Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 05, 2010 17:06 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

MarciaMuuu pisze:Była Petka, ale nie jest pewna, czy to on czy nie. Jutro przyjedzie z TŻem, który Niuńka prawie na własnej piersi wychował.

o kurza melodia to kciuki wielkie nadal :ok: :ok: :ok:
że kot to nie pies, że do swego pana leci ech :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto paź 05, 2010 17:58 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Ale jaja 8O no to kciukamy dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto paź 05, 2010 18:40 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Nie wiem :crying:
Czarny kot do czarnego kota podobny.
Przez ostatnie 3 tygodnie naoglądałam się ich mnóstwo i wiem, że się różnią.
A teraz nie wiem czy ten kocurek to mój. Różni się. Ale może to przez czas, który upłynął.

Dokładnie od mojego domu do Marci jest 7km. O ilości głównych ulic nie wspomnę.
TŻ stwierdził, że jak ja nie poznałam to czy on pozna :roll:

Do tego jeszcze fakt, że kocurek pojawiał się u Marci wcześniej.

Czuję się jak w jakimś zaklętym kręgu.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto paź 05, 2010 18:46 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Podobne są... a jak on na Ciebie zareagował? obudził się chociaż? :twisted:
Petka, pomyśl, może Niuś był w czymś charakterystyczny... niekoniecznie z wyglądu. Jakbym miała sprawdzać czy Georg to Georg próbowałabym dać mu winogrona, bób i brzoskwinię do jedzenia, albo próbowała pomiziać po brzuchu do góry kołami - nie pozwoli.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 05, 2010 18:50 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Tak. Petka powiedziała, że pił śmietanę z woda. To mu dałam. Wypił - dziwne jak na kota, co nie? :lol:

No i też ślinił się z zadowolenia przy głaskaniu. Ja się z czymś takim pierwszy raz spotkałam. Całą łapę sobie oślinił.

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto paź 05, 2010 18:54 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Dokładnie Niuś jak był szczęśliwy to się ślinił.
Śmietanka standard :wink:
Uwielbiał oliwki. Właśnie mnie olśniło świetnie reagował na odkłaczacz Whiskasa, tzn. na dźwięk jak się pogruchało tymi chrupkami w tym pudełku. Nie ważne gdzie był, jak usłyszał to zaraz się meldował. Nawet zaspany.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Wto paź 05, 2010 19:02 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

To możesz jutro przynieść :lol:
Chociaż z ta jego wybiórczą głuchotą... :wink:
Bo on jakby słabo słyszy chyba. W ogóle nie strzygł uszami na wrzaski mojej córki 8O . Zero reakcji, a ona naprawdę się starała :twisted: (tzn. głośno wrzeszczy). Na jakieś kicianie, cmokanie itp. czasami reaguje, czasami nie :roll: .

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto paź 05, 2010 19:31 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

MarciaMuuu pisze:To możesz jutro przynieść :lol:
Chociaż z ta jego wybiórczą głuchotą... :wink:
Bo on jakby słabo słyszy chyba. W ogóle nie strzygł uszami na wrzaski mojej córki 8O . Zero reakcji, a ona naprawdę się starała :twisted: (tzn. głośno wrzeszczy). Na jakieś kicianie, cmokanie itp. czasami reaguje, czasami nie :roll: .

Marciu ja nie wiem czy bym Nerysia rozpoznała, może po sposobie karmienia kabanoskiem kocim jedynie :roll:
on tez wybiórczo reaguje na kicianie itd choć jak się krzyknie poszedł stądd doskonale wie co ma robić (ale to wyniósł z domu niestety) :lol:

alus1

Post » Wto paź 05, 2010 19:35 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Niuś generalnie bał się hałasu.

Petka

Post » Wto paź 05, 2010 19:42 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Petka-P1 pisze:Niuś generalnie bał się hałasu.

a sprawdziłyście mu uszka? jak mu się tam co rozwinęło może mieć przytłumiony słuch - to raz. A dwa może być po prostu bardzo zmęczony...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 05, 2010 20:09 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Sprawdziłam zapiski.
Niuś ważył więcej
Przy 4,5kg byłby szczuplutki :?

Wpis z 19 sierpnia
Petka-P1 pisze:Dzisiaj mieliśmy dzień odwiedzin u weta.

Chłopacy ważą jak małe słoniki.
Niusiu 5,15 kg
Kajtuś 5,10kg
Albert 4,5kg

Petka

Post » Wto paź 05, 2010 20:43 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Ja sobie obejrzałam fotki u Petki-P1 i ....coraz bardziej mi pasuje że to jej kot :mrgreen:

i pod bródką i pyszczek i budowa i łapki ...
Obrazek

Obrazek

u mnie tylko Karmel ma takie łapki :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto paź 05, 2010 20:53 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Obrazek

Obrazek

:roll:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto paź 05, 2010 21:03 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

Amyśku kurcze On jak Neryś z Myszą 8O przed zdradą :wink:
czarne są jednak piękne nie ma co gadać 8)

kciuki ciągle trzymam za to żeby ... :ok: :ok: :ok:

alus1

Post » Wto paź 05, 2010 21:13 Re: Czarny, duży, łagodny Kotyk czeka na DS :) Poznań

:roll:

Kotyk ma takie sterczące kłaczki na uszach.

U Niusia takich nie było.

Wiem, że uszy mają prawo być brudne, dlatego tym się nie kieruję.

Wydaje mi się, że Niuś ma bardziej prześwitujące zakola.

Obrazek

Obrazek

Idę się powiesić.

Petka

[poprzednia][następna]