Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 21:19 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Wczoraj byłam u darłowiaków.

Mamuśka spod torów wypuszczona :ok: Jutro jakąś fotkę wrzucę, że w ogóle u mnie była :P
Bardzo grzeczna koteczka. Nie narobiła do transportera podczas jazdy autobusem ani u weta, tylko czekała aż wyjdzie na zewnątrz :) Od razu poszła na piaseczek :mrgreen:
Mam też fotkę jak wszystkie (3) jej małe jedzą. Zobaczycie, że te tri to klony :P Rudasek najodważniejszy. Od razu do mnie leci i podchodzi najbliżej, jak już wołam na jedzonko ;)
Bulwa to mega klucha 8O Na zdjęciu nie będzie tego tak widać, jak na żywo.
Ostatnio pokazała się też kolejna piękna kotka. Nie mam pojęcia, czy czyjaś, czy też działkowa. Whiskasowo-biało-ruda i jedną łapkę- przednią, miała rudą :P Śliczna, śmieszna taka ;) Mam nadzieję, że czyjaś :ok: Coś ostatnio za to nie widzę babuni szylki.

Maluszki od kotki Plamki ( ta biała z czarnym ogonkiem spod kominów ) są rewelacyjne :1luvu: Kocurek ciekawski strasznie ! Cały transporter obwąchał, chciał się wspinać po nodze. Przeuroczy jest. Taki mały łobuz. Kotka za to pięknie umaszczona :1luvu: No i Plamka chyba jednak ma te młode, ale nie wiemy gdzie :/ Siostra ją podniosła, to miała już więcej wyssanych sutków :/

Zaczynają się pokazywać maluszki od okoconej kotki spod kominów. Są chyba 4, najprawdopodobniej bure.

P.Wiesia, czyli karmicielka spod kominów, powiedziała mi też o kotach przy moście 8O Tam, to bym nawet nie zaglądnęła za kotami 8O Ponoć jest bardzo chuda matka i ok. 8 :?: :!: :?: 8O :strach: czarnych maluszków. Nie widziałam ich ostatnio. Będę się rozglądać.

Próbowaliśmy złapać Tęczę. Nic z tego. Jedynie ludzie w bloku pewnie ubaw mięli jak z kolegami po dachach skakaliśmy :ryk: Tęcza coraz bardziej płochliwa :| Na widok transportera robi wielkie oczy i uważnie się przygląda. Do mnie już też coraz bardziej podchodzi z dystansem :|

W końcu zaszłam do kamienicy, gdzie jest Burasia i reszta. Była tylko ona. Piękna, grubiutka z lśniącą sierścią :1luvu:

Jaka kluska z malucha Szylki ! Urocza, mała bułeczka ! :) Szylcia przeniosła maluszka w suchsze, cieplejsze miejsce- do kartonika z gąbeczkami :) Martwi mnie tylko to, że maluszek ma zaklejone i na pewno chore oczka i w nosku też coś świszczy :|

No, to chyba tyle ;)

Proszę o pomoc w szukaniu domu dla Lotosa, Prady i 2 małych od Plamki :!: :oops:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro wrz 29, 2010 19:19 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Nie wiem, czy już pisałam, ale Szylka znowu chyba jest kotna :!:

bobo :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Bulwix

Obrazek

klony

Obrazek

trićka spod torów nazwana Białaską

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 02, 2010 6:50 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Tęcza złapana :ok: mile widziane drobne wpłaty na sterylkę :roll: :oops:
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 02, 2010 6:52 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

tu też gratuluję :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob paź 02, 2010 12:25 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

10zł- uśpienie małych Tęczy, 10zł- za paliwo dla Agnieszki
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 02, 2010 12:45 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

....przykro mi kiniuś że znowu Ci się trafiło usypianie ślepego miotu , ale obie wiemy ,że to mniejsze zło:(

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Sob paź 02, 2010 21:13 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

martaslupsk pisze:....przykro mi kiniuś że znowu Ci się trafiło usypianie ślepego miotu , ale obie wiemy ,że to mniejsze zło:(

one i tak by nie przeżyły :| 2 były już w pół zimne, jak je wiozłam...
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 03, 2010 5:02 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

kinia098 pisze:
martaslupsk pisze:....przykro mi kiniuś że znowu Ci się trafiło usypianie ślepego miotu , ale obie wiemy ,że to mniejsze zło:(

one i tak by nie przeżyły :| 2 były już w pół zimne, jak je wiozłam...

tym bardziej nie powinnaś sobie niczego wyrzucać- oszczędziłaś im znacznie gorszej śmierci... głowa do góry :)

i skoro Tęcza wkrótce przejdzie zabieg kastracji- nie będziesz musiała podejmować kolejnych takich decyzji, przynajmniej w przypadku jej maluchów.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon paź 04, 2010 18:36 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Prada, pseudo: Pingwus :P

Obrazek

Lotosik :D

Obrazek

Obrazek

Czekają na domki !
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 05, 2010 9:35 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Tęcza już w lecznicy. Pomiauczała sobie z kotką od p. Ani, która dzisiaj też przechodzi sterylizację. Po południu odbiera ją Sevi. Tęcza będzie miała szwy nierozpuszczalne, także powinna pobyć trochę w domu zanim zostanie wypuszczona na wolność.
Jest śliczna :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto paź 05, 2010 14:01 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Karena pisze:Tęcza już w lecznicy. Pomiauczała sobie z kotką od p. Ani, która dzisiaj też przechodzi sterylizację. Po południu odbiera ją Sevi. Tęcza będzie miała szwy nierozpuszczalne, także powinna pobyć trochę w domu zanim zostanie wypuszczona na wolność.
Jest śliczna :1luvu:

czyli trzeba będzie lecieć do weta na zdjęcie szwów ?
kciuki za malutką :ok:
edit: Karena, słyszałam już o tym, co pisałaś w sms'ie. ale nie ma tymczasu, więc chyba jednak wolność.
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 05, 2010 18:07 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Tęcza w domku. Śmiałam się z mamą, że chyba wcale nie została wysterylizowana, jest w takim dobrym stanie ^^ Nasze wszystkie po sterylkach były w strasznie wyglądały, jak ledwo żywe. A ta żywa, wesolutka, zobaczyła tylko moją mamę to na plecy się wywaliła i i krzyczała "drapcie mnie, ludzie" ;) I ma taką malutką tą ranę.
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Sevi

Od: Wto wrz 07, 2010 18:12

Post » Wto paź 05, 2010 18:15 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Kotka od p. Ani też dobrze się czuje, mruczy i domaga się głaskania :-) Moje kocury siedzą przy drzwiach łazienki :ryk:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto paź 05, 2010 18:21 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

U mnie podobnie, mama leży w łazience przed transporterem, a domowy zwierzyniec pod drzwiami :D
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Sevi

Od: Wto wrz 07, 2010 18:12

Post » Wto paź 05, 2010 19:46 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

To dobrze, że zachowuje się tak, jakby nic się nie stało :ok: widać dobra robota wetów :)

Sevi pisze:mama leży w łazience przed transporterem

padłam :ryk:

Tęcza, to naprawdę ostatni kot, obiecuję :mrgreen: :aniolek: :twisted:

dziękuję dziewczyny za wszystko :1luvu:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]