ZOMBIK za TM (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 08, 2010 8:35 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

wypuszczenie też cieńko widzę :-(
Makabresku a on bez problemu korzysta z kuwety? czy dalej tak się boi czy już jest lepiej? Zastanawiam się jaka jest jego historia, czy to nie jest tak, że na starość kot stracił dom i zdziczał, bo miał złe doświadczenia z ludźmi. on dziki taki prawdziwie to nie jest, dziczki nie dają się łapać rękami.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt paź 08, 2010 9:12 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

mawin pisze:kurcze to coś krótko ten antybiotyk. Kopiejka możesz zapytać wetek czy go nie przedłużyć?

Pewnie :)
Po południu będę dzwonić i dam znać

kopiejka

Od: Pt lut 13, 2009 21:36

Post » Pt paź 08, 2010 9:13 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

A czy on miał badana krew?
Wiadomo jak jego nerki, wątroba?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 08, 2010 10:35 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

CoToMa pisze:A czy on miał badana krew?

miał badaną krew, Kopiejka wie więcej :-) ja wiem tyle że panie weterynarz powiedziały że spodziewały się gorszych wyników patrząc na Zombika ;-) widać że głodował i że był zestresowany w trakcie badań.

mawin

Post » Pt paź 08, 2010 14:24 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

Makabresku, enroxil i synergal trzeba podawać do 12 włącznie, czyli do wtorku. Krople do oka natomiast do poniedziałku, można przedłużyć o 1 dzień, gdyby coś się działo. Jak się tabletki skończą, to powinien go zobaczyć wet, bo być może będzie trzeba jakiś nowy antybiotyk dać...

kopiejka

Post » Pt paź 08, 2010 14:28 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

mawin pisze:
CoToMa pisze:A czy on miał badana krew?

miał badaną krew, Kopiejka wie więcej :-) ja wiem tyle że panie weterynarz powiedziały że spodziewały się gorszych wyników patrząc na Zombika ;-) widać że głodował i że był zestresowany w trakcie badań.

Niestety nic nowego nie udało mi się dzisiaj dowiedzieć :(
Wyniki będą w następnym tygodniu i trzeba czekać

kopiejka

Post » Pt paź 08, 2010 20:42 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

podnosimy Zombika, może jak wyładniej zmienimy mu imię ;-)

mawin

Post » Sob paź 09, 2010 6:51 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

U mnie pod blokiem pojawił się kolejny kotek :cry: czarny kocurek, bardzo oswojony.
Myślałam że jest wychodzący gdzieś z pobliskich domków....ale niestety chyba wywalony.
Przychodzi już 3 dzień z rzędu i wczoraj koło 22 siedział pod klatką i pchał się do środka :cry: :cry: :cry: Daję mu jeść.... ale co dalej.... mi już ręce opadają :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob paź 09, 2010 15:25 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

[quote="smarti"]

dziewczyny-specjalistki transportowe z pieknego miasta Wrocławia-zajrzyjcie ,proszę na ten wątek-trzeba tam trochę ruchu zrobić :)

Jest DT tylko trznsportu brak.. :oops:

viewtopic.php?f=1&t=118233&start=30
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 09, 2010 20:43 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

mawin pisze:wypuszczenie też cieńko widzę :-(
Makabresku a on bez problemu korzysta z kuwety? czy dalej tak się boi czy już jest lepiej? Zastanawiam się jaka jest jego historia, czy to nie jest tak, że na starość kot stracił dom i zdziczał, bo miał złe doświadczenia z ludźmi. on dziki taki prawdziwie to nie jest, dziczki nie dają się łapać rękami.
Korzysta. Nawet próbował w niej spać ;p Dzisiaj jest jakiś biedny, mało je. Noce są coraz zimniejsze, nawet w tej komórce. Okryłam klatkę dodatkowymi kocami, kotu dałam stary kożuch, ale on musi znaleźć jakiś tymczas jak najszybciej, bo tam jest chłodno i nie wiem, czy to nie spowalnia leczenia.
Przed chwilą u niego byłam, wyjątkowo na mnie nie syczał, ale ciągle się boi.
Obrazek

makabresku

Od: Nie lis 22, 2009 19:14

Post » Nie paź 10, 2010 14:49 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

makabresku pisze: Dzisiaj jest jakiś biedny, mało je. Noce są coraz zimniejsze, nawet w tej komórce. Okryłam klatkę dodatkowymi kocami, kotu dałam stary kożuch, ale on musi znaleźć jakiś tymczas jak najszybciej, bo tam jest chłodno i nie wiem, czy to nie spowalnia leczenia.
Przed chwilą u niego byłam, wyjątkowo na mnie nie syczał, ale ciągle się boi.

Makabresku dziękuję, że dbasz o niego :1luvu: .
Aż się boję pomyśleć, co będzie jak się domek nie znajdzie :(

kopiejka

Post » Pon paź 11, 2010 0:04 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

Agness78 pisze:U mnie pod blokiem pojawił się kolejny kotek :cry: czarny kocurek, bardzo oswojony.
Myślałam że jest wychodzący gdzieś z pobliskich domków....ale niestety chyba wywalony.
Przychodzi już 3 dzień z rzędu i wczoraj koło 22 siedział pod klatką i pchał się do środka :cry: :cry: :cry: Daję mu jeść.... ale co dalej.... mi już ręce opadają :cry:

agnes-ja mam czarnego kocurka i jest dużo chetnych-moj juz jest zaklepany,więc odpada.
Jaka jest syt tego kocurka-napisz mi -może go komuś podeślę :D
Tak czy inaczej trzeba go ratować,nie?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 11, 2010 0:08 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

smarti pisze:
Agness78 pisze:U mnie pod blokiem pojawił się kolejny kotek :cry: czarny kocurek, bardzo oswojony.

agnes-ja mam czarnego kocurka i jest dużo chetnych-moj juz jest zaklepany,więc odpada.

Działaj Iwonko działaj :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon paź 11, 2010 7:44 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

smarti pisze:

Dzisiaj założę mu wątek. Wygląda zdrowo. Zinka w ciągu dnia a pojawia się popołudniu i wieczorem...
Na noc otworzyłam mu drzwi od pomieszczenia z kontenerem na śmieci i tam wstawiłam miseczkę,
zmieści się tam domek steropianowy - ale jak długo moi sąsiedzi go nie wywalą... nie wiem :evil:
Wieczorem go nie było a dziś rano już ktoś mądry drzwi zamknął... :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon paź 11, 2010 12:38 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DS!

Może ktoś się zakocha w staruszku...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]