Śląśk - Felix - bezpieczny w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 07, 2010 13:37 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Felix ma szanse na dom w Rudzie Śląskiej! Tylko muszą zrobić test na białaczkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw paź 07, 2010 16:26 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Ale czeski film 8O

Więc tak :

1. Dostałam telefon w sprawie Felixa z Trójmiasta. Najpierw pojechałby do szpitalika w Warszawie, potem do Gdyni. Miałam jeszcze tylko uzgodnić sprawę z p. weterynarz z lecznicy. Poprosiłam o wolontariuszkę z Rudy, która opisała stan kota, potem sama zadzwoniłam, porozmawiałam. Okazało się jednak, że p. weterynarz myślała, że kot jest poważnie chory. Opisałam całą sytuację zgodnie z prawdą - że kot nam po prostu znika, chudnie, jest apatyczny... Nie ma stwierdzonej żadnej choroby, choć oczywiście nie można jej wykluczyć, jednak równie dobrze może to być po prostu stres i depresja.
Nikt nie udzielił informacji, że kot nie potrzebuje pomocy... Powiedziałam natomiast, zgodnie ze swoją wiedzą, że kot faktycznie wcale nie musi być chory, choć kotom ze schronu już w domu w większości przypadków wychodzi choćby kk...

2. Dziś dostałam bardzo miły telefon spod Zielonej Góry. Może to ta Pani, którą tu cytowano? Bo Pani też ma 2 koty :)
Pani jest zainteresowana Felixem, choć potrzebne byłyby testy. Poprosiłam, by schronisko udzieliło informacji, czy testy mogłyby być zrobione i ile by to kosztowało.

Na razie muszę wyjaśnić kwestię testów. Jeżeli będzie się dało je zrobić i wyjdą negatywne, będzie szansa na miejsce dla kotka. Z tego też powodu nie szukam jeszcze transportu do Warszawy, do szpitalika.
Nic natomiast nie wiem o propozycji z Rudy Śląskiej :?: Coś na miejscu byłoby po prostu super!

Mam prośbę o linka do dyskusji na fb. Osobę z Rudy bardzo bym prosiła o kontakt telefoniczny - niestety, prawie całe dni jestem na zajęciach, ale staram się puścić sygnał na każdy nieodebrany numer, gdy tylko mogę rozmawiać.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw paź 07, 2010 16:30 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw paź 07, 2010 16:32 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 07, 2010 16:39 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Dzięki :)

Pani Gosia, która pisze na FB zaoferowała dla kocurka opcję warszawsko - trójmiejską, mówiłam jej dziś o szansie na ds koło Zielonej Góry, chyba znów wyszło jakieś nieporozumienie, z dyskusji wydaje mi się, że ona zrozumiała że ds jest na miejscu w Rudzie... Ja nie mam na fb konta, niestety i robi się koszmarne zamieszanie.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw paź 07, 2010 16:47 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Liwia_ pisze:Dzięki :)

Pani Gosia, która pisze na FB zaoferowała dla kocurka opcję warszawsko - trójmiejską, mówiłam jej dziś o szansie na ds koło Zielonej Góry, chyba znów wyszło jakieś nieporozumienie, z dyskusji wydaje mi się, że ona zrozumiała że ds jest na miejscu w Rudzie... Ja nie mam na fb konta, niestety i robi się koszmarne zamieszanie.

Jak to z Gosią :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt paź 08, 2010 9:45 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Ja rozmawiałam z P.Weterynarz z W-wy.Nie chciałam naciągać prawdy,ale w żadnym razie nie powiedziałam,że kot nie wymaga pomocy,czy jest 100 % zdrowy.Wręcz przeciwnie-powiedziałam,że na dzień dzisiejszy(środa) jest zdrowy,bo nie ma kk.Natomiast nie wiadomo czy waga drastycznie spadła przez stres,czy może przez coś innego.Ja zawsze mówie,że prawdopodobieństwo złapania kk jest baaaaaardzo duże i trzeba sie liczyć z tym,że do czasu znalezienia transportu kot może być chory.Zgodziłam się z P.Weterynarz,która powiedziała,że nie ma sensu go brać do W-wy,jeśli byłby DT w Gdyni ze względu na stres i na to,że ma inne koty,bardzo portrzebujące jej pomocy,między innymi z Palucha.

tak sie zastanawiam,czy ktoś przypadkiem nie dzwonił do Schroniska i nie wypytywał o Felixa i tam nie uzyskał odpowiedzi,że kot jest zdrowy i nie wymaga żadnej interwencji?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt paź 08, 2010 9:50 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

A jest szansa na DT?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 08, 2010 9:53 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

CoToMa pisze:A jest szansa na DT?

Ja wiem tylko o opcji,o której mówiła mi Liwia,że najpierw 2 tyg w W-wie,a potem ten DT w Gdyni bodajże u P.Gosi...

Liwia mówiła mi też wczoraj o domie stałym,ale potrzebne bylyby testy,a ja od wczoraj wydzwaniam do Justyny ze schroniska i nie odbiera.Boję sie,że ktos zadzwonił do schroniska i nagadal głupstw.

justyna8585

Post » Pt paź 08, 2010 9:54 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

justyna8585 pisze:Boję sie,że ktos zadzwonił do schroniska i nagadal głupstw.

Ale jaki miałby w tym cel?
:( :( :(
...

CoToMa

Post » Pt paź 08, 2010 9:56 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

CoToMa pisze:

Słuchajcie, może poczekajmy aż się Liwia_ odezwie? Bo snując różne teorie pogłębiamy zamieszanie :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt paź 08, 2010 10:00 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

CoToMa pisze:

Nie wiem, może ktoś wypytywał o niego,taka zwykła rozmowa,a Schronisko nie lubi rozgłosu i chwalenia sie tym,że wciąz walczą z kk na kociarni i przegrywają.Ludzie myślą sobie,że nic nie robią i dopowiadają sobie sami.To tylko domysły po tym,co przeczytałam tutaj o tym,że ktoś powiedział,że kot nie wymaga pomocy.

justyna8585

Post » Pt paź 08, 2010 10:28 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Dla Felixa byłby lepszy dom bez innych kotów, kiedy w pobliżu nie ma kotów jest przeszczęśliwy,kiedy pojawiają sie robi sie nerwowy i czasem bije sie z nimi.

justyna8585

Post » Pt paź 08, 2010 17:09 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

czy wiadomo już coś konkretnego z felusiem ? jedzie do domku?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob paź 09, 2010 6:40 Re: Śląśk - Felix ma tylko kilka dni - DT na CITO!

Może dzisiaj się czegoś dowiemy...
...

CoToMa

[poprzednia][następna]