Mam prośbę do Was, kto ma konto na dogo (ja mam blokadę)
Gibutkowa? Może Ty, jeśli tu zajrzysz?
Napisać tam dziewczynom na dogo, że są takie pomysły:
- dt, duże mieszkanie z 3 dziećmi (bez psów, kotów, tylko myszka), na 1-2 tygodnie, jako ostateczna alternatywa, jeśli nic lepszego nie będzie;
- dt z kotami (szczegółów nie znam, na razie miałam maila, ale nie drążyłam, bo "koty"
- hotelik (tak jak tu rozważacie, to jest opcja stresowa dla suni, więc musi być na jak najkrócej się da, żeby szukać dt. Fundusze na pewno się uda zebrać, wierzę w to)
- małe schronisko (dobrze mi znane, ale na razie nie będę pisać), gdzie są wolontariuszki, które znam, sunia byłaby doglądana, szybko ją będzie można wyciągnąć, gdyby był ds (poważny minus jest taki, że jest przepełnione, sunia prawdopodobnie byłaby z innym psem w boksie).
Te pomysły są. I - przyznam - są dość kiepskie, bo każdy będzie dla suni problematyczny i ze stresem. Ale mamy wybór, albo się pohlastać, ale dać jej szansę na szukanie ds, albo pozwolić wprowadzić decyzję opiekunów w życie (przy czym słowo "życie" zupełnie tu nie pasuje, jak wiadomo...)
Poza tym mam już dużo ofert ogłaszania suni, więc jeśli tylko będzie dt, to akcję promocyjną będzie miała lepszą niż Rama, Velvet i podpaski Always razem wzięte.