pojechałem po kota, dostałem 3...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 22:08 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

Obrazek

kocureq

Od: Nie maja 17, 2009 15:14

Post » Wto cze 15, 2010 22:29 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

świetne koty, świetny wątek i w ogóle wszystko mi się podoba tym bardziej, że sama mam rudo białego potwora :)
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Czw sie 26, 2010 11:13 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

Dziękujemy bardzo za miłe słowa i cieszymy się, że wątek i zdjęcia podobają się :)
Ponieważ byliśmy trzy tygodnie na urlopie, nasze koty zostały pod opieką znajomych kociarzy, którzy zawsze po doglądaniu stada zostawiają nam sesje zdjęciowe kotów.
Zatem już niedługo będą nowe zdjęcia kotów, które pod naszą nieobecność poczuły się lwy na wolności...
Obrazek Nowe zdjęcia moich futer :)

fishy

Od: Nie maja 17, 2009 21:21

Post » Wto wrz 14, 2010 14:01 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

super koty, świetne zdjęcia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto wrz 21, 2010 20:59 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

przeczytałam, obejrzałam - i muszę przyznać, że rudo-czarny zestaw macie po prostu obłędny.... 8O :D - gratulacje wielkie!!!!! :piwa:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto wrz 21, 2010 21:16 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

a dziękujemy, dziękujemy :)
Nowe zdjęcia kotów już mamy, ale z braku czasu nie zostały jeszcze zamieszczone :/ mam nadzieję, że w tym tygodniu pojawią się nowe foty rudzinki :kotek:

fishy

Post » Śro paź 06, 2010 23:17 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

Trochę czasu minęło... ale udało się i poniżej przedstawiam wakacyjne zdjęcia kotów :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Patrząc na nie odnoszę wrażenie, że dobrze było kociej rodzince bez swoich dużych... :evil:
Na szczęście szybko stwierdziły, że bez nas nie ma w pełni szczęśliwego życia. Jak to udowodniły? Ano np. tak, przez pierwszy tydzień nie mogłam przebywać w łazience bez kociej obstawy :1luvu:
bo o znoszeniu myszek już nawet nie wspominam :1luvu:

fishy

Post » Czw paź 07, 2010 8:50 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

Genialne macie to towarzystwo. Mam nadzieję, że nigdy nie żałowaliście decyzji, że zamiast jednej czarnej macie kolorowe trio.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw paź 07, 2010 11:53 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

No co ty! W życiu!!! Tak widocznie miało być :) Jakoś sobie zorganizowaliśmy życie z naszą trójcą i jest fajnie 8)

Pamiętam, jak małe były jeszcze małe i koniecznie chciały z nami spać w sypialni, a my koniecznie chcieliśmy mieć niezakocony jeden pokój... kilka miesięcy trzeba było poświęcić na walkę z futrami :twisted: te nieprzespane noce, pobudki o świcie, makabra była. Prowodyrem całej akcji był Jambo, a Coco stękała pod drzwiami jak stwierdzała, że jest głodna. O ile Coco można było nakarmić, to z Jambo juz tak łatwo nie było. Po kilku z rzędu nieprzespanych nocach, wzięłam Jambo na poważną rozmowę. Oznajmiłam mu, że jak nie będzie dawał nam się wysypiać, to go Kocur wyrzuci na ulicę i będzie sam, gdzie nie dostanie pełnej miski jedzenia, mleka i wody a o kuwecie to będzie mógł zapomnieć... powiedziałam mu też, że jedzenie dla Jambo kosztuje i trzeba na nie zarobić, a nie można zarabiać na jedzenie jak jest się notorycznie niewyspanym, bo w efekcie końcowym duży Kocur straci pracę i wtedy żaden kot nie dostanie jedzenia. Jak już koniecznie chce miauczeć nam pod drzwiami, to niech robi to dopiero wtedy jak usłyszy dzwoniący budzik, bo to będzie oznaczało, że musimy wstawać i wtedy nie będziemy na niego źli, że nas budzi.
Jaki on wtedy miał mądry wzrok :kotek:
Nie uwierzycie, ale po tej rozmowie już nie było serenad pod drzwiami sypialni, mogliśmy normalnie zasypiać, jak tylko budzik zadzwonił, to Jambo stawał pod drzwiami i nas dobudzał :) a jak wychodziliśmy z sypialni to dostawał masę pieszczot w nagrodę :1luvu:
To taka historia życia z kotami, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie, bo do dzisiaj nie jestem w stanie zrozumieć, że jedna poważna rozmowa rozwiązała problem z nieprzespanymi nocami :D
Kiedy czasami nie ma naszego współlokatora, to na nasze i kotów szczęście razem śpimy... i nie ma następnego dnia problemu z tym, że koty muszą spać "u siebie" a nie z nami :1luvu:
Kochane są te futra i takie rozumne :lol:

Zresztą, co tu dużo mówić - widać po zdjęciach, że jest im dobrze :D 8)

fishy

Post » Czw paź 07, 2010 17:44 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

świetne foty - naprawdę. Sami z facetem zdecydowaliśmy się na 3ciego kota, żeby było jeszcze weselej. CZekamy teraz aż nas coś chwyci za serce, a najlepiej - "wejdzie w drogę" :twisted:

Wasze rudziszcza mają takie same znaczenia na futerku jak mój :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Czw paź 07, 2010 21:05 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

Jak się pręży rudy kot :1luvu: widzę, że nie tylko są takie same znaczenia, ale taki sam kolor ściany w przedpokoju :lol:

Trzymam kciuki za dokocenie, tylko uważaj, żeby nie było tak jak w naszym przypadku... my chcieliśmy jednego a dostaliśmy trzy :)))) zaczęło się bardzo niewinnie, bo maleńtasy miały zostać do podrośnięcia, później twierdziliśmy, że zostawiamy jednego malucha a w efekcie końcowym nikt nie miał sumienia rozdzielać maluchów, a tym bardziej zabierać przybranej matce :1luvu:

fishy

Post » Czw paź 21, 2010 11:03 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

Jak się popieści to się wszystko zmieści :)
Obrazek

kocureq

Od: Nie maja 17, 2009 15:14

Post » Czw paź 21, 2010 17:17 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

One tak spały???? 8O

fishy

Post » Czw paź 21, 2010 19:03 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

kocureq pisze:Jak się popieści to się wszystko zmieści :)
Obrazek

ahahahaha kocia kamasutra :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Miss

Post » Czw paź 21, 2010 19:31 Re: pojechałem po kota, dostałem 3...

Miło było poczytać wątek po długiej przerwie. Szczęście widzę obopólne :lol: I ja też szczęśliwa, że kociaki tak dobrze trafiły :P
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

[poprzednia][następna]