Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 12, 2010 16:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

potwierdzam, nie działa. nie czytałam komentarza tej kobiety, ale to pewnie chodzi o to co ja mówiłam na zebraniu, skoro jedne osoby z PKDT oddają koty do domów z ogrodami a drugie nie i nie oddają tam gdzie jest np. dziecko, pies, tam gdzie nie ma zabezpieczonych okien- to może budzić kontrowersje wśród ludzi.
nie ma w naszym wydawaniu do domów stałych jednomyslności, ale też i oddania zwierzaka nie można mierzyc jedna miarką, bo np ja nie oddaje kotów ludziom biednym bo mam złe doświadczenia - koty zawsze wracały w złym stanie, chore. ale np. a oddaje do domów z ogrodem, bo uważam ze nie długośc życia a jakośc jest ważna, i nie podoba mi się że kot w domu z ogrodem siedzi i smętnie gapi się w okno, podczas gdy mógłby latać, fikac i kozły brykac na zielonej trawie za muchami. a inna kolezanka z PKDT umarła by na sama myśl, że kot mógłby wyjść na centymetr z domu, bo od razu by zginął pod kołami pędzącego samochodu. trudno jest ustalić jednoznaczne zasady adopcji, bo każda z nas ma inny pogląd i każda z nas chce najlepiej dla swojego tymczasa w nowym domu.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto paź 12, 2010 16:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto paź 12, 2010 16:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:potwierdzam, nie działa. nie czytałam komentarza tej kobiety, ale to pewnie chodzi o to co ja mówiłam na zebraniu, skoro jedne osoby z PKDT oddają koty do domów z ogrodami a drugie nie i nie oddają tam gdzie jest np. dziecko, pies, tam gdzie nie ma zabezpieczonych okien- to może budzić kontrowersje wśród ludzi.
nie ma w naszym wydawaniu do domów stałych jednomyslności, ale też i oddania zwierzaka nie można mierzyc jedna miarką, bo np ja nie oddaje kotów ludziom biednym bo mam złe doświadczenia - koty zawsze wracały w złym stanie, chore. ale np. a oddaje do domów z ogrodem, bo uważam ze nie długośc życia a jakośc jest ważna, i nie podoba mi się że kot w domu z ogrodem siedzi i smętnie gapi się w okno, podczas gdy mógłby latać, fikac i kozły brykac na zielonej trawie za muchami. a inna kolezanka z PKDT umarła by na sama myśl, że kot mógłby wyjść na centymetr z domu, bo od razu by zginął pod kołami pędzącego samochodu. trudno jest ustalić jednoznaczne zasady adopcji, bo każda z nas ma inny pogląd i każda z nas chce najlepiej dla swojego tymczasa w nowym domu.

Sabina ale nie wiadomo jaki to był dom.Ja ostatnio wyadoptowałam do domu z ogrodem Głen i Luisa i one nie bedą latać po ogrodzie bo blisko jest ulica.Każdy ma prawo swojemu tymczasowi znaleźć dom najlepszy jeżeli coś wzbudza podejrzenie to lepiej nie oddawać.Ja oddałam do bogatych ludzi z super chatą kiedyś i dostałam zwrot kota po niecałych 2 tyg kot był roztrzęsiony a na początku rodzina wydawała się być idealna bez dzieci itp.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto paź 12, 2010 16:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Witam serdecznie chciała bym przedstawić nowego podopiecznego PKDT viewtopic.php?f=13&t=118463 zapraszam do podbijania wątku
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Wto paź 12, 2010 16:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Jednolitych zasad wydawania kotów do ds raczej nigdy nie będzie, dom wychodzący domowi wychodzącemu nie równy, jednemu dam kota, innemu nie dam.
Zależy też którego kota, jeżeli mieszkam z tymi kotami, żyję z nimi i spędzam z nimi każdą wolną chwilę, znam te koty na tyle dobrze, że wiem który jaki ma charakter, który jakie ma problemy, który kot w będzie szczęśliwy w domu z ogrodem, a który niekoniecznie.
Więc tylko i wyłącznie dt jest w stanie zadecydować czy tego akurat kota oddać do tego akurat domu.
Do domu z dzieckiem też zależy jakie jest podejście rodzica, czy kot ma być jako zabawka dla dziecka, czy pełnoprawny członek rodziny....
Wszystko jest względne i do rozważenia w każdym przypadku indywidualnie. Myślę, że tak musi zostać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto paź 12, 2010 17:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:..... a oddaje do domów z ogrodem, bo uważam ze nie długośc życia a jakośc jest ważna, i nie podoba mi się że kot w domu z ogrodem siedzi i smętnie gapi się w okno, podczas gdy mógłby latać, fikac i kozły brykac na zielonej trawie za muchami. a inna kolezanka z PKDT umarła by na sama myśl, że kot mógłby wyjść na centymetr z domu, bo od razu by zginął pod kołami pędzącego samochodu. trudno jest ustalić jednoznaczne zasady adopcji, bo każda z nas ma inny pogląd i każda z nas chce najlepiej dla swojego tymczasa w nowym domu.

Sabina, ale to chyba nie była ta koleżanka którą masz na myśli, ponieważ pani Elisabeth pisze:
"moja koleżanka chciała przygarnąć kociaka to jej odmówili bo ma mieszkanie a nie dom z ogrodem!!! "
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro paź 13, 2010 12:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro paź 13, 2010 12:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

O ile dobrze pamiętam to ona też pomagała przy kotach z Oliwy-dziś sama potrzebuje wsparcia - viewtopic.php?f=1&t=117700
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Śro paź 13, 2010 19:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

A ja mam zawsze piekielne szczęście do znajdowania kocich nieszczęść i po******ch sąsiadów. :cry:

Dzisiaj zbierałam zwłoki młodego kocurka spod 19 - sąsiedniego bloku. :cry: Nie wiem jak długo tam leżał. To nie było kociątko z miotów z mojej góry, musiało przyjść z dołu - z ul. Krawieckiej albo z dużego parkingu obok pogotowia.Mimo, że w bloku 19 mieszkają ludzie lubiący koty to żadna osoba nie pofatygowała się nawet żeby kota przełożyć w jakieś krzaki, na trawnik albo do kosza na śmieci. Co gorsza, kociak przejechany został na mini parkingu, pod oknami ludzi A kobieta która mijała mnie gdy zabierałam zwłoki, zamiast pomóc spojrzała tylko z litością i niesmakiem, gdyż kociak miał oko na wierzchu i pękniętą czaszkę :evil

Kociątko z zaawansowanym kk i niedoborem wzrostu (mikrokotek spod 21 - Marlena być może go pamiętasz?!) z miotu Trikolorki matki Sabinowej Zuzi odeszło za tm [*] Kot zniknął a jakiś czas temu karmicielka słyszała "coś jakby pomiaukiwanie w trawie " ale nie zrobiła nic. Już wcześniej mówiłam jej jak kota można leczyć, co podawać i nawet proponowalam że leki jej zafunduję. Oczywiście babsko potrafiło tylko podniecać się że daje kotu mięso i suchą karmę, że ile ona kasy wydaje na te koty, że ach jaką ten malutki ma w sobie wolę życia itp tralalala ale na tym koniec. Ja nie mogłam ich karmić ani podawać tabletek, niestety. Nie mialam czasu na uganianie się za chorymi maluchami bo mialam egzaminy (i jeszcze mam) a poza tym i tak wszystko jest do dupy ... :cry: Straciłam rentę rodzinną, moje studia wiszą na włosku bo źle zorganizowałam sobie czas, w domu mam 5 kotów bo Majka wróciła a że mieszka z nami już ponad 2 miesiące to ani mi się śni szukać dla niej domu, o psach już nie wspominam... Jeśli mama przejmie rentę zamiast emerytury to po odliczeniu opłat za mieszkanie (czynsz, woda, medai itp) pozostanie nam na życie niecałe 800 zł ... Zajebiście, prawda?!
Przepraszam dziewczyny że o tym mówię ale nie mam z kim porozmawiać. A wygadać się musialam. :cry: Jeśli ktoś potrzebuje taniej osoby do sprzątania, korepetycji dla dziecka (np z matmy) to jestem chętna.
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Śro paź 13, 2010 19:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Albo jeśli ktoś potrzebuje kotki do wykarmienia młodych, mogę pożyczyć moją sterylizowaną Melanie która nadal ma mleko (już ponad 2 mies), tylko nie wiem czy będzie umiala karmić kocięta ... Można spróbować tylko trzeba kociaki kocimiętką wypryskać tak jak dla Mini u Seji, bo może na początku ofukać.
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Śro paź 13, 2010 21:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:a teraz ? http://www.facebook.com/#!/MMTrojmiasto

chętnie bym odpisała ale nie umiem się zalogować :(

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro paź 13, 2010 22:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:..... a oddaje do domów z ogrodem, bo uważam ze nie długośc życia a jakośc jest ważna, i nie podoba mi się że kot w domu z ogrodem siedzi i smętnie gapi się w okno, podczas gdy mógłby latać, fikac i kozły brykac na zielonej trawie za muchami. a inna kolezanka z PKDT umarła by na sama myśl, że kot mógłby wyjść na centymetr z domu, bo od razu by zginął pod kołami pędzącego samochodu. trudno jest ustalić jednoznaczne zasady adopcji, bo każda z nas ma inny pogląd i każda z nas chce najlepiej dla swojego tymczasa w nowym domu.

Sabina, ale to chyba nie była ta koleżanka którą masz na myśli, ponieważ pani Elisabeth pisze:
"moja koleżanka chciała przygarnąć kociaka to jej odmówili bo ma mieszkanie a nie dom z ogrodem!!! "

tak dokładnie, ja sadziłam że ta pani nie dostała kota, bo dom był wychodzący. teraz to już zgłupiałam. sądze że osoba która nie wydała kota miała ku temu powód, i już. mi sie też czasem ludzie nie podobają w rozmowie tel. koty które kochamy mają trafić do takich ludzi jak my, ma byc im lepiej nie gorzej. świete słowa- niech tak zostanie. niech kazdy decyduje gdzie kota wyda, ja długo negocjowałam z koleżanka która nie wydaje kotów do domów wych. ale zrozumiałam argumenty. i jest ok.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro paź 13, 2010 22:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Werneu pisze:Witam serdecznie chciała bym przedstawić nowego podopiecznego PKDT viewtopic.php?f=13&t=118463 zapraszam do podbijania wątku

a czy jako koordynator mogę zapytać czy PKDT finansuje koszty leczenia tego kota? marlena mi wczoraj o nim wspominała.gdzie teraz przebywa?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro paź 13, 2010 22:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

napisałam do marty ze słupka, tak ona nam wiele razy pomagała w tymczasowniu kotów

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro paź 13, 2010 22:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja się zastanawiam czy nie zmienić miejsca zamieszkania by nie znoszono mi kociaków.Dziś po godz 20 przyjechała dziewczynka z malutkich ok 6 tyg kociaczkiem jego mama została rozjechana przez samochód.Kicia jest cała czarna przytulaśna miziasta załatwia sie do kuwetki jak włożymy, okropnie głodna była żaden z kotów u mnie nie mógł podejść do jej miski tak warczała.
TŻ mówił krzyczał ze nie możemy żadnego kota wziąść bo ja niedługo wyjeżdżam z Patrycją na operacje a teraz mamkuje kociakowi karmi go do kuwetki zanosi bawi się z nim.
Kicia szybko szuka super domku podaję maila do mnie gdyby ktoś był chętny kingahyzinska@interia.pl
Zdjecia jutro porobię dzisiejsze brzydkie wyszły.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

[poprzednia][następna]