Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 05, 2010 22:15 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Amica, był toast i nawet uwiecznienia się doczekał. Tylko akurat ja mam na TYM toaście minę kretyna :roll:
W ogóle nie lubię siebie na zdjęciach.

A ja po prostu jestem zmęczona. Całe popołudnie spędziłam z teściową na rehabilitacji. Musiałam ją tam zaprowadzić (bo ona nie dość, że fatalnie chodzi, to jeszcze dramatycznie pogorszył jej się wzrok i nie widzi), poczekać aż wykonają stosowne zabiegi itd. Pogoda fajna więc postanowiłam się przejść i tak mnie wywiało, że jakoś nie mam weny do niczego.
Ale napiszę i pokażę, przed nami bazylika, jak przebrnę przez bazylikę, to już reszta pójdzie migiem :)

Cohen. Lubię go. Ale nie rozumiem co śpiewa bo mój angielski jest zbyt prymitywny na to. Pozostaję więc przy Wysockim, Okudżawie, piesniach z wojny afgańskiej (od pewnego czasu mam na to fazę) i francuskich balladach. Bo słuchać Cohena nie rozumiejąc tekstów, to trochę bez sensu.

I jeszcze stary Victor Jara, Atahualpa Yupanqui, Mercedes Sosa, Ali Primera, Benjo Cruz. O, to są moje klimaty :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto paź 05, 2010 22:35 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Poza tym strasznie się dzisiaj wqrwiłam. Podjeżdżam z teściową pod lecznicę, lecznica usytuowana jest fatalnie, przy placu Barlickiego, to jedno z gorszych do parkowania miejsc w Łodzi bo tam jest tzw. Zielony Rynek :evil:
Miejsca do prakowania brak, mogę oczywiście zaparkować dalej, ale nie dojdziemy, albo będziemy szły godzinę. Objeżdżam cały kwartał - nic, objeżdżam drugi raz - nic. Zegar tyka, rehabilitację za chwilę czas rozpocząć. Medax ma podwórko, brama zamknięta :evil: staję "na bramie", włączam awaryjne. Wyprowadzam teściową, prowadzę przez podwórko, przez które ona sama nie przejdzie. Bo podłoże jest nierówne i ona go nie widzi, więc może upaść, potłuc się, coś sobie złamać. Doprowadzam ją do drzwi, widzę, że ktoś chce wjechać. Teściowa już da radę sama, zostawiam ją i biegnę do samochodu. Przepraszam faceta (czekał jakieś 30 sekund?), a ten ryczy - debilu, kto ci dał prawo jazdy???? Kretynko, krowo itd. Uzbrajam się więc w mój miły i łagodny uśmiech i mówię tonem grzecznie wyniosłym - proszę na mnie nie krzyczeć, nie życzę sobie. Ten się drze - do garów!!! Och, wzdycham, chamidło.
Wsiadam, cofam, a przed odjazdem odwracam się i pokazuję z miłym uśmiechem środkowy palec. Ale nie satysfakcjonuje mnie to, obicie chamskiego pyska by mnie może rozluźniło :evil:

A teraz jeszcze wiem, że z pacjentem się na to podworko wjeżdża, tylko trzeba wiedzieć, że jest tam domofon, w recepcji dopytałam :evil:

casica

Post » Wto paź 05, 2010 22:56 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

casica pisze: ...Ale nie satysfakcjonuje mnie to, obicie chamskiego pyska by mnie może rozluźniło :evil: ...

W sumie bardzo dobrze, że tego nie zrobiłaś. Można się spocić, a pogoda teraz taka niepewna. Zawieje i przeziębienie gotowe.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto paź 05, 2010 23:00 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

zabers pisze:
casica pisze: ...Ale nie satysfakcjonuje mnie to, obicie chamskiego pyska by mnie może rozluźniło :evil: ...

W sumie bardzo dobrze, że tego nie zrobiłaś. Można się spocić, a pogoda teraz taka niepewna. Zawieje i przeziębienie gotowe.

Jest to argument, poważny argument. Powinnam mieć broń i prawo odstrzału minimum jednego idioty rocznie ehhhh się rozmarzyłam :roll:

casica

Post » Wto paź 05, 2010 23:04 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

casica pisze:
zabers pisze:

Jest to argument, poważny argument. Powinnam mieć broń i prawo odstrzału minimum jednego idioty rocznie ehhhh się rozmarzyłam :roll:

Zwłaszcza o tej porze roku.
Broń? Ale taka poręczna, nie bazooka (bo to ciężkie i na nogę spaść może, i znowu same straty zamiast ulgi).
To tak w ramach konkretyzacji marzeń (jakby co)
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto paź 05, 2010 23:06 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Jeden rocznie to duzo za malo :roll:

Mnie juz od wielu lat sie zdarza marzyc o malenkim anihilatorze, takim kieszonkowym 8)
Bo ja wielbicielka s-f jestem :)
Fajne tam maja patenty, takze np. teleportale... ach, tez sie rozmarzylam :roll:

A z domofonem juz wiesz i przyda sie nastepnym razem :)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Wto paź 05, 2010 23:07 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Poręczny smith&wesson o sympatycznym kalibrze, że w razie czego jak się nie trafi w gościa, ale w ścianę, to ściana się zawali i załatwi sprawę? Tak :)

casica

Post » Wto paź 05, 2010 23:10 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Birfano, ja jestem tradycjonalistką :)
ostatni seans rehabilitacyjny w piatek. A w piątek chyba wyjeżdżam.

casica

Post » Wto paź 05, 2010 23:13 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Birfanka pisze:Jeden rocznie to duzo za malo :roll:

Spokojnie. Od czegoś trzeba zacząć. Potem, z czasem, jak się nabierze wprawy...
Birfanka pisze:Mnie juz od wielu lat sie zdarza marzyc o malenkim anihilatorze, takim kieszonkowym 8)
Bo ja wielbicielka s-f jestem :)
Fajne tam maja patenty, takze np. teleportale... ach, tez sie rozmarzylam :roll:

Robal marsjański z planety X taki miał. :mrgreen: (ten z bajki Disneya(?))

zabers

Post » Wto paź 05, 2010 23:14 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

casica pisze:Birfano, ja jestem tradycjonalistką :)
ostatni seans rehabilitacyjny w piatek. A w piątek chyba wyjeżdżam.
Ale anihilator sladow nie zostawia :lol:

Faktycznie, jak w piatek wyjezdzasz, to sie nie przyda...
Obrazek

Birfanka

Post » Wto paź 05, 2010 23:15 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Dzisiaj zastąpiłam Justyna, bo on jeździ ze swoja mama. Ale teraz i jemu się ta wiedza przyda :)
A jadę precz sama, o!

casica

Post » Wto paź 05, 2010 23:16 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

O, a bajek s-f Disneya nie znam. Anihilator i teleportale znam z literatury, m. in. Lema :)

Casica, to w takim razie udanego wyjazdu zycze :P
Obrazek

Birfanka

Post » Wto paź 05, 2010 23:23 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Poszuka Ci, Birfanka, tego robala, ale już nie dziś. Dziś tylko pozwolę sobie na dobranoc...
http://www.youtube.com/watch?v=uaVhK9If ... re=related
:mrgreen:

zabers

Post » Wto paź 05, 2010 23:25 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Jeszcze nie wiem czy pojadę :roll: Jakaś taka jestem niepozbierana. Muszę pojechac po wyklejone gary, czyli ceramikę z wykopalisk. Normalnie to byłby fajny wyjazd, ale ten jest taki na wpół służbowy, tyle, że okolice piękne. Bo to Pomorze, okolice Chojnic.

casica

Post » Wto paź 05, 2010 23:26 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

zabers pisze:Poszuka Ci, Birfanka, tego robala, ale już nie dziś. Dziś tylko pozwolę sobie na dobranoc...
http://www.youtube.com/watch?v=uaVhK9If ... re=related
:mrgreen:

Cudne :ryk:

Poplulam monitor :lol:

Dzieki i tez dobranoc :)
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]