Gdn 4 do adopcji - nowe FOTY s. 21 Justynko[*] Śpij Słonko

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 22:09 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

będziemy próbować z tymi środkami; właścicielka już poinstruowana żeby kocura hamować i pokazywać, że nie może tak robić, przede wszystkim żeby ingerować w całą tą sytuację;
jak nie wyjdzie z uspokajaczami dla obu kotów to kotka wróci
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw wrz 09, 2010 5:11 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Widziałam filmik, ja bym nie pozwalała na takie sianie agresji przez koty. Od razu byłyby rozpędzone, tzn wkroczyłabym w tę sytuację.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw wrz 09, 2010 8:25 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

UWAGA!!!
nr 691 840 0.. kobieta chce kotka dla córki, na pytanie czy mieli już kotka mówi bez zająknięcia, że tak wiele razy ale że mieszkają na parterze i latem jak okno otwarte to się koty gubią.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

biamila

Post » Czw wrz 09, 2010 8:53 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

Pani Karolino zanim dotrą te uspokajacze,ażeby kocur wiedział,że na dystans musi się trzymać to czasami wystarczy spryskiwacz do kwiatów z wodą,koty przeważnie boją się wody,ja wszędzie szukałam porad jak miałam taką sytuację,jeżeli kot będzie chciał na nią skoczyć to wtedy go należy spryskać wodą,jeżeli to mu się nie spodoba tzn.że będzie to kojarzył ,że tego mu robić nie wolno,kiedyś takich środków nie było jak teraz,ale właśnie wyczytałam w książce ,że woda pomaga,u mnie poskutkowało,napewno jeżeli chodzi o te ataki,kotka na sam widok spryskiwacza spierniczała ,przynajmniej może rozwiąże się ten problem z atakami bo z akceptacją to juz inna sprawa.
Ostatnio edytowano Czw wrz 09, 2010 16:03 przez Ala J, łącznie edytowano 1 raz

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Czw wrz 09, 2010 15:59 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

I uwaga na pana Marcina, mieszka na wsi chce moją Julcie, bo miał podobną. Nie będzie sterylizował, bo uwielbia patrzeć z rodziną jak koty sobie "harcują".....można oszaleć. Normalny młotek!!!
Obrazek

biamila

Post » Wto wrz 28, 2010 21:32 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

długo nas tu nie było: wyjazdy, praca etc

u nas dalej 3 koty na tymczasie: Butla, Tarzanek i Mogotka;
przed wyjazdem udało nam się wyadoptować razem Śpioszkę i Lusię - super domek :ok: bardzo zadowolony z koteczek;

czarna u pani z Koszalina już znacznie lepiej: podobno Calm aid jest fenomenalny; ja, tak just ina case zakupiłam domkowi jeszcze tę obrożę i stresnal - tak więc zakładam, że może być juz tylko lepiej;

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob paź 02, 2010 15:49 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

kotki nadal u nas; Butlę - mamę przenosimy do moich rodziców, bo w środę będzie nowy tymczas - musimy wziąć od eve69 jednego z tej 7 kociaków :roll:
nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzimy, bo tel. znowu milczą :?
nawet nie chce mi się już o tym pisać :|

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro paź 06, 2010 21:25 Re: Gdn 5 maluchów mamą z adopcjami tragedia:((- 3 wróciły :((((

totalna załamka; zamiast przyjechać dzisiaj z jednym kotem do domu przywieźliśmy dwa - czyste szaleństwo, ale nie mieliśmy wyjścia;
kotkę z miotu karwińskiego mieliśmy odebrać z Wrzeszcza z ulicy Partyzantów; po drodze na skrzyżowaniu ulicy Słowackiego i Obywatelskiej wypadł nam pod nogi ok 2 - miesięczny czarny koteczek, zamiauczał do nas i zaczął spokojnie udawać się w kierunku dość ruchliwej ulicy 8O;
wzięłam kociaka na ręce, a ten zaczął natychmiast głośno burczeć :roll:; szukaliśmy matki, rodzeństwa, pytaliśmy w okolicy ludzi, i nic; kotek zdawał się samotny :roll:
no i zabraliśmy nieboraka do kontenerka;
do tego samego (nie mieliśmy oczywiście większej ilości :lol: ) zapakowaliśmy szarą koteczkę; koty na siebie nafukały i zaczęły się gramolić i podgryzać; jeden z nich - nie wiemy który - puścił pięknego wymiota :roll: ;
i tak wracaliśmy najpierw kolejką, a potem autobusem z zarzyganym (dodam, że cuchnącym na odległość od tego wymiota) transporterem z dwiema wydzierającymi się koteczkami :roll:

no i co teraz :crying: :crying: :crying:

może ktoś mógłby zabrać choć jednego :?:
...tak tylko pytam :roll:

a jeszcze wyszło dzisiaj, że nasza najstarsza kotka ma podwyższony mocznik; na razie mamy przejść jedynie na renal, a za dwa tyg. powtórzyć chemię - bardzo się martwimy

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw paź 07, 2010 5:21 Re: Gdn 2 + mama z adopcjami tragedia...i kolejne 2- co teraz???

Ile wynosi ten mocznik?
Obrazek

biamila

Post » Czw paź 07, 2010 11:40 Re: Gdn 2 + mama z adopcjami tragedia...i kolejne 2- co teraz???

biamila pisze:Ile wynosi ten mocznik?

114 (referencyjne do 70), tak więc jest dość wysoki

trochę za wysoko wyszła jeszcze glukoza 165 - ale wet powiedział, że to nieznaczne podwyższenie może być wywołane stresem przy badaniu (dla Kici to zawsze potężna trauma)

poza zwykłą morfologią i kompleksową chemią zrobiliśmy : fosfor: 3 (ref. 4-8)
wapń, alat, aspat, amylaza i FT4 (tarczyca) - w normie

nie mam wydruku, część wyników podyktował mi przez tel. dzisiaj będę miała wydruk, to po zeskanowaniu wstawię

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw paź 07, 2010 12:42 Re: Gdn 2 + mama z adopcjami tragedia...i kolejne 2- co teraz???

To koniecznie jej potrzebna karma nerkowa ale weź od weta próbkę rc i hillsa moja Małgonie chętnie je i jedno i drugie ale może być różnie. W każdym razie jak będziesz chciała troszkę hillsa to zapraszam, bo akurat to jemy.
Obrazek

biamila

Post » Pt paź 08, 2010 15:20 Re: Gdn 2 + mama z adopcjami tragedia...i kolejne 2- co teraz???

biamila pisze:To koniecznie jej potrzebna karma nerkowa ale weź od weta próbkę rc i hillsa moja Małgonie chętnie je i jedno i drugie ale może być różnie. W każdym razie jak będziesz chciała troszkę hillsa to zapraszam, bo akurat to jemy.

dzięki Beatko mamy RC - smakuje, je
mam nadzieję, że wyniki się poprawią :(

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt paź 08, 2010 15:24 Re: Gdn 2 + mama z adopcjami tragedia...i kolejne 2- co teraz???

Poprawią się na pewno!
Obrazek

biamila

Post » Pt paź 08, 2010 15:54 Re: Gdn 2 + mama z adopcjami tragedia...i kolejne 2- co teraz???

a to nasz nabytek

ok 2 miesięczna czarna, znaleziona na Obywatelskiej Telka
bardzo miziasta, śliczna; trochę oczka jak przy kk, ale podajemy kropelki i już jest poprawa

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ok 3 miesięczna Karolinka (imię tymczasowe od eve);
troszkę ucieka, ale jednocześnie domaga się pieszczot głośnym miaukiem; lubi kolankować; podobna do Lusi

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ogłoszenia już są, teraz czekamy na telefony

co do Migotki, Tarzanka i Butli nihil novi :(

to aktualne fotki

Migotka

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Tarzanek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob paź 09, 2010 13:26 Re: Gdn 2 + mama z adopcjami tragedia...i kolejne 2; foty s. 11

Uwaga
na numer 7939144.. - Pani nie chce sterylizować, uważa, że to "niezgodne z naturą"; kiedy mieszkała w Olsztynie z rodzicami mieli psa i kotkę, która ciągle rodziła;
molestuje mnie w sprawie jednej kotki i przy którymś z kolei telefonie mówiła nawet, że zgodzi się na ciachnięcie - nie wierzę jej totalnie;
dodatkowo jest bezczelna - stwierdzenia w stylu "kto inny może dać mi kota bez problemu", albo "nie mam czasu na takie rozmowy" :roll:

Obrazek

KarolinaS

[poprzednia][następna]