^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 10, 2010 18:46 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Tutaj też mają klatki dla zwierzaków - pytałam ostatnio.

http://www.vetmedic.szczecin.pl/
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Nie paź 10, 2010 18:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

No tak,ale trzeba jednoczesnie u nich leczyc zwierzaka.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie paź 10, 2010 19:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

To chyba wszędzie tak jest, jeżeli szpitalik jest przy lecznicy.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie paź 10, 2010 19:48 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

kya pisze:Szczecin jest chyba jedynym duzym miastem gdzie w takiej sytuacji, na okres leczenia nie ma gdzie umiescic kota . Nie mamy lecznic ze szpitalikiem .Nie licze pepiaka bo to klinika-nieporozumienie. Mam pomysl aby TOZ wystapil do miasta o przydzial lokalu na taki cel. Nie wierze ,ze nic takiego w tak wielkim miescie nie znalazloby sie . Ludzi dobrej woli jest wielu wiec z pewnoscia udaloby sie przystosowac lokal dla zwierzat . To dramat ,ze sa sytuacje gdzie mozna zwierzaka uratowac ale skazany jest na smierc bo nie ma miejsca gdzie mozna go przetrzymac chociazby tydzien . Andrzejku co Ty na to? Moze udamy sie na na żebry? Ty masz ważną legitymację i stanowisko, a ja zdolnosci do skamlenia . A moze schronisko oddaloby jakis magazyn na ten cel TOZowi?

No to pomysł na lokal już jest. A masz jeszcze jakiś na to, kto te zwierzaki będzie tam obsługiwał i skąd wziąć na to fundusze?

A tak poważnie: Edita ma rację, szpitaliki są przy lecznicach, jeśli już i dla zwierząt tam leczonych.
A takie duże szpitaliki z prawdziwego zdarzenia to według mojej wiedzy są w Łodzi i Warszawie jedynie, więc trudno tu mówić o tym, że tylko w Szczecinie takiego miejsca brak.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Nie paź 10, 2010 19:57 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

witajcie

jestem ze szczecina i prosze Was o namiar na porządnego weterynarza dla mojej niedługo juz 14 letniej kici...

Tesska

Od: Nie paź 10, 2010 18:57

Post » Nie paź 10, 2010 20:16 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

rudolfrudy pisze:
kya pisze:Szczecin jest chyba jedynym duzym miastem gdzie w takiej sytuacji, na okres leczenia nie ma gdzie umiescic kota . Nie mamy lecznic ze szpitalikiem .Nie licze pepiaka bo to klinika-nieporozumienie. Mam pomysl aby TOZ wystapil do miasta o przydzial lokalu na taki cel. Nie wierze ,ze nic takiego w tak wielkim miescie nie znalazloby sie . Ludzi dobrej woli jest wielu wiec z pewnoscia udaloby sie przystosowac lokal dla zwierzat . To dramat ,ze sa sytuacje gdzie mozna zwierzaka uratowac ale skazany jest na smierc bo nie ma miejsca gdzie mozna go przetrzymac chociazby tydzien . Andrzejku co Ty na to? Moze udamy sie na na żebry? Ty masz ważną legitymację i stanowisko, a ja zdolnosci do skamlenia . A moze schronisko oddaloby jakis magazyn na ten cel TOZowi?

No to pomysł na lokal już jest. A masz jeszcze jakiś na to, kto te zwierzaki będzie tam obsługiwał i skąd wziąć na to fundusze?

A tak poważnie: Edita ma rację, szpitaliki są przy lecznicach, jeśli już i dla zwierząt tam leczonych.
A takie duże szpitaliki z prawdziwego zdarzenia to według mojej wiedzy są w Łodzi i Warszawie jedynie, więc trudno tu mówić o tym, że tylko w Szczecinie takiego miejsca brak.

Jezeli ja lokuje tam swojego zwierza to zapewniam mu full servis czyli jedzenie,zwirek,sprzatanie,wizyty u weta etc. Fundusze...hmmm.. Duzo rzeczy np.jakis remont,malowanie mozna zrobic swoimi rączkami , duzo rzeczy mozna by wyprosic od sklepow . Nie chodzi mi o stworzenie azylu czy drugiego schroniska ale miejsca gdzie mozna przetrzymac zwierzaka na czas leczenia ,kotki po sterylce aborcyjnej ,czy nawet zlapanego dzien wczesniej kota do sterylki bo i z tym jest problem .Dlaczego tak kąśliwie mnie potraktowales Andrzejku? Nie uważam by taka przechowalnia byla zlym pomyslem .

Tessko ja koty lecze w Dąbiu na Goleniowskiej ,mają serce do zwierzakow.

kya

Post » Nie paź 10, 2010 20:24 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Tesska, ja leczę moje koty w Mierzynie u Brzeskich.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie paź 10, 2010 20:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

kya pisze: Nie uważam by taka przechowalnia byla zlym pomyslem .

To jest świetny pomysł i zgłaszam się już na dyżur przy kotach.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie paź 10, 2010 20:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita

dzięki, czytałam w wątku że polecają właśnie Brzeskich, a powiedz mi, czy oni też przyjeżdzają do domu? mieszkam od mierzyna rzut beretem..

Tesska

Od: Nie paź 10, 2010 18:57

Post » Nie paź 10, 2010 20:38 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

kya pisze:Jezeli ja lokuje tam swojego zwierza to zapewniam mu full servis czyli jedzenie,zwirek,sprzatanie,wizyty u weta etc. Fundusze...hmmm.. Duzo rzeczy np.jakis remont,malowanie mozna zrobic swoimi rączkami , duzo rzeczy mozna by wyprosic od sklepow . Nie chodzi mi o stworzenie azylu czy drugiego schroniska ale miejsca gdzie mozna przetrzymac zwierzaka na czas leczenia ,kotki po sterylce aborcyjnej ,czy nawet zlapanego dzien wczesniej kota do sterylki bo i z tym jest problem .Dlaczego tak kąśliwie mnie potraktowales Andrzejku? Nie uważam by taka przechowalnia byla zlym pomyslem.

Przepraszam, jestem dziś w fatalnym nastroju, ale to nie miejsce, by o tym pisać. Pomysł sam w sobie jest świetny, ale diabeł tkwi w szczegółach, a ponieważ sam już pewne rzeczy kiedyś przećwiczyłem, jeszcze zanim trafiłem do TOZ, to mam sceptyczne nastawienie co do ich powodzenia, bo znam trochę te "diabelskie szczegóły" i realia. Ale spokojnie, pogadamy na budkowaniu, oki? :D
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Nie paź 10, 2010 20:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Tesska pisze:e-dita

dzięki, czytałam w wątku że polecają właśnie Brzeskich, a powiedz mi, czy oni też przyjeżdzają do domu? mieszkam od mierzyna rzut beretem..

Z tego co wiem, to raczej nie, ale zadzwoń i dopytaj :)
Tutaj znajdziesz wetów ze Szczecina i okolic: http://www.vetopedia.pl/weterynarz-16-0 ... rskie.html
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie paź 10, 2010 20:45 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

rudolfrudy pisze:
kya pisze:Jezeli ja lokuje tam swojego zwierza to zapewniam mu full servis czyli jedzenie,zwirek,sprzatanie,wizyty u weta etc. Fundusze...hmmm.. Duzo rzeczy np.jakis remont,malowanie mozna zrobic swoimi rączkami , duzo rzeczy mozna by wyprosic od sklepow . Nie chodzi mi o stworzenie azylu czy drugiego schroniska ale miejsca gdzie mozna przetrzymac zwierzaka na czas leczenia ,kotki po sterylce aborcyjnej ,czy nawet zlapanego dzien wczesniej kota do sterylki bo i z tym jest problem .Dlaczego tak kąśliwie mnie potraktowales Andrzejku? Nie uważam by taka przechowalnia byla zlym pomyslem.

Przepraszam, jestem dziś w fatalnym nastroju, ale to nie miejsce, by o tym pisać. Pomysł sam w sobie jest świetny, ale diabeł tkwi w szczegółach, a ponieważ sam już pewne rzeczy kiedyś przećwiczyłem, jeszcze zanim trafiłem do TOZ, to mam sceptyczne nastawienie co do ich powodzenia, bo znam trochę te "diabelskie szczegóły" i realia. Ale spokojnie, pogadamy na budkowaniu, oki? :D

Jestes w fatalnym nastroju bo za rzadko spotykasz sie z nami :ryk: Ale nie martw sie, dopiescimy Cie na budkowaniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kya

Post » Nie paź 10, 2010 20:48 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

:D
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Nie paź 10, 2010 20:52 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Nadal szukam domu( najlepiej na wsi) dla Mańka. Jego czas sie kończy :(
Obrazek

kya

Post » Nie paź 10, 2010 20:55 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kya, nie mam kompletnie żadnego pomysłu - mam podobny problem z Hannim, który już zaczyna świrować u mnie w łazience :?
Obrazek Obrazek

e-dita

[poprzednia][następna]