Kot niepełnosprawny (paraliż tyłu) szuka domu!!-jest DS!!!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 30, 2010 17:55 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

dagmara-olga pisze:w jakim on jest wieku?
Może wrzuć i tu zdjęcie.

Czyli Pan Sowa korzysta z pieluch = potrafi nasikac w pieluchy, czy sika tylko przy stymulacji?
Nie korzystam z FB, dlatgo tu wypytuję a Miko z AFN - obecnie rezydent lecznicy we Wrocławiu jest mi bardzo dobrze - równiez osobiście znany - a stan dość podobny

Pan Sowa trafił do dr Niedzielskiego chwilę po Miko, dlatego zresztą odesłałam tam opiekunów Pana Sowy. Są z Krakowa i pomagam im teraz znaleźć nowy dom. Pęcherz musi być wyciskany ale Pan Sowa poddaje się temu bez problemu, nie to co Mikuś-buntownik. Natomiast porusza się z jednakową szybkością jak Miko i jest tak samo zabawowy. Rozmawiałam z p. Marleną, która miała wziąć Miko ale już przygarnęli inną bidę.
Tutaj już w wakacje p. Kasia dzwoniła do mnie, że ma problem z alergią u malutkiego synka ale uznała, że nie poddadzą się bez walki i nie wydadzą kotów ale niestety tym razem walkę przegrali i muszą ...
Mam z nimi ciągły kontakt więc gdyby znalazł się ktoś kto chciałby porozmawiać z nimi konkretnie to proszę o sygnał.
Nyanko, tel do mnie 505 052 892

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw wrz 30, 2010 18:13 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Jesli jego się w miare łatwo wysikuje, a pomiędzy sikaniami trzyma, to naprawdę nie jest to kłopotliwy kot....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Czw wrz 30, 2010 18:28 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

ulvhedinn pisze:Jesli jego się w miare łatwo wysikuje, a pomiędzy sikaniami trzyma, to naprawdę nie jest to kłopotliwy kot....

nie boi się też psów i do kotów też biegnie pierwszy

Tweety

Post » Sob paź 02, 2010 16:05 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Kurczę, czytam, śledzę na Faecbooku... i nic :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto paź 05, 2010 15:21 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Biedny kot.
Jak wynika z tego co czytam, objawów alergii nie ma, ale kot musi odejść na wszelki wypadek. I to kot niepełnosprawny, uratowany przez tych ludzi...
Straszne.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro paź 06, 2010 22:53 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Greta_2006 pisze:Biedny kot.
Jak wynika z tego co czytam, objawów alergii nie ma, ale kot musi odejść na wszelki wypadek. I to kot niepełnosprawny, uratowany przez tych ludzi...
Straszne.

Z czego według Ciebie wynika, że objawów alergii nie ma? Czy z tego, że ludzie, którzy uratowali Pana Sowę specjalnie przeprowadzili badania dotyczące alergenu, na który uczulone jest dziecko?
Czy może z tego, o czym pisał w komentarzu przedstawiciel fundacji pomagającej szukać domu w odpowiedzi na komentarz kogoś, kto sam jest uczulony i sugerowała kontakt z innymi lekarzami, i że usunięcie kotów z mieszkania nie usunie alergenów. Komentarz o treści:
Afn Fundacja (...) oni wyprowadzają się do mieszkania gdzie nigdy nie było kotów więc to odpada, że pozostają alergeny. A w ogóle to w tym przypadku pomińmy kwestię pozostania Pana Sowy tam gdzie jest teraz, bo to jest ostatni dom, w którym należy doszukiwać się problemu posiadania kota. Już w lipcu znalazł się dom dla tej drugiej koteczki ale Pani Kasia uznała, że jeszcze powalczą, że może się uda, że nie poddadzą się bez walki. Ale tym razem ją przegrali, tak się zdarza. Dlatego proszę Was o pomoc w znalezieniu innego miejsca

Czy może o tym, że pozbywają się Pana Sowy na wszelki wypadek świadczy komentarz osoby, która poznała obecnych opiekunów kota:
Milena Milewska WronX (nick obecnego opiekuna), jesteście gigantami z Kasią - jeśli ktoś jeszcze by wątpił to potwierdzam że w grudniu Marcin był dość nieludzko zmęczony z powodu jazdy wte i wewte do wroca, a jeszcze całkiem niedawno opowiadał jak to Sowa zasuwa z pieluchą i łapkami tylnymi na boki, no a tu taki pasztet że młody ma alergię...
Wierzę że kociej znajdzie dom, daję również znaki znajomym.
Musze przyznać że niedowierzanie WronXowi jest dla mnie bardziej przygnębiające niż przymus wydania kota, dom na pewno się znajdzie, a podejrzliwość wobec intencji innych i zgryźliwość zostaną ze starym właścicielem...

Greta_2006 mam wrażenie, że akurat w przypadku opiekunów Pana Sowy sprawa alergii naprawdę nie jest wymówką usprawiedliwiającą pozbycie się kotów - tylko smutną koniecznością. A w historii, którą opisał opiekun nie wyczuwam fałszu. Wiem, że pojawia się tutaj wielu nieodpowiedzialnych ludzi, którzy tak po prostu chcą się pozbyć kota. Jednak według mnie to nie powód żeby wrzucać wszystkich do jednego worka - paskudnych, egoistycznych potworów.
Czasami warto naprawdę mocno zastanowić się, zanim z łatwością wklepie się dwa zdania takie, jak Twoje - post na forum przyjmie wszystko z łatwością, ale krzywdząca wypowiedź może kogoś naprawdę zaboleć.
A co by było, gdybyś sama kiedyś znalazła się w równie trudnej sytuacji, jak Ci którzy zrobili wiele, by uratować życie pana Sowy? Być może odpowiesz w tej chwili, że na pewno byś kotów nie oddała i wymyśliłabyś inne rozwiązanie. I pewnie większość z nas tak by odpowiedziała - a ja tylko trzymam mocno kciuki, żebyś ani Ty, ani ja, ani żaden inny kochający właściciel czworonoga nie musiał zmierzyć się z taką sytuacją i podejmowaniem bolesnej decyzji.
Ostatnio edytowano Śro paź 06, 2010 22:57 przez magbag, łącznie edytowano 1 raz

magbag

Od: Pt lis 27, 2009 10:50

Post » Śro paź 06, 2010 22:56 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Czy nie lepiej przenieść ten wątek na KOTY?
Tam chyba zagląda więcej doświadczonych domów...
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Śro paź 06, 2010 23:04 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Anuk pisze:Czy nie lepiej przenieść ten wątek na KOTY?
Tam chyba zagląda więcej doświadczonych domów...

słuszna uwaga, tam masa ludzi zagląda

Tweety

Post » Czw paź 07, 2010 11:11 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Poprosiłam moderatora o przeniesienie wątku.
Obrazek

Nyanko

Od: Sob wrz 11, 2010 19:05

Post » Czw paź 07, 2010 20:24 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Rozwiesiłam dziś ogłoszenia na dwóch uczelniach, wierzę że jakiś dobry człowiek z możliwościami się znajdzie. Mam nadzieję że żaden cyniczny półgłowek nie będzie dzwonić dla żartu - z góry przepraszam za niektórych "uczelnianych ziomków"...
Obrazek

Nyanko

Od: Sob wrz 11, 2010 19:05

Post » Pt paź 08, 2010 16:18 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

mam nadzieję, że ktoś się w końcu znajdzie :roll:

Tweety

Post » Pt paź 08, 2010 20:00 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

I ciągle taka cisza u Pana Sowy :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt paź 08, 2010 20:35 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Kto pokocha Pana Sowę... przecież nie można go zawieść ponownie :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob paź 09, 2010 8:08 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

mocne :ok: :ok: :ok: za Pana Sowe mam nadzieję że go ktoś wypatrzy i będzie mógł dać mu nowy dom :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Sob paź 09, 2010 9:49 Re: Kot niepełnosprawny (paraplegik- paraliż tyłu) szuka domu!!!

Banerek dla Pana Sowy :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/h9p1j][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/2179/pansowa.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]