pt paź 15, 2010 6:22 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

justyna8585 pisze:maluch ma podejrzenia fipa :( Znowu P.Weterynarz nie wzięła ani grosza za wizyte,tak mi głupio,bardzo dziękuje

jest u P.czypionki,pare osób kojarzy ją.Ona ma dobre serce,ale nie ma tam dobrej opieki,bo jej mąż jest bardzo chory i cały czas chce mieć pootwierane okna.Boje sie,że nie ucieknie.Pani weterynarz odrobaczyła go wczoraj,trzeba obserwować, on ma wielgaśny brzuch :(

o nie, tylko nie fip :cry: :cry:
mocno, mocno potrzymam :ok: :ok: , żeby to co inne było
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt paź 15, 2010 11:50 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

Miejmy nadzieję, że to nie FIP...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 15, 2010 19:29 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

Mały,to mała i wcale z niego robaki nie wychodzą, jest osowiała,apatyczna,przegrzeczna...gdyby to była robaczyca,to robaki wychodziłyby?

justyna8585

Post » Pt paź 15, 2010 19:32 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

justyna8585 pisze:Mały,to mała i wcale z niego robaki nie wychodzą, jest osowiała,apatyczna,przegrzeczna...gdyby to była robaczyca,to robaki wychodziłyby?

Z całą pewnością to robale wyłaziłyby tylko w qpie nieżywe po wytruciu. Jak są zywe, to przez jakiś czas może nie być widać. Jedno odrobaczanie może nie zadziałać.
U seji w kocim żłobku był kotek z takim dużym brzuszkiem, po odrobaczaniu nic nie było widać, a wyciagnęła z niego co najmniej 2 długie tasiemce i brzuszek zmalał :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob paź 16, 2010 12:09 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

taizu pisze:
justyna8585 pisze:Mały,to mała i wcale z niego robaki nie wychodzą, jest osowiała,apatyczna,przegrzeczna...gdyby to była robaczyca,to robaki wychodziłyby?

Z całą pewnością to robale wyłaziłyby tylko w qpie nieżywe po wytruciu. Jak są zywe, to przez jakiś czas może nie być widać. Jedno odrobaczanie może nie zadziałać.
U seji w kocim żłobku był kotek z takim dużym brzuszkiem, po odrobaczaniu nic nie było widać, a wyciagnęła z niego co najmniej 2 długie tasiemce i brzuszek zmalał :)

Właśnie wróciłam od niej, ten brzuch jakby rozłozył sie na boki,źlr wygląda :( kupki i siku robi w kuwecie.Poza tym csały dzien chowa sie pod meblami i na wieczór wychodzi chcac sie troche bawic,Nie drapie,nie gryzie,choc siłą wyciągałam go.Nie mam akumulatorków do aparatu,mam tylko zdj w komórce i to kiepskie.Mogłabym komus przesłać mmsem.

Mam same złe wieści, ten pokiereszowany koty przedwczoraj wyszedł i do dzisiaj nie wrócił :( To moja wina,miałam tam zajechać przedwczoraj,ale przez gorączke nie miałam jak :( Nie mogłam go szukać,bo tata. Powiadomiłm schron,mają sie rozglądać, tego kota nie da sie nie zauwazyć :( za tydzien gips miał miec ściągany :(

dzika kotka zaczęła znosic maluchy od wczoraj :( nie wiem ile ich jest,na pewno widzą i nie wiem w jakiej kondycji są.Nie zbliżam sie.

P.Czypionka daje im zupe warzywną.

justyna8585

Post » Pon paź 18, 2010 13:19 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

podniosę chociaż rudzkie biedy
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon paź 18, 2010 14:18 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

Biedne koty :( Justyna jesteś dzielna :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 18, 2010 20:57 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- 2 KOTY PO POTRĄCENIU :(

Podnoszę, na poprzedniej stronie są zdjęcia tych biedaków, może ktoś....? :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia][następna]