bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 02, 2010 23:14 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/195114 sprawdzałam we wszystkich sklepach internetowych i na Allegro -nigdzie nie jest tak tania.Co ważne jest junior i adult bez zbóż.

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Nie paź 03, 2010 0:54 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

XAgaX pisze:
- warto poszukać kastracji z przetrzymaniem, część lecznic oferuje taką usługę za dodatkową opłatą, warto też poszukać DT posterylkowego jak się nie uda; istnieje coś takiego jak Kasa Kastracyjna, która sfinansuje zabieg (a przetrzymanie opłacę ja- XAgaX)
- jeśli nie ma jak zorganizować kastracji kotki, warto pomyśleć o podawaniu Promonvetu, kolejny poród może kotkę zabić
- a co do uśpienia kociąt wszystko powiedziała AnielkaG, ja nie mam nic do dodania, w celu polemiki zapraszam na PW.
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie paź 03, 2010 4:43 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

ja tylko pragnę potwierdzić, że rzeczywiście poprosiłam w nocy Martynę o bycie moją klawiaturą, bo w pracy mam zablokowany dostęp do części forum. Martyna, jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

forma nieco dziwna, bo napisałam punkty do rozwinięcia, ale i bez rozwinięcia wyszło nie najgorzej ;)

jakby była potrzeba- pomogę zorganizować kastrację i szukać DT posterylkowego, gdyby żadna z lecznic nie była w stanie pomóc. Promonvet też mogę zakupić i przesłać, jeśli będzie regularnie podawany. Najważniejsze, aby nie pojawiały się na świecie kolejne kociaki, inaczej problem będzie się powtarzał, a problem bezdomności narastał.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie paź 03, 2010 17:02 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

Cooty, kociaczki są super :1luvu:

Jak się czują?

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pon paź 04, 2010 20:25 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

kociaki czują się dobrze, strasznie szybko rosną a kocica siedzi z nimi cały czas, dzisaj tylko siedziała troche na dachu i się wygrzewała. Co do sterylki być może pójdzie się dogadać z weterynarzem żeby kotka mogła zostać w lecznicy. Co do znalezionej małej na fotkach wyżej znalazłam wczoraj w domku jeszcze 2 jej siostrzyczki, nie mam pojęcia skąd się u mnie wzieły;/ ale puki co są u mnie w domu i jedna idzie do nowych właścicieli jutro a 2 prawdopodobnie do stażystki od mojego weterynarza bo się dzisiaj na wizycie w niej zakochała:) a to fotki:
Obrazek

Obrazek

cooty

Od: Czw wrz 30, 2010 1:44

Post » Pon paź 04, 2010 20:42 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

jakie słodkie :D
cieszę się, że wszystko w porządku. Fajnie, że już szykują się jakieś domki, choć droga do adopcji jeszcze długa, bo to maleństwa. Nieustające :ok: :ok: :ok:

Alex405

Post » Pon paź 04, 2010 20:45 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

:1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon paź 04, 2010 20:59 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

super wieści :) jeśli potrzebowałabyś pomocy w ogłoszeniach to daj znać :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 06, 2010 15:45 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

Gibutkowa pisze:super wieści :) jeśli potrzebowałabyś pomocy w ogłoszeniach to daj znać :ok:

oj czuje że będzie potrzebna pomoc w ogłoszeniach chociaż coraz więcej znajomych zgłasza się do pomocy w znalezieniu domów dla maluchów na facebooku.
Byłam też ostatnio na wizycie z 3 siostrzyczkami, opowiedziałam tych maluszkach jeszcze ślepych nowej stażystce, wzieła ode mnie nr telefonu i też jednego weźmie czyli 3 kociaki będą miały prawdopodobnie nowe domy, ale jak to będzie, pożyjemy zobaczymy. Ciesze się że pogoda u nas dopisuje słońce świeci cały dzień, nagrzewają się blachy na dachu i to też daje troche ciepła kociakom ale mimo to zrobiłam im dzisaj jeszcze większy "sajgon budkowy" podłozyłam pod kociaki styropian i zrobiłam gniazdo z mojej bluzy polarowej, zakosiłam też mamie zasłony i opatuliłam deski na około żeby wiaterek sie do nich nie dobierał. Niestety nie wyrabiam z dokarmianiem kocicy i zaczyna dość często wychodzić w poszukiwaniu jedzenia ale nie oddala się daleko także ciągle mam ją na oku.
Co do 3 siostrzyczek, czarno biała pojechała wczoraj do nowego domu, a Lilka i Fiona zostają u mnie na stałe, tata jeszcze o tym nic nie wie ale będzie musiał to przeboleć poza tym i tak jest w nich zakochany. Mój kocurek około 6 miesięczny przestał już być agresywny w stosunku do nich a malutkie latają za nim jak szalone, jak je schowam pod łóżko żeby się najadły i przespały to ten biega po całym pokoju miałczy i ich szuka :)
Poza tym Fionka ma już oczka zdrowe i obie rosną jak na drożdżach, pchełek i robaczków już się pozbyły :)
Obrazek
Fiona z Fryckiem. I kto by pomyślał że ten wielki grubasek ma dopiero nieco ponad miesiąc:)

Obrazek
Fiona i Lilka

Obrazek
A tu jeszcze cała 3 śpiochów :) Lodzia, Fiona i Lilka.
Pozdrawiamy :) :1luvu:

cooty

Post » Śro paź 06, 2010 16:01 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

Matko jakie słodziaki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 06, 2010 17:55 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

Śliczności nie z tej ziemi. Ale jesteś pewna, że Fiona to nie szop jakiś albo borsuczek :D ?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro paź 06, 2010 18:27 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

taizu pisze:Śliczności nie z tej ziemi. Ale jesteś pewna, że Fiona to nie szop jakiś albo borsuczek :D ?

hehe no własnie różnie już na nią mówili , a ja nie mam pojęcia skąd ona takiego sierściucha dorwała bo u nas w okolicy nie ma żadnych szarych kotów są tylko czarno białe czarne bure i buro białe tak samo jak te ślepe prawie wszystkie czarno białe ehh dziwne te kocie geny :)

cooty

Post » Pt paź 08, 2010 13:31 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

jak sytuacja z maleńkimi?

Alex405

Post » Pt paź 08, 2010 22:10 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

Co do sterylki być może pójdzie się dogadać z weterynarzem żeby kotka mogła zostać w lecznicy

super, trzymam kciuki, w razie czego pomogę szukać posterylkowego DT, transportu czy co będzie potrzebne, żeby zabieg mógł się w najbliższych tygodniach odbyć. W razie problemów w sfinansowaniu zabiegu proszę o PW, pokieruję do wspomnianej Kasy. Nie gryzę :)

na razie trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: za zabieg!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob paź 09, 2010 1:27 Re: bezdomne maluchy ok 2-3 dniowe potrzebna pomoc!!

Alex405 pisze:jak sytuacja z maleńkimi?

W miare dobrze kociaki rosną ładnie matka je dogrzewa zanosze jej często jedzenie niestety kosztem kociaków na podwórku ale cóż , teraz chociaż rzadziej od maluchów wychodzi. Niestety jeszcze są ślepe.

XAgaX pisze:
Co do sterylki być może pójdzie się dogadać z weterynarzem żeby kotka mogła zostać w lecznicy

super, trzymam kciuki, w razie czego pomogę szukać posterylkowego DT, transportu czy co będzie potrzebne, żeby zabieg mógł się w najbliższych tygodniach odbyć. W razie problemów w sfinansowaniu zabiegu proszę o PW, pokieruję do wspomnianej Kasy. Nie gryzę :)

na razie trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: za zabieg!

Właśnie cholernie sie boje tej całej akcji ze sterylką, zrobiłabym to nawet i jutro ale cóż przecież nie zabiore karmiącej matki w dodatku na kilka dni od maluchów. A tak bardzo chciałabym mieć to już za sobą...
A czy stara kocica z totalnym brakiem zaufania do ludzi dałaby sobie rade w DT? Jeśli tak to można się i nad tym zastanowić. Wiecie dziewczyny ja nie mam takiego doświadczenia jeszcze w tych sprawach jak wy dlatego prosze o wyrozumiałość dla moich obaw, po prostu z natury jestem strasznie przewrażliwiona;)

cooty

[poprzednia][następna]