SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 06, 2010 19:41 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Kotka po zabiegu przez około tydzień powinna zostać pod opieką. Później, idealnie byłoby znaleźć jej dom, ale w obecnej sytuacji prawdopodobnie graniczyłoby to z cudem. Zwykle kotki żyjące na wolności po sterylce wracają na swoje miejsca bytowania. Jeżeli nikomu w tej piwnicy nie przeszkadza, jest dokarmiana i ktoś ją dogląda, ani nie ma dla niej żadnego innego zagrożenia, to chyba lepszy powrót tam niż schron czy ulica.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro paź 06, 2010 20:00 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Ona na pewno nie ma źle w piwnicy z tym że martwi mnie to jak często ma kocięta. Problem jest właśnie z tym gdzie pozostanie po zabiegu do czasu kiedy będzie mogła wrócić

emilanka

Od: Śro sie 18, 2010 21:12

Post » Czw paź 07, 2010 6:06 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Kruszyna pisze:Gibutkowa, przecież już Ci odpowiedziałam na to pytanie na wątku Jadzi - nie, ta kotka nie jest wysterylizowana.

Gibutkowa, nie martw się. Ja tam też ufam :evil: , że w nowym schronie na pewno kotki nie będą zachodzić w ciążę...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw paź 07, 2010 6:18 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

ossett pisze:
Kruszyna pisze:Gibutkowa, przecież już Ci odpowiedziałam na to pytanie na wątku Jadzi - nie, ta kotka nie jest wysterylizowana.

Gibutkowa, nie martw się. Ja tam też ufam :evil: , że w nowym schronie na pewno kotki nie będą zachodzić w ciążę...

Zawsze się coś zdarzy bo przecież nie wszystkie kotki które np. złapane zostały z terenu były wysterylizowane.
Ja jak zaczęłam tam pracować to na początku na wejściu wyłapywałam koty do sterylki. A i tak nie do końca mi się udało to opanować. Tu będzie tak samo z tym że ja już się kociarnią nie zajmuję.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Czw paź 07, 2010 7:40 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

dziewczyny mam pytanie, moja Nelka wzięta ze schronu w niedzielę wczoraj zaczęła kichać :( :(
przed wczoraj byłam z nią u weta i zbadał ją, powiedział ze wszytsko OK a tu nagle wczoraj zaczęła kichac....
podałam jej ruthinoscorbin ale martwie się żeby nie było to coś poważniejszego....
czy od razu pędzic z nią do weta czy oczekac 3 dni i zobaczyc czy pomoze sam ruthinoscorbin?
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Czw paź 07, 2010 10:07 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Jeśli jesteś tak przewrażliwiona jak ja i "kichanie" oznacza dla Ciebie nawet jedno kichnięcie, to poczekać aż zadziała Rutinoscorbin ;) A jak kicha częściej to iść do weta.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw paź 07, 2010 10:22 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Gibutkowa pisze:Jeśli jesteś tak przewrażliwiona jak ja i "kichanie" oznacza dla Ciebie nawet jedno kichnięcie, to poczekać aż zadziała Rutinoscorbin ;) A jak kicha częściej to iść do weta.

gdyby to było jedno kichnięcie to bym się nie przejmowała
ale Nelka niestety kicha często :(
mam nadzieję, że to zwykłe przeziębienie
w weekend miałam robić bliższe zapoznawania kociastych ale teraz to lipa :( i muszę to odłożyć, zeby moje sie nie zaraziły :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Czw paź 07, 2010 11:25 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Nasze(Wasze sa ok)

viewtopic.php?f=13&t=117715 Strona 3 z 3
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw paź 07, 2010 12:25 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

edu pisze:Kciuki za Jadzię i dom :ok: :ok: :ok:

Proszę też bardzo o zajrzenie do nowego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=118194

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw paź 07, 2010 20:20 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

_leśna_ pisze:
ossett pisze:

Zawsze się coś zdarzy bo przecież nie wszystkie kotki które np. złapane zostały z terenu były wysterylizowane.
Ja jak zaczęłam tam pracować to na początku na wejściu wyłapywałam koty do sterylki. A i tak nie do końca mi się udało to opanować. Tu będzie tak samo z tym że ja już się kociarnią nie zajmuję.

Chyba żartujesz Lesna!
Takie rzeczy nie powinny się zdarzać w schronisku nigdy! Nigdy więcej!

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw paź 07, 2010 20:36 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Ależ oczywiście że nie żartuję.
Robione były te które były pozamykane o których też wiedziałam że nie były sterylniete.
Nie przesadzaj.

_leśna_

Post » Czw paź 07, 2010 20:38 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Myślisz że koty przerzucane przez płoty schroniska są już wysterylizowane ?

_leśna_

Post » Czw paź 07, 2010 21:12 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Zapraszam na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=118217 :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw paź 07, 2010 21:40 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

_leśna_ pisze:Myślisz że koty przerzucane przez płoty schroniska są już wysterylizowane ?

dokładnie... ostatnio kot się "nagle" pojawił na wybiegu - nie było go a potem "nagle" był :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 08, 2010 8:37 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Niestety obawiam się, że nawet przyspieszenie tempa wykonywania sterylizacji nie przyczyni się do zwiększenia liczby chętnych na adopcje kotów, które już są wysterylizowane i gotowe do znalezienia nowego domu.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

[poprzednia][następna]