Malibu - piękna, długowłosa, biała. Ma dom!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 12, 2010 20:09 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

Niby tak, ale w pierwszym poście jeszcze coś jest o chorobach dziąseł, a ponieważ kotka jest na tymczasie już dosć długo, to zastanawiam się, czy jej się poprawiło, czy też ewentualni właściciele musza się liczyć z tym, że ona trwale ma z tym problemy.
I jeszcze pytanie o linienie jest. Czy bardziej niż normalny kot.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 12, 2010 20:41 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

Jeden z moich kotów ma plazmocytarne zapalenie jamy ustnej - pewnie to samo ma Malibu. Dostał steryd, żel do smarowania dziąseł... ale nie wiele to pomaga. Podobno najskuteczniejszym rozwiązaniem jest usunięcie zębów. Mój wet delikatnie zasugerował, że dobre rezultaty daje homeopatia. Od ok. 2 tyg Fibi jest pod opieką homeopaty - jak na razie wielkiej poprawy jeżeli chodzi o dziąsła nie widzę, natomiast ogólny stan kota (sierść, wzrok, zachowanie) jest o niebo lepszy. Znalazłam też wątek dot tego schorzenia viewtopic.php?t=44772 .
W kwestii sierści - mam w domu "dachowce" i maine coony (Malibu bardziej przypomina maine coona lub norwega niż persa) i wydaje mi się, że dużo łatwiej poradzić sobie z dłuższą sierścią. Linieją podobnie, ale łatwiej ją zebrać.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto paź 12, 2010 20:57 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

długowłosy na pewno linieje bardziej i z tym sie trzeba liczyć
ze białe włosy tu i ówdzie i że ulubione czarne ciuchy pa pa
coś o tym wiem :?
a ona mi jednak chyba bardziej angorę przypomina
jest bardzo do mojego wieloryba podobna,
jeśli tak to angora się nie filcuje tak jak pers
o niebo łatwiej dbać i nie trzeba tak często czesać

bardzo dobrze na dziąsełka działa srebro koloidalne
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto paź 12, 2010 21:14 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

no ale ona si/e podobno filcuje i z tego powodu jest ostatnio wystrzyżona...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto paź 12, 2010 21:20 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

z białym długowłosym jest tak, że trzeba mieć dobrą rolkę odkłaczającą, i szczotkę w akcesoriach odkurzacza. te kłaki są o tyle lepsze od "dachowych", że np na podłodze rolują się w kulki, więc przy większej ilości można po prostu ręką zebrać :mrgreen:

a Kicia jest po prostu przepiękna, szkoda że woli być jedynaczką, bo u mnie jedna siła spokoju i jeden szatan z dystansem.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Wto paź 12, 2010 21:31 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

To ja jeszcze czekam na rozsądzające stwierdzenie o tych dziąsłach od założycielki wątku :)

Ponadto, ponieważ wielu osobom leży na sercu los kotka z białaczką (któremu odejście do domu Malibu dałoby miejsce w DT...), dostałam też taką wiadomość:
Mogę zaoferować koteczce tymczas, tylko u mnie dwa koty + owczarek. Ale kociakowi z białaczką trzeba jak najszybciej pomoc. Tylko czy Malibu zaakceptuje tak dużo zwierza dookoła? Z miau jest mój Rudy jakby potrzebne było potwierdzenie wiarygodności :) Okna osiatkowane jakby co :) Zależy mi na jak najlepszym domku dla Malibu, ale też na uratowaniu kocurka białaczkowego, bo jego historia chwyciła mnie mocno za serce i gdyby nie moje dwa koty i ryzyko, od razu bym go brała. A Malibu miała badania, jeszcze tylko tak spytam?

Jako że koteczka już jest w otoczeniu zwierza, to do decyzji obecnego DT zostawiam to, czy dom dobry...
Bo to tylko inny DT, nie ukrywajmy - chociaż chyba wszyscy liczą, że akurat ta koteczka ma szanse na szybki dom, bo jest prześliczna...

Szalony Kot

Post » Śro paź 13, 2010 12:39 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

Ten DT dla Malibu, aby zwolniło się miejsce dla kocurka to ja, się przyznaję. Stan zakocenia (2 własne + duży pies) i sytuacja finansowa niestety uniemożliwiają mi wzięcie koteczki na stałe :( Ale tymczasem służę.

Tak nawiasem mówiąc, to mój Rudy jest właśnie z tego forum :)
Obrazek
"To err is human, to purr is feline."

Catness

Od: Nie lut 26, 2006 11:59

Post » Śro paź 13, 2010 12:45 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

Jeśli do końca tygodnia nic się nie zmieni w sprawie białaska to Malibu weźmie na tymczas moja koleżanka :D . Ma co prawda jedną swoją kotkę (też nie lubiącą innych kotów) i jedną tymczaskę, ale ma możliwość izolowania Malibu. Nie jest to może komfortowe rozwiązanie ale białaska zabierzemy wtedy do dt, a na tym przecież najbardziej nam zależy.
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Śro paź 13, 2010 18:32 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

To się cieszę, że udało się jakoś rozwiązać sytuację i trzymam kciuki za oba cuda.
Obrazek
"To err is human, to purr is feline."

Catness

Od: Nie lut 26, 2006 11:59

Post » Śro paź 13, 2010 19:26 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

Odezwano się do mnie na FB!!
dobry wieczór - jestem bardzo zainteresowana adopcją Malibu, mam dwa koty (3lata i 2 lata, wykastrowane, dachowce, również adoptowane, niewychodzące),mieszkam w niedużej kamienicy przyjaznej zwierzakom, czy jest jakaś możliwość kontaktu telefonicznego?

Pani podaje też imię i telefon, ale to już wolałabym podać komuś, kto aktualnie sprawuje pieczę nad Malibu, żeby sam zdecydował... powiedziałam też Pani, że Malibu jest raczej kocią singielką, ostatecznie jej przyszli współlokatorzy musieliby być naprawdę spokojnymi kotkami... Czekam na odzew i tu, i tam ;)

Jest to osoba zarejestrowana także na miau, o nicku leonowa.

Szalony Kot

Post » Śro paź 13, 2010 21:07 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

A widzisz Szalony Kocie opłacało się FB zrobić :1luvu: idzie ku lepszemu :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 13, 2010 23:59 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

:ok: :ok: :ok: w czwartkowy....poranek :roll:
:)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw paź 14, 2010 0:08 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

jamkasica pisze::ok: :ok: :ok: w czwartkowy....poranek :roll:
:)

:lol:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 14, 2010 9:26 Re: Malibu - piękna, długowłosa, biała. PILNIE szuka DS

Przepraszam, za ciszę w wątku.
Przed chwilą rozmawiałam z Kasią z Kociego Świata i dowiedziałam się, że już można napisać dobre wieści - Malibu ma dom :D Wprawdzie ma towarzystwo dwóch kotów, ale te koty wcale jej nie wadzą i wygląda na to, że Malibu wreszcie jest zadowolona z życia :lol:

Mam przekazać serdeczne podziękowania wszystkim, którzy zaangażowali się w szukanie dla Malibu domu :1luvu:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]