Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 05, 2010 20:45 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Ja naprawdę nie mam pojęcia, co mojej mamie do głowy strzeliło. Wczoraj i dzisiaj mi płakała, aby ją zatrzymać :evil: Moja mama, ta, która prawie nigdy o nic nie prosi! A z wrażenia, że się zgodziliśmy, zamknęła psa na dworze i poszła spać. I jeszcze się cieszyła. Nastolatka się w niej obudziła ^^
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Sevi

Od: Wto wrz 07, 2010 18:12

Post » Wto paź 05, 2010 20:57 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Sevi pisze:Ja naprawdę nie mam pojęcia, co mojej mamie do głowy strzeliło. Wczoraj i dzisiaj mi płakała, aby ją zatrzymać :evil: Moja mama, ta, która prawie nigdy o nic nie prosi! A z wrażenia, że się zgodziliśmy, zamknęła psa na dworze i poszła spać. I jeszcze się cieszyła. Nastolatka się w niej obudziła ^^

ja się nie mogę powstrzymać od śmiechu :ryk: a szczególnie jak ostatnie zdanie przeczytałam :ryk:
zgodziliście się ? tzn. przetrzymać ją dłużej, czy jak? :p
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto paź 05, 2010 21:07 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Mama ma jej domku dobrego poszukać. Już ja to widzę 8O Jak tak na nią patrzę, to wydaje mi się, że prędzej mnie i Mateusza odda (dopłacając), niż ją. Normalnie w łebku się tej mojej muszce kochanej poprzewracało na punkcie Tęczy. Śmiesznie się czuję, jakbym to ja była złą macochą, a moja mama rozkapryszonym dzieckiem ^^

Kingo, ale jeśli moja mama przestanie już w ogóle gotować, to normalnie całe to towarzystwo Ci oddamy pod opiekę :D
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Sevi

Post » Śro paź 06, 2010 16:23 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Sevi pisze:Mama ma jej domku dobrego poszukać. Już ja to widzę 8O Jak tak na nią patrzę, to wydaje mi się, że prędzej mnie i Mateusza odda (dopłacając), niż ją. Normalnie w łebku się tej mojej muszce kochanej poprzewracało na punkcie Tęczy. Śmiesznie się czuję, jakbym to ja była złą macochą, a moja mama rozkapryszonym dzieckiem ^^

Kingo, ale jeśli moja mama przestanie już w ogóle gotować, to normalnie całe to towarzystwo Ci oddamy pod opiekę :D

ojj, ja podkreślam, że ona zawsze może wrócić do Darłowa, bo nie chcę mieć tu więcej tych 'parszywków' :P :mrgreen:
zastanówcie się, bo jednak 6 kotów, to już nie lada wydatek i obowiązek :roll: no i tata :P
Obrazek

kinia098

Post » Śro paź 06, 2010 22:53 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Akurat o finanse to ja się najmniej boję. W domu też zawsze ktoś jest, my z M. opiekujemy się młodymi od Ciebie, rodzice resztą. Ja mówiłam już otwarcie, że mi się średnio ta decyzja podoba. Przede wszystkim najbardziej martwię się, że przy pierwszej sposobności Tęcza po prostu nam czmychnie. I o to, że w końcu każde z futerek potrzebuje czułości a nie jedynie karmy, teraz już mi się potrafią poobrażać, że nie mam wystarczająco czasu i miejsca na kolanach ;) Tym bardziej, że Tęczucha jest jeszcze młodą kotką, także to obowiązek na parę ładnych lat. A co będzie, jeśli za x lat znowu napatoczy nam się tutaj jakieś kocie nieszczęście? Ale mama dostała małpiego rozumu. Strasznie się w niej zakochała. Sama już nie wiem...

Sevi

Post » Czw paź 07, 2010 20:11 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

To zaczynamy. Wszystko po kolei, tak jak chodzę karmić :P

Za Biedronką jest tyle podobnych do siebie burasków, że ciężko mi je rozróżnić. Był też piękny rudy marmurkowy kocurek. Nie wiem czy to czyjś, czy bezdomny, ale bał się, tak jakby był dzikawy. Z drugiej strony znowu- ładny, zadbany kot. Jeden burasek miał chore oczko; łzawiło mu i cały czas je mrużył. Szary marmurek schudł i w ogóle taki jakiś zabiedzony się zrobił :(

Na Wałowej nadal do sterylki Siwa. No i niedługo też jej maleństwo :| Do kastracji Synuś, ale to najmniejszy problem.

Cały czas zaglądam w te krzaki przy moście, ale nie widzę matki z tymi ok. 8 małymi. Może i nawet dobrze, bo na razie zdecydowanie za dużo mam tych, które już znam :roll:

Ostatnio skontaktowała się ze mną Pani z kamienicy na Bogusława. Mówiła, że pojawiają się tylko bure ( czyli Burasia i Markiz ), a czarnucha nie ma. Dostają tam codziennie jakieś jedzonko, więc jest dobrze :ok:
Szylka mnie nieźle wkurzyła :evil: Przeniosła malucha do innej piwnicy :!: I weź się teraz człowieku znowu dopytuj, kto ma klucz :roll: :evil: Wszystkie żarłoki były oprócz Klakierka :( Mam nadzieję, że jakoś sobie radzi i żyje ten biedak. Akurat dziś miałam Betaglukan, a jego nie było :evil:
Na dachu została już tylko Malutka, mała buraska i stary bury kocur :ok:

Pod torami tragedia :strach: Kolejne 4 maluszki, takie ok. 1.5 miesięczne. Jeden tylko był bardziej wyrośnięty. Nie mam pojęcia od jakiej kotki 8O Od dzikiej tri ? Tyle że to są buraski, a wydaje mi się, że no chociaż ten jeden powinien być kolorowy czy rudy.
One są tam tak głodne, że rzucały się na suchy chleb :!: Wszystko się pokazało, tylko nie Śnieżka i Białaska. No jestem załamana. Te maluszki trzeba natychmiast zabrać, bo one zdziczeją ! Są urocze. Czekam na fotki i wrzucę, ale już błagam o tymczas !
Uśmiałyśmy się na początku, bo Bulwa i jej mała, jak nas tylko zobaczyły, to od razu wystartowały z kopyta :ryk: Śmiesznie to wyglądało, pędziły jak szalone :ryk: A Bulwie tylko sadełko się trzęsło :P Ale jak się wszystko zleciało, to zanim nałożyłam im mięsa, suchy chleb był już prawie zjedzony 8O

Kocurek od Plamki spod kominów zaginął :( Nie ma go już tydzień :( Jego siostry też nie było jakiś czas, ale wróciła bardzo chudziutka i zabiedzona. Proszę o tymczas dla niej ! Jest prześliczna ! Kocurek już zaginął, a nie chciałabym żeby i ta ślicznotka nam przepadła :/ Plamka daje nam do myślenia. Same już z karmicielką nie wiemy czy ma w końcu te małe czy nie. Praktycznie cały czas siedzi na osiedlu i to kilkanaście metrów dalej od jakichkolwiek szopek, gdzie mogłaby się okocić. Wstrętne kocisko ! Był też kocurek, który utykał na tylną nogę :( Biedaczek chudy taki, niewykastrowany, zmarnowany. Ponoć nie ma też tych dwóch maluszków od burej kotki ( wrzucałam fotkę, jak leżała z nimi na jakimś stole ). Karmicielka mówi, ze w ogóle ich nie widać. Był też taki stary już kocurek, wyglądał jak istny bandzior :!: Martwią mnie jego dziwnie zakręcone uszka, będzie widać na zdjęciach :(
I jeszcze coś wstrętnego ! Jakiś facet z siłowni chyba kopnął tak mocno kocurka Wojtusia spod kominów, że zdechł :evil: :evil: :evil: Nic nie jest w 100% pewne, ale wszelkie 'dowody' wskazują na niego :evil:

Jutro w nagrodę dla tych, co przeczytali dzisiejszą lekturę- fotki naszych uroczych kociaków :P
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 08, 2010 13:57 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

Ostatnie wydatki:
-7,16zł - 3 puszki i chleb z Biedronki,
- 23zł- odrobaczanie i odpchlenie rudego od Tęczy,

I... jestem bez grosza... :roll: Nie mam nawet na karmę...

zakładać nam nowy wątek na "Kotach" ? :roll: tutaj prawie nikt nie zagląda :/
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 08, 2010 16:47 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

Moja siostra jest the best :ryk:
Jechała do lekarza, na ostatnią chwilę podrzuciłam jej łapkę na przystanek i złapała... 3 koty 8O :ryk: :ryk:
Najpierw Siwą, którą na swój koszt sterylizuje karmicielka.
A na sam koniec- jakieś dwa koty spod Biedronki. Jeden, to na pewno kocurek, a drugie nie wiem co :P Mam nadzieję, że kotka ;)

:kotek: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 08, 2010 19:57 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

Niezła łapanka :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt paź 08, 2010 21:54 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

zapraszam na bazarek, przyda się jakiś grosz :| viewtopic.php?f=20&t=118276

EDIT: Prada już oswojona :ok: Nie ucieka przede mną, tylko specjalnie wygina grzbiet i miauczy, żebym wzięła ją do domu :P A jak już jest w domku, to czuje się jak pani :P Zwiedza, ugniata podłogę :mrgreen: , mruczy, ociera się i już chyba załapała co to lodówka :!: 8O :strach: Pieszczoszek kochany :kotek: I nadal bez domku :roll: Już leci 3 miesiąc jak siedzi u mnie na tymczasie :roll:
Lotos też coraz lepiej :ok: Już nie tak ciężko go złapać, w sumie to za pierwszym, drugim podejściem udaje mi się go złapać. Też pieszczoch z niego wyrośnie :D Uwielbia siedzieć na kolankach. Pięknie wtedy mruczy :) Co prawda trzeba jeszcze z nim troszkę popracować, bo jest nieśmiały i płochliwy, ale zrobił duuży postęp :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 09, 2010 19:53 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

kinia a masz jeszcze fenbenat ode mnie?
cała paczka kosztuje ok. 12zł i starczy na 100 kotów chyba - a inne odrobaczacze to drogo wychodzą na stado dziczek!

p..s.
mam nadzieję, że spinki ktoś kupi w końcu.. :roll: to będzie na karmę.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob paź 09, 2010 22:02 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

Rakea pisze:kinia a masz jeszcze fenbenat ode mnie?
cała paczka kosztuje ok. 12zł i starczy na 100 kotów chyba - a inne odrobaczacze to drogo wychodzą na stado dziczek!

p..s.
mam nadzieję, że spinki ktoś kupi w końcu.. :roll: to będzie na karmę.

mam jeszcze fenebenat. takiemu maluchowi to chyba pół łyżeczki dawać, nie ?

EDIT: pisałam wczoraj do DS Alszy. Pani mówiła, że wysyłała zdjęcia latem, ale nic do mnie nie doszło :/ Na dniach ma wysłać :)
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 10, 2010 16:15 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

podziękowania dla Sevi za jedzonko :1luvu: już kociarnia spod torów dziś z niego skorzystała :mrgreen: :kotek:
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 12, 2010 22:02 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

Nowy rudek spod Biedronki
Obrazek

Siwa i jej malutka :ok:
Obrazek

Obrazek

Poszukiwanie malucha Szylki. Jednak jest w innej piwnicy :evil:
Obrazek

Malutka ;)
Obrazek

Nówki pod torami. Jest jeszcze jeden cały bry, podobny do Zgredzi, ciut ciemniejszy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kotka od Plamki :kotek:
Obrazek

Kocurek, który utyka na tylną nogę
Obrazek

Szara kotka spod kominów, ta dziksza. Jej 2 maluchy chyba zginęły.
Obrazek

Kocurek spod kominów z zawiniętymi uszkami
Obrazek

Szara spod kominów, oswojona z 4 małymi
Obrazek

Tłuścioch :P, kominy
Obrazek

Jednak są te koty pod mostem... widziałam 4 ładne, zadbane, całkiem grube kociaki. Czarne, a'la pingwinki.

I są 3-4 maluchy, marmurki, od kotki spod Biedronki. Jakiś facio chce je sprzątnąć... Maluszki są już takie, że zaczynają się rozchodzić...
Obrazek

kinia098

Post » Śro paź 13, 2010 20:47 Re: Darłowo-proszę o wsparcie finansowe,nie ma nawet na karmę!

ale tu cicho :roll: już chyba wszyscy o nas zapomnieli, a pomoc nadal niestety potrzebna :|
szkoda, że wątek nie cieszy się już tak dużą popularnością, jak na początku :roll:
PILNIE POSZUKIWANY DT DLA 3-4 MARMURKOWYCH KOCIAKÓW ! GROZI IM NIEBEZPIECZEŃSTWO ! JAKIŚ FACET CHCE SIĘ ICH POZBYĆ ! NA RAZIE WYJECHAŁ, ALE CO BĘDZIE JAK WRÓCI ?! POMOCY ! Mi już ręce opadają, za dużo tego. Gdyby tak cała moja 3 tymczasowiczów poszła do DS, mogłabym wziąć chociaż 2 + małego Szylki. No ale co zrobić, jak brak tych DS ?!
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]