Moderator: Moderatorzy
*anika* pisze:Od kilku dni mam krewetki w 20 litrach, razem z 7 kardynałkami (wiem, że małe akwarium na stadne rybki, ale nie wyglądają na niezadowolone). Problem w tym, że krewetki miały długość od 0,5 cm do 0,9 cm
Jedna na pewno została pożarta przez kardynałka (widziałam), inne albo się skutecznie pochowały, a miały gdzie (dość duże kępy mchu i garść Monosolenium tenerum pelia - tej grubszej, znaczy). Wczoraj widziałam dwie krewety. Ciekawe czy reszta żyje
*anika* pisze:A na bojownikowym forum polecają jako obsadę do bojownika właśnie redkico mnie trochę zdziwiło
ale może kiedyś spróbuję, jak mi się krewecie rozmnożą. Dostałam je w zamian za 9 endlerków, facet obiecał, że jeśli te maluszki (krewetki) od niego zostaną zjedzone, to mam się odezwać, a on wyłapie mi większych, więc można powiedzieć, że mam obiecaną dowolną ilość krewetek (red cherry i babaulti) za darmo
mamuśka pisze:*anika* pisze:A na bojownikowym forum polecają jako obsadę do bojownika właśnie redkico mnie trochę zdziwiło
ale może kiedyś spróbuję, jak mi się krewecie rozmnożą. Dostałam je w zamian za 9 endlerków, facet obiecał, że jeśli te maluszki (krewetki) od niego zostaną zjedzone, to mam się odezwać, a on wyłapie mi większych, więc można powiedzieć, że mam obiecaną dowolną ilość krewetek (red cherry i babaulti) za darmo
babaulti ?![]()
mamuśka pisze:Hy hy ...bo mogę trochę przyjąć
chociaż się krzyżują...
ale nie będą wystawowe
mamuśka pisze:Hm... Piszą że nie krzyzują się, ale gdzieś czytałam że jednak tak ...
*anika* pisze:Właśnie (jakieś pół godziny temu) skończyłam montowanie wszystkiego w "nowym"akwa 25 litrów, z gupikami pawie oczko.
Koty są ZACHWYCONENie widziały jeszcze nigdy tak kolorowych rybek, które by im przy szybie machały pociesznie ogonkami
![]()
Woda - 19 litrów z dwóch funkcjonujących zbiorników, ok. 0,5 litra czystej RO (musiałam czymś dopchnąć, żeby tafli wody nie było widać, RO stała najbliżej).
Roślin DUUUŻO (dołożyłam jeszcze od siebie), żwiru - nieco przymało, ale da się przeżyć.
Filtr chodzi zadziwiająco cicho- w ogóle go nie słyszę.
Akwarium jednak stoi w drugim pokoju, nie u mnie.
Zdjęcia postaram się zrobić jutro.
Idę spać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość