Szarusia pomimo ze juz staruszka trzyma sie nadal całkiem dobrze. Najwazniejsze ze apetyt i zdrowie jeszcze dopisuja.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Megana pisze:Melduję, że poszła wpłata na Gwiazdeczkę i w Vivie na Sabinkę. Mam trochę kłopotów ostatnio, przybył nam nowy grób, a Dupencji też nie można pomóc i nie bardzo wiem co dalej. No nic, zobaczymy.
Trzymaj się Izo...
Ja-Ba pisze:Izo, ja już jestem w Koninie i na razie nigdzie się nie wybieram az do połowy grudnia więc kiedy Ci pasuje to wyslij
J.D. pisze:sorry za offa ale mam poważną sprawę.Otóż Alina S.,prowadząca hotelik dla psów w Jaktorowie a tak naprawdę "umieralnię" w szopie w Popielarni zabrała się teraz za koty.Trzeba gdzieś to ogłosić bo znowu ucierpią niewinne stworzenia.Ja nie wiem jak to zrobić?Nowy temat założyć czy jak?Na dogo jest wątek poświęcony "takim" hotelikom i opisana jest Alina S i jej działalność.
http://www.dogomania.pl/threads/188887- ... mija%C4%87
Tel. do tego przybytku 509919453,mówi ,że hotelik znajduje się 35km. od Warszawy,bezdomne koty ze swoją karmą przyjmuje po 10zł. za dobę za 2szt.!!!!Jest miła,czaruje głosem przez telefon,opowiada jak dba o zwierzaki,cud miód a tak naprawdę....Ogłaszajcie gdzie możecie nie pozwólmy jej na ten haniebny proceder.
iza71koty pisze:Timi - Opiekun Wirtualny - Skarbonka-
-
-
-
Timi w dobrej formie. Apetyt i zdrowie dopisuja. Dzisiaj kiedy przyszłam z jedzonkiem, wygrzewał się w słoneczku. Drzemał tak mocno, ze przebudził sie dopiero jak Bajka zaczeła juz jesć.
W tym miejscu jedza teraz trzy kotki. Timi dobrze sie z nimi zaaklimatyzował. Jest bardzo zżyty z Bajka. Swietnie tez sie dogaduje z Maksem. Niestety nadal nie ma siostrzyczki Niedzwiadka. Jadła razem z nimi. Nadal szukam.
Lada moment bede tam instalowac kocia podwójna sypialnie. Mam nadzieję ze któreś ze schronień przypadnie Timiemu do gustu. Jest ich tam kilka.No i będzie cieplutka sypialnia.
iza71koty pisze:Rybcia - Opiekun Wirtualny - Skarbonka-
-
-
-
-
-
Rybcia to podobnie jak Szarusia czy Buba to jedna z najstarszych kotek w naszym stadzie.To równierz kotka samotnica. Myślę ze Gwiazdeczka to jej córka. Wiem ze jako małe kocie miała dom. Wiec prawdopodobnie została zabrana jako kociak z miotu Rybci.
Rybcia charakterem, wygladem, bardzo przypomina Gwiazdeczkę. Maja nawet podobne nawyki. W ciagu dnia, kiedy swieci słońce Rybcia wdrapuje sie na stare szopki i tam sobie spi na słoneczku.Czasem śpi w trawie w poblizu miejsca tam gdzie ja karmię. Ale ostatnio słyszałam ze chłopcy ja ganiali. Jest ostrozna. Siedzi na daszku lub spi , poki jej nie zawołam. Schodzi o zmroku i wtedy czeka juz normalnie. Kiedy jednak zachodzę tam w ciagu dnia, wystarczy ze raz zawołam i szybciutko zbiega na dół. Dzisiaj buszowała mi po torbach, bo nie mogła sie doczekać jedzonka.
iza71koty pisze:Mati - nie ma Opiekuna Wirtualnego-
-
-
-
Mati korzysta z naszej stołowki od trzech lat. Wczesniej mieszkał na Bazie Rybackiej.Sterylizowałam stamtad wiele kotek, ale ...niewiele kotów tam zostało. Mati dołaczył do stada jako płochliwy, dość zabiedzony kot. Nabrał masy, ciała. Apetyt i zdrowie w formie. To tzw. waga cieżka. Takie koty teraz rodza sie rzadko. Myślę ze moze miec około 5-6 lat. I wiekowo wywodzi sie z kotów takich jak Płomyczek, Patryczek, Bartuś, Tajfun. Czyli kotów masywnych i duzych.
Ostatnio jak juz pisałam zamieszkał na moim podwórku i czasem ma zajścia z Wacusiem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 238 gości