Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 06, 2010 18:32 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Małe pokolorowane ma biegunkę gigant, podejrzewam, ze taka sama akcja, jak miała miejsce u Spinki - tak czy siak pędzimy jutro do weta.

Obstawiam robale......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro paź 06, 2010 20:45 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Dostałam cynk od pana, że podobną kicię widział wczoraj na ul. Czarnoleskiej. Obstawiałam, że mogła tam pójść - bo to jak biec po prostej od nas przed siebie.
Mówił, że kot (kotka) była na pewno tri, że miała dłuższy włos i była całkiem dorodna, w dobrej formie. No taka była... Chyba niewiele takich wychodzi sobie "na spacer"...

Szukaliśmy po 19 w tamtym rejonie, ale chyba było jeszcze za wcześnie. Jeszcze za wiele ludzi z psami wychodziło, żeby ona tak sobie hasała... Chyba latarkę mamy ciut za słabą :? Okolica same domy, ale niektóre posesje jakby opuszczone, ciemno jak diabli na nich. Pojedziemy jeszcze ok. 23, może się uda kotę wypatrzyć....

Mam nadzieję, że to ją widziano, a bardzo prawdopodobne...
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Śro paź 06, 2010 20:48 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Oby się znalazła :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro paź 06, 2010 21:31 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

:ok: oby to była Frida
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro paź 06, 2010 21:36 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Oby sie znalazła :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro paź 06, 2010 22:24 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

trzymam kciuki, oby szybko znowu do Was trafiła :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Czw paź 07, 2010 6:14 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Gdyby tak jakiś koci anioł zechciał machnąć skrzydełkiem nad nią. Kurcze.....oby się znalazła......
Oby chociaż było wiadomo, ze to ona.....!

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw paź 07, 2010 7:44 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Małgosia........a gdyby tam na tej Czarnoleskiej zacząć gdzieś jedzenie wystawiać, zagadnąć z jakimś mieszkańcem.....popytać po domach - dałoby się ? Pojechać z Tobą?

Obrazek

Neigh

Post » Czw paź 07, 2010 9:36 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

może warto iść tym tropem,skoro była jakaś tri z długim włosem dużo takich pewnie nie lata po ulicy-tylko jak ją wytropić
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw paź 07, 2010 10:03 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Neigh pisze:Małe pokolorowane ma biegunkę gigant, podejrzewam, ze taka sama akcja, jak miała miejsce u Spinki - tak czy siak pędzimy jutro do weta.

Obstawiam robale......

A moja tfu... tfu.... już dobrze. Czyli pewnie robale, tak jak mówiłaś od początku.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw paź 07, 2010 10:18 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

spinca pisze:
Neigh pisze:Małe pokolorowane ma biegunkę gigant, podejrzewam, ze taka sama akcja, jak miała miejsce u Spinki - tak czy siak pędzimy jutro do weta.

Obstawiam robale......

A moja tfu... tfu.... już dobrze. Czyli pewnie robale, tak jak mówiłaś od początku.

Dokładnie........moje dostało jakiś lżejszy środek, bo nie było biegunek......No i widać coś niedotrute odrosło....bleeeeeee

Obrazek

Neigh

Post » Czw paź 07, 2010 11:14 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Wiecie co? Napisała do mnie Pani, która trafiła na allegro naszych kotek, ponieważ zauważyła ogłoszenie o Fridzie. Jednak ludzie czytają........

Kurcze obejrzałam sobie mapę..ta Czarnoleska faktycznie jest możliwa.

Obrazek

Neigh

Post » Czw paź 07, 2010 15:17 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Mała dostała antybiotyk w zastrzyku ( metronidazol chyba ) jutro i pojutrze powtórka + od poniedziałku aniprazol przez 3 dni.
Jutro sie zgłaszam w to samo miejsce z Morelą i Gerardem

Obrazek

Neigh

Post » Czw paź 07, 2010 20:13 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Ja też dostałam dziś smsa od osoby, która zauważyła aukcję Fridy na allegro i skojarzyła sprawy. Dobrze, że ktoś się interesuje...

Wczoraj ani dziś nie natknęłam się na żaden trop. Niestety.

Dowiesiłam trochę ogłoszeń w okolicy Czarnoleskiej. Obwiesiłam całą ulicę, choć Frida była widziana na Czarnoleskiej róg Cedrowej. To już prawie przy parku. Na Strusia zawiesiłam ogłoszenia już wcześniej. Muszę dorobić jeszcze więcej ogłoszeń w tamtej okolicy.

Rozmawiałam jeszcze dziś z panem, który ją widział przedwczoraj. Mówił, że spacerowała ulicą, nie widział, żeby wskakiwała na jakąś posesję. Zwrócił na nią uwagę, bo - jak powiedział - piękny kot. Wtedy nie wiedział, że jest poszukiwana - dopiero nast. dnia zauważył ogłoszenia. Jestem przekonana, że to ona! U pana na posesji nie ma sensu wystawiać jedzenia dla niej, bo u niego labrador - na pewno tu nie przyjdzie...

Miałam też dziś "okazję" identyfikować kocie zwłoki :( Panowie chcieli zakopać, ale widzieli ogłoszenie. No kotka ni w ząb nie podobna. Wyglądała jednak identycznie jak nasza Shiraz. Biedna kicia, chyba potrącona...
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Czw paź 07, 2010 20:51 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Małgosiu, trzymam kciuki za znalezienie Fridy.
Jeżeli nie odeszła za daleko, powinno się udać.
To charakterystyczny kot, ktoś ją MUSI zauważyć.

W takich okolicach ludzie się znają, trzeba pytać...
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

[poprzednia][następna]