Jadzia i Ernest - już w DS!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 04, 2010 20:32 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Pętelka pisze:Słuchajcie na Jadziowym wydarzeniu na Fb pojawiło się pytanie o to czy Jadzia jest kuwetkowa, jak z jej zdrowiem i jak dogaduje się z innymi kociastymi. Trudno wyczuć czy to potencjalny domek, ale i tak o to najczęściej pytają zainteresowani...
Kciuki za Jadzinkę!!! :ok:

No to teraz tylko przekazać zainteresowanemu te informacje.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon paź 04, 2010 20:33 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

:ok: :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon paź 04, 2010 20:36 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Pętelka pisze:Słuchajcie na Jadziowym wydarzeniu na Fb pojawiło się pytanie o to czy Jadzia jest kuwetkowa, jak z jej zdrowiem i jak dogaduje się z innymi kociastymi. Trudno wyczuć czy to potencjalny domek, ale i tak o to najczęściej pytają zainteresowani...
Kciuki za Jadzinkę!!! :ok:

Ja nie mam niestety FB :( i nawet nie wiem jak się używa. Dziś brat mi miał pokazać ale musiał jednak jechać do domu (do siebie) i kiszka.
Co do kuwetkowania to nie mogę na 100% powiedzieć bo Jadzia jest na ogólnej kociarni gdzie jest kilkanaście kotów w jednym pomieszczeniu (a pomieszczeń jest chyba z 10, każde z wybiegiem więc nie widać nawet w kuwecie bo kotki robią i do kuwet i na zewnątrz na trawkę na wybiegu). Jeśli chodzi o zdrowie to zewnętrznie wygląda na zdrową, nie jest też jakoś wychudzona (choć grubaskiem tez nie jest), futerko całkiem-całkiem jak na schroniskowca, gdyby była jakoś specjalnie chora to wylądowałaby w izolatce. Co do innych kotów to tak jak pisałam - Jadzia z tego co zaobserwowałam kotów nie zaczepia ale jak największy rozrabiaka na kociarni ją pacnął to mu oddała i nasyczała na niego że ten zwiał (choć inne koty przed nim uciekają). Także Jadzia agresorem nie jest ale też się nie pozwoli bić i terroryzować.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon paź 04, 2010 20:40 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

FB ja mam i sie juz dopisalam do Jadzi, ale jak sie takie ogloszenia robi, to nie wiem.
To, ze jest na ogolnej kociarni nie znaczy, ze kuwetki nie potrafi uzywac. Napewno jej to sprawnie idzie. Futerko tez idzie po najpozniej dwuch tygodniach doprowadzic do pierwszorzednego porzadku. Bedzie miala spokoj i swoj cieply kat, bedzie dobrze.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon paź 04, 2010 20:50 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

SecretFire pisze:FB ja mam i sie juz dopisalam do Jadzi, ale jak sie takie ogloszenia robi, to nie wiem.
To, ze jest na ogolnej kociarni nie znaczy, ze kuwetki nie potrafi uzywac. Napewno jej to sprawnie idzie. Futerko tez idzie po najpozniej dwuch tygodniach doprowadzic do pierwszorzednego porzadku. Bedzie miala spokoj i swoj cieply kat, bedzie dobrze.

Jadzia dość dobrze sobie ze wszystkim radzi, nie jest jakimś wypłochem. Także podejrzewam że i z kuwetką problemu nie ma. Jadzia całkiem ładnie je, widziałam jak zjadała mokre jedzonko. Najbardziej brakuje jej człowieka. Ona nie zachowuje sie jak kotka która jest w schronisku tak długo, ona mi strasznie przypomina moje domowe koty. Ona ciągle czeka, nie jest nachalna z łaszeniem jak koty schroniskowe ale jak podejdzie (czasem chodzi przy nodze ale tylko tak żeby zaznaczyć że jest, żeby uwagę zwrócić), delikatnie zaczepi, a jak się ją na ręce weźmie to się tak wyluzowuje, tak jej się jakby mięśnie rozluźniają, wtula się w człowieka i zaczyna mruczeć i ugniatać. Jest bardzo spragniona człowieka ale tez nie jest narzucającym się upierdliwcem. Tak jakby pytała się się czy może się przytulić :cry: ale najbardziej mnie zabiło to jej czekanie pod drzwiami... inne koty owszem zainteresują się ruchem na parę sekund ale potem chodzą po pomieszczeniu albo idą na wybieg (nie mówię o tych z depresją co są wbite w kącik). Ale Jadzia uparcie siedzi pod drzwiami i wpatruje się w okienko, a jak wychodziłyśmy z Ewelinką to też czekała pod drzwiami żeby ją zabrać :cry:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon paź 04, 2010 20:57 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Kazde slowo od razu przerobilam w obrazek i znowu rycze. Nie raz nie mam sily, zeby wejsc u nas do kociego domu i oddaje rzeczy na portjerni.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon paź 04, 2010 22:57 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Nocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 05, 2010 6:54 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

CatAngel pisze:Nocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

zmieniam na dzień dobry Jadziu :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto paź 05, 2010 6:58 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Dodałam Jadzię do mojego profilu na fb, pewnie nie na wiele sie to zda, bo mało znam fb i mało znajomych mam ale choć tyle mogę pomóc :oops:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto paź 05, 2010 7:05 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Nie umiem poruszać sie po FB :( ,ale za Jadziunie trzymam kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Koteńko-oby Cię ktoś kochający wypatrzył!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto paź 05, 2010 7:25 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

aż się oczy szklą, jak się czyta
za powodzenie :ok:

jaguśka

Od: Czw cze 04, 2009 11:46

Post » Wto paź 05, 2010 7:36 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Dzień Dobry Jadziu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Emilka 77

Od: Nie wrz 26, 2010 18:53

Post » Wto paź 05, 2010 7:40 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Następny dzień kiedy szukamy domku dla kochanej Jadzi :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto paź 05, 2010 7:50 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Czasami, bardzo rzadko, zaglądam do łódzkiego schroniska, najczęściej kiedy podrzucam jedzonko czy stare koce.
Podziwiam wolontariuszki.

Przed oczami mam obraz ... szare futerko za kratą wybiegu dla kotów, smutne zielone oczy wpatrzone w drzwi prowadzące do kociarni, łapka zaczepiona za kratę, weź mnie stąd, proszę ... :cry:

Jadziu, nie umiem prosić Tego Tam ... a gdybym umiała, prosiłabym o Dużego dla Ciebie.
Dla jednej z wielu, która prosi, żeby ktoś 'choć raz, zmienił rzeczy bieg, póki na to czas'.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto paź 05, 2010 8:15 Re: 8 letnia Jadzia - jak powiedzieć kotu że nikt go nie chce?..

Nieustające :ok: :ok: :ok: za Jadzię!

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

[poprzednia][następna]