DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia i ktoś jeszcze :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 08, 2010 10:46 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Marysia miała ustalone, że zmniejszamy michę z normalnym jedzeniem, potem pomału przechodzimy na dietetyczne karmy.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pt paź 08, 2010 10:57 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Marysia miała ustalone, że zmniejszamy michę z normalnym jedzeniem, potem pomału przechodzimy na dietetyczne karmy.

Dulencja to życzę Ci dużo wytrwałości w obcowaniu z obrażonym kotem, chyba że Marysia to mądra kicia i wie że to dla jej dobra. U mnie były jazdy kocisko się awanturowało, obrażało w końcu zaczęło kraść. Powodzenia :ok: :ok: :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt paź 08, 2010 10:59 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

U mnie na znak protestu mieszkanie zostało zamienione w pisuar...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt paź 08, 2010 11:21 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Marysia jest mądra kicia i jej zdaniem, znęcam się nad nią. Patrzy na mnie z takim wyrzutem w oczach, czasem siada w miejscu, gdzie stały michy i ze smutkiem się gapi w podłogę :roll:

Trudno musimy wytrzymać.

Dulencja

Post » Pt paź 08, 2010 11:53 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Marysia jest mądra kicia i jej zdaniem, znęcam się nad nią. Patrzy na mnie z takim wyrzutem w oczach, czasem siada w miejscu, gdzie stały michy i ze smutkiem się gapi w podłogę :roll:

Trudno musimy wytrzymać.

Skad ja to znam... :mrgreen:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt paź 08, 2010 12:11 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

tamiss pisze:
Dulencja pisze:Marysia jest mądra kicia i jej zdaniem, znęcam się nad nią. Patrzy na mnie z takim wyrzutem w oczach, czasem siada w miejscu, gdzie stały michy i ze smutkiem się gapi w podłogę :roll:
Trudno musimy wytrzymać.

Skad ja to znam... :mrgreen:

U mnie jest Kot Ze Shreka codziennie ... mam nadzieję, że jak skończymy sterydy, trochę wyluzuje w tym niemym cierpieniu ;)

Kciuki za mądrą kicię :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt paź 08, 2010 12:14 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

:kotek:
Ostatnio edytowano Pt paź 08, 2010 12:35 przez taizu, łącznie edytowano 1 raz
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 08, 2010 12:16 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Karma moich pozostałych stoi na razie w miejscu, którego Maryś jeszcze nie odkryła.

Na żyrandolu? 8O

taizu

Post » Pt paź 08, 2010 12:33 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

taizu pisze:
Dulencja pisze: sucha karma moich pozostałych stoi na razie w miejscu, którego Maryś jeszcze nie odkryła.
Na żyrandolu? 8O :mrgreen:

Co to za cytata :roll:

Dulencja

Post » Pt paź 08, 2010 12:37 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:
taizu pisze:
Dulencja pisze: sucha karma moich pozostałych stoi na razie w miejscu, którego Maryś jeszcze nie odkryła.
Na żyrandolu? 8O :mrgreen:

Co to za cytata :roll:

Cytata była skutkiem zawracania mi przez czynniki zewnętrzne głowy podczas pisania i nacisnęłam nie to, co trzeba. Już skasowałam :D

taizu

Post » Pt paź 08, 2010 12:43 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

taizu pisze:
Dulencja pisze:Karma moich pozostałych stoi na razie w miejscu, którego Maryś jeszcze nie odkryła.

Na żyrandolu? 8O

Nie. Stoi sobie spokojnie na blacie w kuchni.
Marysia jest kotem podłogowym, jedyne wysokości, które osiąga to fotel, łóżko, kanapa. I parapet, jak stoi przy nim taboret.

Dulencja

Post » Pt paź 08, 2010 12:49 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:
taizu pisze:

Na żyrandolu? 8O

Nie. Stoi sobie spokojnie na blacie w kuchni.
Marysia jest kotem podłogowym, jedyne wysokości, które osiąga to fotel, łóżko, kanapa. I parapet, jak stoi przy nim taboret.

Bo wyżej doopska nie uniesie :mrgreen: :lol: :ryk:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 08, 2010 17:14 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Gibutkowa pisze:Bo wyżej doopska nie uniesie :mrgreen: :lol: :ryk:

Ne, ne, ne, Maryś jest z tych kotów co oszczędzają energię własną :mrgreen:
I nie marnują jej po próżnicy na jakieś tak bieganie, skakanie, wiszenie, bujanie się :wink:

Maryś dalej bez "napadów"

Dulencja

Post » Pt paź 08, 2010 17:17 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Maryś dalej bez "napadów"

I oby tak dalej :)
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob paź 09, 2010 7:51 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dalej spokój. Marysia oprócz tego, że jest straszliwie obrażona podjętymi przeze mnie działaniami, nie ma napadów i czuje się dobrze.
Ciężko mi uwierzyć, że rozwiązanie problemu było tak blisko...

Leoś w nocy pościągał pranie z suszarki i zrobił sobie legowisko. Jak rano sprzątałam, nie zauważyłam, że zakopana śpi tam też i Tośka-Antośka. Prawie zeszła, jak stanęła oko w oko ze mną i ja jeszcze jej dotykałam. Teraz siedzi pod łóżkiem i się pierze jak opętana. Pewnie próbuje zmyć z siebie zły dotyk :wink:

Dulencja

[poprzednia][następna]