Śpij koteńku [*]
Moderator: Moderatorzy
A6FF7E pisze:Jana pisze:F7E2A3 pisze:(...)
P.S> Aha, z tym moczem co pisze Jana, to ja bym od razu poleciał do labu bakterioliogicznego też. Tylko do wyparzonego, czystego pojemnika łap.
Żadne wyparzanie, tylko trzeba kupić jałowy pojemnik w aptece.
Tak Jano - do przeniesienia wyłącznie wyparzony. Jednak ten pojemnik trudno jest kociakowi pod tyłek podstawić aby mocz złapać. Jest za wysoki.
Irlandzka Myszka pisze:Mam pytanko dotyczące karm nerkowych. Zamowilam w Czterech Łapkach cała paczkę karm mokrych dla Kicusia i spotkała mnie niespodzianka - same pasztety a niestety nie jest to jego ulubiony gatunek jedzenia. Które firmy robią kawałki w galaretce lub sosiku? Wiem, ze Royal Canin ale nie mogę tego znaleźć w żadnym sklepie.
Pozdrawiam
trisssm pisze:Animonda to pasztety, sa 3 smaki.
Chyba hills ma jakies kawalki w sosie (mają 2 wersje jedna to pasztet druga w sosie). Animondy probowaliśy, ale hillsa nie więc na 100% nie jestem pewna. Ja też nie karmię karmą dla nerkowców bo jest niejadalna dla mojej Misi.
Ostatnio bardzo zasmakowały jej puszki power of nature. Jest tam 0,15% fosofru, powinnam dodawać do nich ipakitine czy nie? W nerkowych szalkach animondy jest 0,17% z tym, że nie wiem jak to wychodzi faktycznie czy jakoś się to przelicza na suchą masę żeby to porównać? Misia ma fosfor lekko podwyższony, do mięsa ipakitinę dodaję.
trisssm pisze:AlkaM- bardzo dziękuję za podpowiedz, tak myślalam, że jakoś to trzeba przeliczyć, ale nie dokońca wiedziałam jak.
Właśnie odkryłam dziwną rzecz w kuwecie. Od pewnego czasu w kupkach Misi było zawsze coś jasnego, takiego jakby śluzowatego do końca nie wiedziałam co to, myślalam, że moze ten glutek z siemienia lnianego albo kawałki tłuszczyku z mięska nieprzetrawione...![]()
Okazało się, że to cała kapsułka azodylu, zupełnie "nieruszona" zwyczajnie przez nią przeleciała. Wcześniej to pewnie też był azodyl. Nic z tego nie rozumiem. I po co ja jej to podaje?![]()
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Bardzo to dziwne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 228 gości