PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 08, 2010 13:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG! zabiegamy operacyjnie;) 19 :D

W końcu nic tak nie jednoczy, jak wspólny wróg. :wink:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt paź 08, 2010 20:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG! zabiegamy operacyjnie;) 19 :D

Po kocurki Ethę i Thetę przyjechał dzisiaj karmiciel.

"W zamian" za chłopaków Pan Marek przywiózł dwa kolejne koty, tym razem "przyrodnie" rodzeństwo, niespełna roczną koteczkę i o pół roku starszego od niej kocurka, z jednej matki, z jednego punktu karmienia. Oba koty się znają i są ze sobą zaprzyjaźnione, więc mogły zamieszkać w jednej klatce - na pewno im tam raźniej.

Nazywają się Iota i Szarik (tak nazywany jest w miejscu, gdzie bytuje). I powiem jedno - są PIĘKNE. Iota - błyszcząca, czarno-biała, z czarnym noskiem. A Szarik - błękitno-stalowy, o dumnym zarysie pyszczka. Są ponoć nieco oswojone, w każdym razie nie widać było, żeby się bardzo przejęły naszym towarzystwem. Szarik wręcz przyglądał nam się ciekawie, łypiąc pomarańczowymi oczami. Może nie dałby mi się pogłaskać, ale na pewno nie miał nic przeciwko temu, by go ktoś popodziwiał :love: .

Jak zrobię zdjęcia, to zrozumiecie, o czym mówię :1luvu: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt paź 08, 2010 20:51 Re: PJD-Operacja ZABIEG! operuje się, a co! 16 :D

starchurka pisze:
XAgaX pisze:przepraszam że zawracam głowę- sprawa jest MEGAPILNA :( rozumiem, że pan się zajmie kotką po zabiegu, ale dobrzeby było, gdyby przed porodem udało się ją wykastrować:

Dobrzy ludzie,

Bardzo proszę przyjmijcie kocięta. Co prawda jeszcze się nie urodziły, ale gdy tylko to nastąpi będę musiał podjąć trudną decyzję co dalej. Pewnie uznacie to za brak odpowiedzialności, ale myślałem, że moja kotka jest dobrze pilnowana. Jest to kot typowo pokojowy i wcale nie wychodzi na zewnątrz. niestety w czasie rui potrafiła wyskoczyć z pierszego piętra przyprawiając mi teraz mnóstwo kłopotów. Nie mogę sobie niestety pozwolić na wiecej kotów w mieszkaniu dlatego muszę mieć pewność, że ktoś je przygarnie. Inaczej będę musiał je uśpić. Proszę pomóżcie!

Wszystkich ludzi dobrej woli proszę o kontakt na numer telefonu: 504 042 937

z góry dziękuję za pomoc :) uważam, że warto panu pomóc, bo w porę się zorientował, że trzeba...

niestety ten pan nie odbiera telefonu - odrzucił moje połączenie.

Dziwne... może ma dość tzw. obrońców zwierząt oburzających się na pomysł uśpienia miotu i nie proponujących nic w zamian (temat przerabiany m.in. przy okazji Kwaczały), jeśli nie masz jeszcze dość- zaryzykowałabym napisanie w SMSie o co chodzi, może się odezwie :) tak czy inaczej dzięki za pomoc :)

mam jeszcze pytanie, głównie do ryśki - czy pani z Chorzowa o której pisałam odezwała się do Was? w pewnym momencie przestała się ze mną kontaktować, a kotka jest płodna i ma duże mioty :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt paź 08, 2010 22:49 Re: PJD-Operacja ZABIEG! zabiegamy operacyjnie;) 19 :D

Pani się odezwała, kotka jeszcze karmi maluchy.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob paź 09, 2010 0:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG! zabiegamy operacyjnie;) 19 :D

ryśka pisze:Pani się odezwała, kotka jeszcze karmi maluchy.

jestem pozytywnie zaskoczona, że się odezwała :) kociaki mają w tej chwili ok. 6 tygodni jeśli dobrze wyliczyłam, mam nadzieję, że wkrótce uda się doprowadzić sprawę do szczęśliwego końca :ok: jeszcze raz dziękuję za pomoc :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob paź 09, 2010 9:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG! zabiegamy operacyjnie;) 19 :D

Przyrodnie rodzeństwo zaskoczyło nas nieco, bo okazało się dwoma... chłopcami :lol: .

Mamy więc Szarika i TEGO Iota :wink: .

Są już po kastracji, Starchurka będzie im towarzyszyć dzisiaj, żeby mieć pewność że wszystko dobrze.

Eta, który był taki osowiały u nas i o którego się tak martwiliśmy, po wypuszczeniu go przez karmiciela do pomieszczenia, które znał, przeciągnął się, zjadł całą miseczkę jedzenia i... skorzystał z kuwety, czego nigdy wcześniej nie robił (jest wystawiona dla innych kotów, które tam przychodzą).

Tak więc to nas nie lubił :lol: . A przede wszystkim źle znosił zamknięcie. Pierwsza w jego życiu podróż samochodem, pierwszy wyjazd poza miejsce, w którym mieszka, to trochę za dużo jak na leciwego kota.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob paź 09, 2010 19:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG! zabiegamy operacyjnie;) 19 :D

Cudnie, że Eta od razu odzyskał humor po wypuszczeniu :D :ok:
Obrazek

ryśka

Post » Sob paź 09, 2010 19:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG! lancety się grzeją;) 21 :D

Pierwsza strona wątku uzupełniona. Bardzo, bardzo dziękujemy za wszystkie wpłaty. Za każdą złotówkę, którą przeznaczyliście na walkę z bezdomnością. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Już 21 zabiegów za nami! A to przecież dopiero początek. :D :D :piwa:
Obrazek

ryśka

Post » Nie paź 10, 2010 15:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG! lancety się grzeją;) 21 :D

ryśka jak możesz to podrzuć mi kilka fotek kocurka i kotek z pszczyny, założę im watki i zrobię ogłoszenia
dzięki
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Nie paź 10, 2010 21:50 Re: PJD-Operacja ZABIEG! lancety się grzeją;) 21 :D

Melduję, że kocurki Iota i Kappa (inaczej nazywane przez p. Marka, ale chwilowo nie pamiętam jak) czują się dobrze. Za każdym razem, gdy do nich przychodzę, obdażają mnie mniej więcej takim spojrzeniem, jakbym im zabiła ciotki, babki, ojców, wujów itd., itd.
W każdym razie wychodzę z wyrzutami sumienia i wzdychając do Niebieskiego Kappy vel (chyba) Szarika :1luvu:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Nie paź 10, 2010 22:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG! lancety się grzeją;) 21 :D

Szarika, Szarika :D Zdjęcia byś pokazała tych przystojniaków :kotek:

Budrysek, kotki mają już opiekunów, a kocurek zrobione ogłoszenia, także dzięki za propozycję.
Obrazek

ryśka

Post » Pon paź 11, 2010 16:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG! lancety się grzeją;) 21 :D

Szarik zdecydowanie chętniej pozuje do zdjęć ;) Oto nasi panowie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kocurki bardzo się lubią, więc śpią na okrągło razem. W związku z tym czarno-biały delikwent jest zawsze za odważniejszym Szarikiem. Zapewniam jednak, że jest przecudnej urody :1luvu:

Obaj dostali dzisiaj tabletki na odrobaczenie. Nie wiem, co z tego wyjdzie, ale sukcesem będzie, jeżeli którykolwiek zje chociaż swoją bez wypluwania ;). Obaj mają po prostu komplet zębów i żadne tam małe oszustewko z pasztetem nie jest im straszne. Zobaczymy :D

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pon paź 11, 2010 16:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG! lancety się grzeją;) 21 :D

Śliczni są :1luvu:
Obrazek

ryśka

Post » Pon paź 11, 2010 16:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! lancety się grzeją;) 21 :D

Faktycznie cudni. :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon paź 11, 2010 16:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG! lancety się grzeją;) 21 :D

Są śłiczni, mój TŻ który ich widział stwierdził że ten niebieski jest bardzo fajny i ma rewelacyjne umaszczenie :)
grrr... jak tam maluchy lepiej się czują :?: :?:

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

[poprzednia][następna]