Sunia Pusia nie uśpiona! :D w DS od 24 października :)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw paź 07, 2010 19:48 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

persiak1 pisze:Ależ nic takiego po prostu okazało się ,że wszystko można zrobić w Polsce i tą kwarantannę w domowych pieleszach . Psy teraz wędrują z nimi kiedy chcą . Od tamtego pierwszego wyjazdu były już trzy razy na święta. W czasie tych korowodów kilka razy zmieniały się przepisy brrrrr .

A o to chodzi :) Tak, słyszałam że to jakiś czas temu wprowadzili ze kwarantanna nie w ośrodku wyznaczonym. To tez jest tak że jak zwierzak nie ma kwarantanny "odbębnionej" to tez są wyznaczone miejsca gdzie może granicę przekroczyć i wyznaczonych przewoźników.

a swoją drogą - doszły mnie słuchy że na dniach maja wycofać ta kwarantennę
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 07, 2010 19:51 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

J.D. pisze:Co do cen w hoteliku to jeśli ta sunia jest mniejsza niż Harley i waży np.10kg. to i cena będzie niższa.tylko jak już pisałam nie wiadomo czy są miejsca.Musimy coś zdecydować-jutro piątek!!

A nie ma możliwości oddania suni na hotelik bez wyżywienia? To sporo taniej wychodzi (przynajmniej w hotelikach we Wrocku) a o wysyłkę jedzonka można poprosić ludzi z miau i z dogo - można ze swojej paczki trochę odebrać i wysłać dla sunie - jak ktoś nie może wspomóc finansowo to choć karmą i to by było odciążenie finansowe :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 07, 2010 19:58 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Ogromne i nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: za sunię
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw paź 07, 2010 20:07 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Można i bez wyżywienia-cena z wyżywieniem jest zależna od wielkości psa.Ja mogę zadzwonić do Iwony i zapytać o miejsce tylko trzeba podjąć najpierw jakąś decyzję.Może okazać się,że ktoś inny zna sprawdzony hotel a ja nie chcę żeby zarzucono mi,że naganiam akurat do tego hoteliku.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw paź 07, 2010 20:10 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Może ktoś ma hotelik w pobliżu gdzie "po znajomości" będą zniżki :) U nas jest taki jeden hotelik gdzie mamy zniżki na koty jako "stali klienci" ;) a może by się hotelik zgodził przyjąć psiurka "na krechę" tak jak czasem weci - i spłacałoby sie ewentualny dług - wiadomo na początek jakaś kaska by musiała być.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw paź 07, 2010 20:50 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

czekamy an cud!
I oby nastąpił :!:
Ale faktem jest,ze ludzie "olewają" sobie życie zwierzaka ,którego ponoć kochają.Ich inicjatywa ogranicza sie do narzekań i ew powiadomieniu weta.No i wypłakiwaniu do znajomych.I amją sumienie rozgrzeszone. A 2 m-ce to baaardzo dużo czasu i wielka szansa dla sunki.

Ada pytałaś o ogłoszenia.Mozemy zamówić u CatAngel!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 07, 2010 22:21 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Mam prośbę do Was, kto ma konto na dogo (ja mam blokadę)
Gibutkowa? Może Ty, jeśli tu zajrzysz?

Napisać tam dziewczynom na dogo, że są takie pomysły:
- dt, duże mieszkanie z 3 dziećmi (bez psów, kotów, tylko myszka), na 1-2 tygodnie, jako ostateczna alternatywa, jeśli nic lepszego nie będzie;
- dt z kotami (szczegółów nie znam, na razie miałam maila, ale nie drążyłam, bo "koty"
- hotelik (tak jak tu rozważacie, to jest opcja stresowa dla suni, więc musi być na jak najkrócej się da, żeby szukać dt. Fundusze na pewno się uda zebrać, wierzę w to)
- małe schronisko (dobrze mi znane, ale na razie nie będę pisać), gdzie są wolontariuszki, które znam, sunia byłaby doglądana, szybko ją będzie można wyciągnąć, gdyby był ds (poważny minus jest taki, że jest przepełnione, sunia prawdopodobnie byłaby z innym psem w boksie).

Te pomysły są. I - przyznam - są dość kiepskie, bo każdy będzie dla suni problematyczny i ze stresem. Ale mamy wybór, albo się pohlastać, ale dać jej szansę na szukanie ds, albo pozwolić wprowadzić decyzję opiekunów w życie (przy czym słowo "życie" zupełnie tu nie pasuje, jak wiadomo...)

Poza tym mam już dużo ofert ogłaszania suni, więc jeśli tylko będzie dt, to akcję promocyjną będzie miała lepszą niż Rama, Velvet i podpaski Always razem wzięte.

:ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw paź 07, 2010 23:15 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

joshua_ada pisze:Sunia jest na facebooku dzięki Anuk Kochanej:
http://www.facebook.com/event.php?eid=157661230923213

Rozeslalam po znajomych FB. Matko, biedna sunia :crying:

Wlascicieli nie skomentuje, bo nie warto nawet za nich bana dostac :evil: :evil: :evil:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw paź 07, 2010 23:51 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Dostałam maila. Sunia jest też tutaj: http://www.forum-kynologia.com.pl/showt ... u%B6pienia!

Potrzebny nam cud! Potrzeba nam domu, który się zakocha na zabój, weźmie bezwarunkowo i na zawsze! :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pt paź 08, 2010 6:08 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

oby się psince udało :!: :!: :!:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt paź 08, 2010 7:00 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

chociaż :ok: :ok: potrzymam
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt paź 08, 2010 7:19 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :!: :!:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt paź 08, 2010 9:55 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

Ja mam swoje zdanie i nikt mnie nie przekona do innego.

persiak1 idź przejdź sie do schronu zobacz co tam się dzieje...ile tam szczeniaków małych kotów bo ludzie mają w du... sterylizacje.
Jeśli ciebie nie ruszy ten widok tych małych szkrabów co drą się z klatki to nie masz uczuć.

Jeżeli ludzie nie zajmą się sterylizacją to będzie się powtarzać taka sytuacja jak u tej suni i zaniedługo nawet nie będzie gdzie tych zwierząt trzymać. Na naszych oczach będą ginąć. Co już i tak się dzieje.

Ja sobie nie wyobrażam je jade za granice i nie biorę swoich zwierząt. Ci ""ludzie"" nie mam na nich określenia :? nie powinni mieć w ogóle zwierząt. I co teraz będąc tam na miejscu wezmą sobie tak po prostu innego psa/nazwą go tak samo.
PARANOJA.

Zakończyłam ten beznadziejny temat :?

Wiem że tutaj zawsze cuda się zdarzają i dzięki miau i Fb uda się ją uratować.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Pt paź 08, 2010 9:59 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt paź 08, 2010 9:57 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

joshua_ada pisze:Mam prośbę do Was, kto ma konto na dogo (ja mam blokadę)

- dt, duże mieszkanie z 3 dziećmi (bez psów, kotów, tylko myszka), na 1-2 tygodnie, jako ostateczna alternatywa, jeśli nic lepszego nie będzie; (to już nieaktualne niestety)
- dt z kotami (szczegółów nie znam, na razie miałam maila, ale nie drążyłam, bo "koty"
- hotelik (tak jak tu rozważacie, to jest opcja stresowa dla suni, więc musi być na jak najkrócej się da, żeby szukać dt. Fundusze na pewno się uda zebrać, wierzę w to)
- małe schronisko (dobrze mi znane, ale na razie nie będę pisać), gdzie są wolontariuszki, które znam, sunia byłaby doglądana, szybko ją będzie można wyciągnąć, gdyby był ds (poważny minus jest taki, że jest przepełnione, sunia prawdopodobnie byłaby z innym psem w boksie).

Te pomysły są. I - przyznam - są dość kiepskie, bo każdy będzie dla suni problematyczny i ze stresem. Ale mamy wybór, albo się pohlastać, ale dać jej szansę na szukanie ds, albo pozwolić wprowadzić decyzję opiekunów w życie (przy czym słowo "życie" zupełnie tu nie pasuje, jak wiadomo...)

Poza tym mam już dużo ofert ogłaszania suni, więc jeśli tylko będzie dt, to akcję promocyjną będzie miała lepszą niż Rama, Velvet i podpaski Always razem wzięte.

Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt paź 08, 2010 10:00 Re: 9.X najbliższa sobota; dla tej suni nowy DOM albo śmierć :(

joshua_ada pisze:
joshua_ada pisze:Mam prośbę do Was, kto ma konto na dogo (ja mam blokadę)

- dt, duże mieszkanie z 3 dziećmi (bez psów, kotów, tylko myszka), na 1-2 tygodnie, jako ostateczna alternatywa, jeśli nic lepszego nie będzie; (to już nieaktualne niestety)

Prześle info do Pauliny jeśli nikt jeszcze nie przesłał informacji tam, ale niech Gibutkowa jak może też :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]