UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 07, 2010 12:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

CatAngel pisze:A ja mam takie małe pytanko :mrgreen:

I co w związku z tym wszystkim kolejna część tematu Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! i nic.

Pytam bo mnie to ciekawi nie wypowiadam się na wątku ale podczytuje...i nie widze końca :roll:

Ja chce tylko wiedzieć czy jakieś konkretne postępy są :)

Nie ma. Chyba że postępy w leczeniu gardii :wink: a i tu - umiarkowane... Czekamy na proces chyba.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw paź 07, 2010 12:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:

I co w związku z tym wszystkim kolejna część tematu Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! i nic.

Pytam bo mnie to ciekawi nie wypowiadam się na wątku ale podczytuje...i nie widze końca :roll:

Nie ma. Chyba że postępy w leczeniu gardii :wink: a i tu - umiarkowane... Czekamy na proces chyba.

Dziękuję Zosiu za odp :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 07, 2010 14:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Część prowadzonej tu wcześniej "rozmowy" została wydzielona do zamkniętego wątku na KŁ - viewtopic.php?f=8&t=118196

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Czw paź 07, 2010 15:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Dziękuję za wyczyszczenie :)

Nie ma. Usiłowałam uzyskać informacje o kotach zebranych przez Ikę z miau, o domach, do których rzekomo zostały wydane, prosiłam wydających o sprawdzenie umów adopcyjnych, które od Iki dostali - bez odzewu.
Bez odzewu pozostały też apele o zabranie "forumowych" kotów mimo doniesień o ich złym stanie. Forumowicze, których sprawa dotyczy schowali głowy w piasek, jedynie Zofia&Sasza oraz Iweta i anabelp odebrały koty.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt paź 08, 2010 7:16 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Estraven pisze:Część prowadzonej tu wcześniej "rozmowy" została wydzielona do zamkniętego wątku na KŁ - viewtopic.php?f=8&t=118196

ja również dziękuję, wątek jest zbyt ważny żeby go zaśmiecać
szkoda tylko, że pomimo tej ogromnej pracy Liwii nie udało się wyciągnąć więcej kotów z tego dt :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt paź 08, 2010 7:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwia_ pisze:Bez odzewu pozostały też apele o zabranie "forumowych" kotów mimo doniesień o ich złym stanie. Forumowicze, których sprawa dotyczy schowali głowy w piasek, jedynie Zofia&Sasza oraz Iweta i anabelp odebrały koty.

Nie tylko one, ja znam jeszcze jedną sytuację, gdzie wydający zainteresowali się oddanymi do IKI kotami i "załatwili" tę kwestię. Ale skoro się tu nie ujawnili, to ja również nie będę pisać kto. Może jest więcej takich co bez rozgłosu ale poważnie podeszli do sprawy ... oby ... :roll:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt paź 08, 2010 9:54 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

panikota pisze:
Liwia_ pisze:Bez odzewu pozostały też apele o zabranie "forumowych" kotów mimo doniesień o ich złym stanie. Forumowicze, których sprawa dotyczy schowali głowy w piasek, jedynie Zofia&Sasza oraz Iweta i anabelp odebrały koty.

Nie tylko one, ja znam jeszcze jedną sytuację, gdzie wydający zainteresowali się oddanymi do IKI kotami i "załatwili" tę kwestię. Ale skoro się tu nie ujawnili, to ja również nie będę pisać kto. Może jest więcej takich co bez rozgłosu ale poważnie podeszli do sprawy ... oby ... :roll:

Tylko że wiesz, powstaje takie przekonanie, że niby nic tam nie było złego, a ja i Liwia_ mamy paranoję...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt paź 08, 2010 13:42 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Dzisiaj wysłałam ICE 6 umowę adopcyjną Bercika:
Obrazek
Oraz zdjęcie zapisu w książeczce zdrowia:
Obrazek
Treść maila:
Przesyłam umowę adopcyjna Bercika (Bubu). Wykreśliłam z niej punkty o "zdrowiu" kota, ponieważ na moich oczach aplikowała mu pani niezidentyfikowany antybiotyk. Stan kociaka potwierdził zresztą mój lekarz weterynarii. Przypominam, że zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych nie wolno pani użyć moich danych do żadnych celów niezwiązanych z niniejszą adopcją.
Podpis
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Nie paź 10, 2010 10:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

wiadomo coś jak sie sytuacja rozwija :?:

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Nie paź 10, 2010 23:47 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Estraven pisze:Część prowadzonej tu wcześniej "rozmowy" została wydzielona do zamkniętego wątku na KŁ - viewtopic.php?f=8&t=118196

No szkoda,ze przed jego zamknięciem nie miałam dostępu do netu...ale spoko,awanturować się nie będę...no,ale na pw nic napisać nie warto, bo zaraz "ujawni się "to czy owo...
I nie dziwie się osobom nie ujawniającym sie na tym watku,ze wiedza gdzie sa ich koty.Wystarczy ,ze ich koty były w lepszej formie jak zaraz staną się "zaśmiecaczami wątku",albo adwokatami IKA6.No i właśnie podjęłam decyzje, że jeden z kotów jakiemu szukałam domu zostanie w "mojej kolekcji"na zawsze
Na tym kończę...SERIO
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon paź 11, 2010 6:33 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

zaznaczam do doczytania
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon paź 11, 2010 14:43 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:Dzisiaj wysłałam ICE 6 umowę adopcyjną Bercika:
Obrazek
Oraz zdjęcie zapisu w książeczce zdrowia:
Obrazek
Treść maila:
Przesyłam umowę adopcyjna Bercika (Bubu). Wykreśliłam z niej punkty o "zdrowiu" kota, ponieważ na moich oczach aplikowała mu pani niezidentyfikowany antybiotyk. Stan kociaka potwierdził zresztą mój lekarz weterynarii. Przypominam, że zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych nie wolno pani użyć moich danych do żadnych celów niezwiązanych z niniejszą adopcją.
Podpis

Odpowiedź:
Ta umowa juz mnie nie interesuje. Wzieła Pani kota 8.08.br. dziesiaj mija co najmniej miesiąc od czasu odebrania kota. Gdyby Pani słuchała to wiedziałaby Pani, że wystarczy pobrac wyciąg komputerowy z lecznicy aby stwierdzic co to za antybiotyk, tym bardziej ze kocurek nie był przeznaczony do adopcji. Mój pełnomocnik zakwalifikował Pani działania jako złą wole i tak juz pozostanie. Gdyby Pani tak sumiennie przestrzegała Ustawy o ochronie danych osobowych to osobiscie Pani by zakwestonowała podawanie moich danych osobowych na watku. To tez bedzie uznane za złą wolę. Żegnam i mam nadzieję, że spotkamy się w stosownym czasie na sali sadowej. Jak to Pani okresliła osoba "chora psychicznie" Krystyna K. z Rudy Sląskiej( termin zastrzeżony tylko dla ludzi z wyrokiem sądu)
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto paź 12, 2010 10:40 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

ze zgrozą czytam...
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Sob paź 16, 2010 2:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Wnioskując z odpowiedzi Krystyny K. (termin zastrzeżony nie tylko dla osób skazanych prawomocnym wyrokiem-co za bzdura, a również dla pojawiających się w publicznych środkach przekazu) złą wolę wykazuje ona jedna nie podejmując dialogu i wypowiadając się agresywnie.

Jak najbardziej życzę w/w Krystynie żeby spotkała się w sądzie z Zofią. Jedyne co jest w stanie zrobić przeciwko Zofii- to wnieść sprawę o zniesławienie. Sama zaś może zostać oskarżona o znęcanie się nad zwierzętami (z ustawy o ochronie praw zwierząt - skrajne zaniedbanie i niezapewnienie odpowiednich warunków bytowych jest również znęcaniem się). Sprawa pewnie zakończy się w momencie uzyskania opinii biegłego w przedmiocie zdrowia psychicznego Krystyny - nawet jeżeli są to zaburzenia przejściowe, stwierdzone przez biegłego uniemożliwiają m.in. zawieranie umów (jak na przykład umów adopcyjnych). Taka osoba powinna znaleźć się pod kuratelą.

W ten sposób dołączyłam do szerokiego grona osób dzielących jednoznaczną opinię nt Krystyny/IKI. Nie mogę się doczekać procesu o niesławienie :wink:

Tymczasem: nalot inspektora TOZ byłby kolejnym dowodem. Oczywiście zorganizowany tak, by IKA nie zdążyła wypuścić na działki połowy kotów. (tylko spekuluję)

hm? dało by radę? co o tym myślicie?

sprawa jest wstrząsająca - trzeba bronić zwierzęta przed "pomocą"-obozem śmierci.

rakanna

Od: Nie paź 10, 2010 21:39

Post » Sob paź 16, 2010 19:17 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

zaznaczam

klakierizek

Od: Pon lip 05, 2010 20:00

[poprzednia][następna]