*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 02, 2010 21:49 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

maueczarne pisze:Kwiatkowa zabezpiecz lampy i inne żyrandole :mrgreen:

Żebyś wiedziała :mrgreen:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Sob paź 02, 2010 22:03 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

A u mnie spokój, cisza i tylko muzykę cicho w tle słychać i... sapanie Klary na przemian z postękiwaniem przy zmianie pozycji. Kota śpi i lepiej nie próbować budzić ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob paź 02, 2010 22:18 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

kwiatkowa jak będę wiedziała kiedy byłby zabieg to dopiero wtedy,
numer już mam i jak tylko coś się dowiem to będę pisać

czekolada

Od: Pon kwi 26, 2010 19:14

Post » Nie paź 03, 2010 10:18 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Znowu jestem opóźniona w okołokocich i okołolubelskich sprawach, bo przez ostatni tydzień więcej czasu spędzałam w Urzędzie Pracy niż w domu...

Byłam wczoraj w lecznicy, tylko na chwilkę. Iwony nie było i w dodatku trafiłam na przygotowania do jakiegoś zabiegu, nie chciałam przeszkadzać, więc szybko czmychnęłam do łazienki, do kotów. Nie dowiedziałam się nic poza tym, że dwa z czterech kociaków z pudełka będą miały usuwane oczka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oczywiście żeby było zabawniej w lecznicy jest też sporo innych lokatorów...Oto oni (opisy pouzupełniam później, kiedy dowiem się czegoś o pozostałych kotach):

Ktoś nr1 - nie zważajcie na tą poważną minę, to rozkoszniak:
Obrazek Obrazek Obrazek

Ktosia nr2 - szylkretka, chyba nieśmiała, śliczna - ma piękne, bursztynowe oczy:
Obrazek Obrazek

Ktoś nr3 - czarnuszek, bezoczek z ogromnym brzuchem, miziak:
Obrazek

Ktoś nr4 - miziak, delikatna/ny, być może dziewczynka, która wyszła z poważnego zatrucia, ale nie jestem pewna:
Obrazek Obrazek

Na razie tyle, jutro rano postaram się pójść i nie wychodzić bez jakichś bardziej szczegółowych informacji.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie paź 03, 2010 11:08 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Biedulki te malutkie... :(

Życzę im, żeby miały tyle szczęścia, co niedzielna Czekolada :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...

a tu niedzielna JasiaBag :P

Obrazek

kwiatkowa

Post » Nie paź 03, 2010 11:14 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Jasia jest smutna...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie paź 03, 2010 11:18 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Bo już nieco przeżyła i wie, że ten świat bywa często porąbany... :?

kwiatkowa

Post » Pon paź 04, 2010 14:54 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Czekolada już widać poprawiła się.
A biała dzisiaj była już chuda, musiała gdzieś urodzić.
Akurat miałam zadzwonić do animalsa ale postanowiłam najpierw sprawdzę co u białej
niestety nie możemy kociąt odnaleźć ale wygląda, że urodziła.
Później zajrzymy na strych na budynku gospodarczym. Kotka wieczorem nie dała się zamknąć w budynku i urodziła.

Kotka na naszych oczach chyba znów zaczęła rodzić było trochę krwi ale uciekła.
Nie wiemy gdzie jest. Dobrze że chociaż trochę zjadła.
Nie zdążyliśmy nic załatwić. Kocięta gdzieś schowane..

czekolada

Od: Pon kwi 26, 2010 19:14

Post » Wto paź 05, 2010 7:10 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Na pewno je wyprowadzi. Ich szukanie teraz ma sens tylko w sytuacji, że je uśpisz. I wtedy trzeba się spieszyć.
Jeżeli nie podejmiesz takiej decyzji, nie ma sensu ich szukać, dotykać czy przenosić.

kwiatkowa

Post » Wto paź 05, 2010 9:15 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Wczoraj, zupełnie niespodziewanie okazało się, że Boski Bazyl wcale nie jest takim okazem zdrowia na jakiego wygląda...Napędził nam nieco strachu.
"Nieco" tylko dlatego, że o całej sprawie dowiedziałyśmy się z Kwiatkową kiedy sytuacja została opanowana.
Bazyl miał zostać wczoraj Honorowym Dawcą Krwi dla Grzywsona.
Niestety, po podaniu znieczulenia pojawiły się problemy.
Na szczęście rodzaj znieczulenia oraz przytomność weta zapobiegły katastrofie. Jednak od wczoraj wiemy już, że Bazyl ma jakiś problem zdrowotny. W środę jesteśmy umówieni na dalszą diagnostykę.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto paź 05, 2010 9:30 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Czekolada złapała Białą i jadą do miejscowego weta.
Wygląda na to, że kotka albo nie urodziła do końca albo nie pozbyła się łożyska...

Edit: kotka zaraz będzie miała sterylkę. Jest słaba, wypadła jej macica.
Kciuki za nią i jej kociaki bardzo się przydadzą.
Czekolada będzie szukać maluchów.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto paź 05, 2010 9:53 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

8O :(

:ok: :ok: Białą i szybkie znalezienie maluszków :ok: :ok:

Edit: I za Bazyla, by nic poważnego się nie okazało :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto paź 05, 2010 10:41 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

nie bylo mnie tu pare dni, a Wy tu akie okropnosci wypisujecie :evil:

kciuki za Bazyla :ok: :ok: i Biala :ok: :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto paź 05, 2010 11:33 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Ojejku, jakie wiadomości z rana :( Trzymam mocno za białą i jej kociaki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i za Bazyla :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto paź 05, 2010 11:50 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Niefajne wieści :?
Może Bazyl ma tak jak Jaś, który każda narkozę znosi fatalnie, a ogólnie rzecz biorąc nie jest chory (oprócz juz nieodwracalnych zmian w płucach po KK w dzieciństwie niedoleczonym). Oby to nie było coś groźnego.

A Biała biedna jest :(. Trzymam kciuki, żeby przetrwała zabieg.
Czekolada, trzymaj się.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

[poprzednia][następna]