MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 06, 2010 23:45 Re: MRUSIA DELIKATNEJ URODY JUŻ W DT - SZUKAMY NAJLEPSZEGO DS!!!

Dobranoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 06, 2010 23:48 Re: MRUSIA DELIKATNEJ URODY JUŻ W DT - SZUKAMY NAJLEPSZEGO DS!!!

wspaniały wierszyk. :)
ja tak tylko sobie lużno dywagowałam nad marnością tego świata,który mnie dołuje..
to nie w tym sensie,broń boże że chcę jakichś zwrotów wstecz.
chcę po prostu pomocy w kosztach utrzymania kiciów od osób które mi te kicie "sprzedały"
tylko tyle i aż tyle....

ale jeśli to cokolwiek ułatwi to oczywiście wezmę rach od weta-no problem :)

dobranoc wszystkim i abyśmy obudziły się jutro w lepszym świecie... :D ...pobożne życzenia.. :(
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 06, 2010 23:49 Re: MRUSIA DELIKATNEJ URODY JUŻ W DT - SZUKAMY NAJLEPSZEGO DS!!!

smarti pisze:wspaniały wierszyk. :)
ja tak tylko sobie lużno dywagowałam nad marnością tego świata,który mnie dołuje..
chcę po prostu pomocy w kosztach utrzymania kiciów od osób które mi te kicie "sprzedały"
tylko tyle i aż tyle....

dobranoc wszystkim i abyśmy obudziły się jutro w lepszym świecie... :D ...pobożne życzenia.. :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: za lepszy dzień dla kociaków :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 07, 2010 8:04 Re: MRUSIA DELIKATNEJ URODY JUŻ W DT - SZUKAMY NAJLEPSZEGO DS!!!

smarti pisze:wspaniały wierszyk. :)
tylko tyle i aż tyle....

smarti, weź. Zrobię akcję i uzbieram kwotę jak najbardziej zbliżoną do kosztów leczenia. Przecież wiem, że nie weźmiesz sobie tego do kieszeni, tylko wydasz na bieżące potrzeby kotów. Na udokumentowany koszt zbiera się bez podejrzeń o cokolwiek. Dlatego weź.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Czw paź 07, 2010 8:24 Re: MRUSIA DELIKATNEJ URODY JUŻ W DT - SZUKAMY NAJLEPSZEGO DS!!!

smarti pisze:a doradżcie mi dziewczyny jak to robić na przyszłość?
bo ja chciałabym być DT aby pomagać kotom i o ile jestem w stanie utrzymać każdego kicia powiedzmy przez pierwszy miesiąc o tyle nie mogę zmuszać mojego męża aby finansował moje hobby- i tak mi bardzo pomaga bo głaskaniem kiciów zajmuje się on abym ja się tak bardzo nie dusiła (najbardziej dusi głaskanie i mizianie a one wszystkie strasznie chcą się miziać :D )

Czy na przyszłość biorąc kicia powinnam od razu ustalać że daję utrzymanie na pierwszy miesiąc a potem koszty utrzymania pokrywa dający kicię?
bo przeciaż ja daję swój dom,poświęcam masę czasu,jeżdżę do weta,co też kosztuje(pomijając koszty samego leczenia),nie jestem w stanie policzyć ogrzewania w pokojach w których w ogóle nie mam potrzeby grzać bo bez kiciów stałyby puste.
kuweta też kosztuje,daję kiciom scanomune lub betaglukan,mleko,mokre i suche i to nie jakies świństwo tylko to co mam najlepszego-to co jedzą moi rezydenci.
A jak prosze o dołożenie się do utrzymania kota,którego przeciez od kogoś dostałam na utrzymanie to muszę się spowiadać i legitymowac jakbym to ja zjadała to kocie żarcie..
szczerze mówiąc to chyba mnie to psychicznie przerasta-nie potrafię żebrać o to co powinnam mieć bez dyskusji w pakiecie z powierzonym kiciem.
jest tyle kiciów którym chciałabym pomóc ale niestety,jak zwykle w życiu ,wszystko bierze w łeb przez kasę...

teraz się nie dziwie że dziewczyna z tego forum która ma DT od dwóch lat prawie poszła z torbami i na samym początku powiedziała mi żebym się w to nie pakowała i póki potrafię z tym skończyła zanim będzie za póżno..
świat jest paskudny.

Smarti, obawiam, się, że przy takiej ilości kotów, tamta dziewczyna miała rację. Najlepiej umawiać się od początku konkretnie. Tylko uważaj na życzliwych. Płatny DT to już... działalność gospodarcza, niestety. Nawet jeśli policzysz tylko koszty utrzymania zwierzaka, bez zysku dla siebie, zawsze może znaleźć się jakaś, nie przymierzając, menda, która uprzejmie doniesie, że Pani Iksińska to zarabia na zwierzętach... :(

Ewentualnie bierz mniej kotów i tymczasuj bez opłat... :roll:

Ps. Evalla prosiła cię ze 2 strony temu o numer konta, bo chce przekazać równowartość należności za taksówkę, z której nie musiała korzystać.
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 07, 2010 9:23 Re: MRUSIA DELIKATNEJ URODY JUŻ W DT - SZUKAMY NAJLEPSZEGO DS!!!

vega29 pisze:Jutro spróbuję rozgryźć facebook...

Ja założyłam sobie konto na facebooku i dając ogłoszenie na jakimś portalu ogłoszeniowym klikam w opcję "udostępnij na FB". Ogłoszenie pojawia się wtedy na mojej tablicy, wygląda tak http://www.facebook.com/profile.php?id=100000858589431.
Wpadłam na to niedawno, więc nie mam wielu ogłoszeń i nie wiem jak są widoczne. Też muszę to dalej rozgryzać :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw paź 07, 2010 9:27 Re: MRUSIA DELIKATNEJ URODY JUŻ W DT - SZUKAMY NAJLEPSZEGO DS!!!

Nemi pisze:

Ja założyłam sobie konto na facebooku i dając ogłoszenie na jakimś portalu ogłoszeniowym klikam w opcję "udostępnij na FB". Ogłoszenie pojawia się wtedy na mojej tablicy, wygląda tak http://www.facebook.com/profile.php?id=100000858589431.
Wpadłam na to niedawno, więc nie mam wielu ogłoszeń i nie wiem jak są widoczne. Też muszę to dalej rozgryzać :roll:

I poszło zaproszonko 8)

CatAngel

Post » Czw paź 07, 2010 9:27 Re: MRUSIA DELIKATNEJ URODY JUŻ W DT - SZUKAMY NAJLEPSZEGO DS!!!

Nemi pisze:

No właśnie jestem w trakcie rozgryzania. Z tego co mi wiadomo, FB działa, jak się ma dużo znajomych... a z tym u mnie na razie kruchutko :roll:

Ode mnie też poszło zaproszonko :mrgreen:
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 07, 2010 15:45 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

Chwilowo zrobiłam 4 ogłoszenia. Tu są linki do 3:
http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=90802
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-MLODZIUTKA-MRUSIA-SZUKA-SWOJEGO-DU-EGO-PILNIE-W0QQAdIdZ234683320
http://warszawa.olx.pl/mlodziutka-mrusia-szuka-swojego-duzego-pilnie-iid-126855180

Czwarte, w Pinezce.pl, smarti musisz aktywować. Link aktywacyjny przyjdzie na Twój mail.
wieczorem dorobię więcej świeżych (dezaktywuję starsze i robię nowe)
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 07, 2010 20:48 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

Obrazek

vega29

Post » Czw paź 07, 2010 21:24 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

Rozesłane po znajomych i udostępnione w Polskę :ok:

CatAngel

Post » Czw paź 07, 2010 21:26 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

CatAngel pisze:

Rozesłane po znajomych i udostępnione w Polskę :ok:

Merci bocoup :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 07, 2010 21:52 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

Dziewczyny - bardzo dziękuję za zaproszenia :P Z ogłoszenia Mrusi wnioskuję, że trzeba jeszcze utworzyć wydarzenie. Nacisnęłam "weź udział" i się dołączyłam. Czy można zrobić coś jeszcze dla większej oglądalności :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw paź 07, 2010 21:57 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

Zrobiłam wydarzenie i wysłałam ci zaproszenie. Poza tym możesz polubić ogłoszenie Mrusi na Gumtree - jest na mojej tablicy. Ale nie mam pojęcia, co zrobić, żeby spopularyzować to dalej :roll: CatAngel będzie tu lepszym doradcą :ok:
Obrazek

vega29

Post » Czw paź 07, 2010 22:05 Re: MRUSIA W DT U SMARTI - SZUKAMY SPONSORA I DS!!!

dziewczyny,bardzo,bardzo wam dziękuję-dla mnie fb jeszcze pozostaje tajemnicą z braku czasu i potrzeb dotychczas.

to wszystko jest głośne myślenie początkującego DT-nie jakikolwiek zarzut do kogokolwiek..
"jakakolwiek zbieżniść jest całkowicie przypadkowa"...

mówicie działalność gosp.... to jak ktoś powierza mi konkretne zwierzątko i dokłada się do kosztów jego utrzymania to jest to działalnośc gosp,czy po prostu wspolna odpowiedzialność za los powierzonego zwierzęcia??? czy ktokolwiek powierzając mi kota mógł przypuszczać ze będzie on żył wyłącznie powietrzem?? ok,może przezył powietrzem miesiąc,dwa ale tak na zawsze??

muszę to jeszcze raz wszystko przemysleć bo może rzeczywiście lepiej samej pomóc jednemu zamiast kupą pomóc kilku..
tylko co wtedy z pozostalymi oprócz tego jednego jedynego szczęściarza...to jest ten podstawowy problem od którego boli serce...
Ostatnio edytowano Czw paź 07, 2010 22:10 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]