Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 05, 2010 15:17 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ DT lub DS! WIZYTA PRZEDADOPCYJNA!

No to jest jakiś plus z tego, że też sobie dzisiaj krzyknęłam :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto paź 05, 2010 15:19 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ DT lub DS! WIZYTA PRZEDADOPCYJNA!

kwiatkowa pisze:Jestem. Rozmawiałam z Panią Ewą przed chwilą. Jeszcze raz opowiedziałam o problematycznych "aspektach Jasi", w tym o ostatnich wynikach, które mogą, choć nie muszą, zwiastować nerkowe problemy, a więc leczenie i wydatki... Mimo moich próśb o przekazanie p. Ewie tej informacji, powiedziała, że podczas rozmowy z Fundacją nie otrzymała wieści o zmianie stanu zdrowia. P. Ewa też jest wkurzona tą sytuacją i zamieszaniem na FB. Wszystko to dlatego, że zabrakło kogoś, kto poczułby się odpowiedzialny za kicię, wszystko wyjaśnił, podjął decyzję i podpisał umowę.

Sprawy mają się tak:
- Pani Ewa jest zdecydowana na adopcję
- Prawdopodobnie przyjedzie po niedzieli (koło czwartku) po Jasię, chyba że ja będę jechała do Warszawy, to ją zawiozę
- Proszę Fundację o załatwienie spraw od strony formalnej, ja przekażę wszystkie informacje od strony "opiekuńczej" oraz wyniki badań.
Jasia jedzie do DS :P

Bardzo przepraszam za "zamieszanie na FB" :roll: Następnym razem nie będę się wtrącać...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto paź 05, 2010 15:47 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ DT lub DS! WIZYTA PRZEDADOPCYJNA!

Wspaniale!! Kochana Kicia! Na każdego kotka przyjdzie czas :) zawsze to powtarzam!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Wto paź 05, 2010 15:50 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ DT lub DS! WIZYTA PRZEDADOPCYJNA!

Zofia, naprawdę nie masz nic ważniejszego do roboty, niż generowanie kolejnego konfliktu wkoło Jasi?
Mnie FB w niczym nie przeszkadza, przekazuję słowa p. Ewy ("ze 100 osób ją pytało co z Jasią", no nie dziwię się jej, że jest zirytowana).
Prawda jest taka, jak napisałam - czekałam na decyzję kogoś "oddaj Jasię do tego domu". Ktoś za nią kiedyś wziął odpowiedzialność decyzyjną, tylko jakoś się to rozmyło. Naprawdę uważacie, że oddanie problematycznego kota kobiecie bez powiedzenia jej, że ma złe wyniki nerkowe i być może będzie wymagał trwałego leczenia, diety, wydatków, jest okej? Już pomijając dobro kota... P. Ewa nie zna się na chorobach kocich nerek. Zdecydowała się po tej informacji na adopcję i ja Jasię oddaję.
Jako osoby, do których telefony ma p. Ewa w razie problemu, wymieniła Ciebie Zosiu i Mariusza. Macie gdzie Jasię zabrać "jakby co"?
Być może będzie wszystko OK, a jak nie będzie??? Ja do Warszawy na telefon nie wyruszę...
Zajebista historia Jasi... :? :? :?

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto paź 05, 2010 15:58 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

Najważniejsze, że wszystko chyba się dobrze kończy. Najważniejsza jest świadomość. Skoro P. Ewa jest poinformowana i mimo wszystko zgadza się zaadoptować Jasię to oznacza, że jest to odpowiednia osoba. Nie można na siłę kota wciskać komu popadnie bo później wychodzą takie, a nie inne kwiatki ( jak w niejednym przypadku na tym forum)
Obrazek

Jus87

Post » Wto paź 05, 2010 16:00 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ DT lub DS! WIZYTA PRZEDADOPCYJNA!

kwiatkowa pisze:Zofia, naprawdę nie masz nic ważniejszego do roboty, niż generowanie kolejnego konfliktu wkoło Jasi?
Mnie FB w niczym nie przeszkadza, przekazuję słowa p. Ewy ("ze 100 osób ją pytało co z Jasią", no nie dziwię się jej, że jest zirytowana).
Prawda jest taka, jak napisałam - czekałam na decyzję kogoś "oddaj Jasię do tego domu". Ktoś za nią kiedyś wziął odpowiedzialność decyzyjną, tylko jakoś się to rozmyło. Naprawdę uważacie, że oddanie problematycznego kota kobiecie bez powiedzenia jej, że ma złe wyniki nerkowe i być może będzie wymagał trwałego leczenia, diety, wydatków, jest okej? Już pomijając dobro kota... P. Ewa nie zna się na chorobach kocich nerek. Zdecydowała się po tej informacji na adopcję i ja Jasię oddaję.
Jako osoby, do których telefony ma p. Ewa w razie problemu, wymieniła Ciebie Zosiu i Mariusza. Macie gdzie Jasię zabrać "jakby co"?
Być może będzie wszystko OK, a jak nie będzie??? Ja do Warszawy na telefon nie wyruszę...

To nie ja generuję konflikt. Dziwi mnie jedynie, że Ty sama nie czujesz się za kotę odpowiedzialna. Za moje tymczasy i obecne i byłe odpowiadam ja. Li i jedynie. Nawet jeśli są - a niektóre są - pod opieką fundacji. EOT
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto paź 05, 2010 16:29 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

Czuję się odpowiedzialna, dlatego jeszcze jej nie wywiozłam. Nie jestem jednak w stanie zapewnić jej wsparcia w Warszawie.
I dlatego czekałam na telefon od pani Ewy i sprawdziłam czy wie wszystko, co wiedzieć powinna (nie wiedziała...), bo ja znam Jasię.
Poza tym, biorąc Jasię, przejmowałam nad nią opiekę, ale - dosyć dokładnie przedtem sprawdzona - miałam być dla Jasi tymczasowym azylem. Absolutnie nie decydentem jej losów. Sorry.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto paź 05, 2010 17:13 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

Jeżeli w Warszawie będzie potrzebne jakieś wsparcie, służę pomocą.
Obrazek

Jus87

Post » Wto paź 05, 2010 17:34 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ DT lub DS! WIZYTA PRZEDADOPCYJNA!

Zofia&Sasza pisze:
kwiatkowa pisze:(...)

To nie ja generuję konflikt. Dziwi mnie jedynie, że Ty sama nie czujesz się za kotę odpowiedzialna. Za moje tymczasy i obecne i byłe odpowiadam ja. Li i jedynie. Nawet jeśli są - a niektóre są - pod opieką fundacji. EOT

To jest już szczyt wszystkiego.
Uważasz, że Kwiatkowa nie poczuwa się do odpowiedzialności?
Uważasz, że powinna owacyjnie zareagować na każdą propozycję i nie mieć wątpliwości?
I może powinna bez sprawdzania, bez zadawania zbędnych pytań i bez poinformowania przyszłej Opiekunki o faktycznym stanie zdrowia Janci podrzucić ją pani Ewie jak kukułcze jajo?
To wszystko nazywasz brakiem poczucia odpowiedzialności :?: 8O

Dobrze się składa, że Jancia jedzie do Warszawy (dziękujemy, Jano za - tym razem - błyskawiczną reakcję i zmianę tytułu wątku).
Obie z Kwiatkową będziemy spokojne, że w razie jakichkolwiek problemów Jancia będzie miała tam wsparcie w postaci dużej grupy życzliwych jej osób.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto paź 05, 2010 23:43 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ DT lub DS! WIZYTA PRZEDADOPCYJNA!

Jus87 pisze:Wspaniale!! Kochana Kicia! Na każdego kotka przyjdzie czas :) zawsze to powtarzam!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: zgadzam sie z Toba :ok:
Jasiu, nareszcie wszystko jasne czarno na bialym :1luvu: No, to teraz moge odetchnac z ulga :1luvu: Ciesze sie Twoim szczesciem, kiciu :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 06, 2010 8:16 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

Kobiety, uśmiechnijcie się i dajcie na luuuuuzzz.
Nie generujcie kolejnej afery, spróbujcie - dla dobra kota i Pani Ewy - spokojnie zakończyć tę zawiłą historię ... :)

Ja nadal trzymam kciuki, nadal mam banerek, zdejmę i ucieszę się jak za Jańcią zamkną się drzwi jej stałego domu ... :roll:

:kotek: :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro paź 06, 2010 11:07 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

przesylam Janci buziaczki na dobry dzien :1luvu:

Kociara82

Post » Śro paź 06, 2010 23:24 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

i buziaczki na dobranoc :1luvu:

Kociara82

Post » Czw paź 07, 2010 8:06 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

Najlepsiejszego wszystkiego dla Jańci :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw paź 07, 2010 11:34 Re: Zielonooka Jańcia FIV+ jedzie do DS!!!

Myszeńk@ pisze:Ja nadal trzymam kciuki, nadal mam banerek, zdejmę i ucieszę się jak za Jańcią zamkną się drzwi jej stałego domu ...

Wyjęłaś mi to z ust, więc się podpisuję obydwoma kciukami :lol: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]