*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 11:36 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

srebrny koteczek ma już dom, przez telefon wypytałam przyszłego właściciela o warunki
idzie do mieszkania :) kociak ze stodoły chyba nawet o tym nie marzył
odstraszyłam umową ale nie zraził się i powiedział, że jak najbardziej :)
srebrny Orzeszek już niekatualny :)

czekolada

Od: Pon kwi 26, 2010 19:14

Post » Pt paź 01, 2010 12:18 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Super :D :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt paź 01, 2010 13:08 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Srebrne koty z reklamy zawsze szybciej domki znajdują ;) Cieszę się, że kawaler ma już domek :mrgreen:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt paź 01, 2010 15:18 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

też się bardzo cieszę bo biorąc na przetrzymanie kota zawsze jest ryzyko, że może go nikt nie chcieć
no ale jak miał zginąć :x .
Przepiękny koteczek i miły. Trochę zaniedbany ale dpjdzie do siebie.
Teraz będzie mieszkał w mieszkaniu, właściciel już jakiś czas temu szukał dla siebie kota, charakter potworka mu odpowiadał.
Mała gadułka pojechała a my będziemy czekać na pierwsze zdjęcia z nowego domu.
Żeby wszystkie kotki tak szybko trafiały do dobrych domów, gdzie będą miały swojego człowieka.

napisałam do animalsa
mam nadzieję, że zdążymy bo kociątek byśmy nie chcieli. Za dużo biedaczków szuka domów.

czekolada

Post » Pt paź 01, 2010 16:06 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

szukałabym gdzie indziej, w Animalsie jakieś zmiany i lecznica zamknięta jeszcze tydzień.
Może zadzwoń do dr Zadrzyńskiej, może da jakąś znizkę, jak powiesz że jestes z miau z Lublina.
Dzisiaj tam byłam, mogłam zapytać.
Kupowałam karmę i wpadła kobieta - karmicielka ze Świdnika - ktoś podrzucił jej karton zakręcony sznurkiem. Dr otworzyła karton a tam 4 lub 5 maluchów z potwornym kocim katarem i biegunką.
Strasznie wyglądały. Musiałam leciec do domu i nie wiem co z nimi dalej.
Bloo jak będziesz, zapytaj się.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob paź 02, 2010 11:22 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

napisali żeby dzwonić na ich numer interwencyjny
niestety wczoraj było za późno a dzisiaj od rana nie było czasu, spróbujemy dzisiaj

czekolada

Post » Sob paź 02, 2010 15:59 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

U nas zmiana planów najprawdopodobniej.
Nowa mamusia i tatuś byli znowu w odwiedzinach - koty dostały jedzenie, a ciocia wino śliwkowe :D
Dzisiaj odbyły się zakupy oraz telefoniczne konsultacje ws tychże. Ustaliłyśmy, że we wtorek jedziemy we dwie - p. Ania i ja, z Czekoladą do weta (uprzednio złapaFszy urobek), robimy badania, ewentualnie powtarzamy odrobaczenie, czekamy 3 dni i w piątek niunia idzie do DS :D Troszkę ją tam podtuczą (już i tak jest ładniejsza uważam) i potem umówią się na sterylkę. Ciął będzie doktor RR jednak, bo są fundusze na to. Czekolado - wykorzystam trochę z pieniędzy przesłanych na odrobaczenie (do tej pory 32 zł poszło) i badanie wtorkowe - ale nie więcej niż 50. Pani Ania zapłaci za zabieg.

Czekolada nawet nie wie, jaki będzie miała super dom i super panią :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I będzie miała kocio-refleksoterapię :mrgreen:

PS. Byłam u Bazyla, jest czarny prawie (w porównaniu do Czekolady) 8O i gruby też jest.
Ciotka pixie, idziecie jutro ze mną? Trza by mu zrobić małe manikjure :twisted:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Sob paź 02, 2010 16:03 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Jeżeli jest gdzieś w Lublinie lub niedaleko kot/kotka, zdrowy, wysterylizowany, niezbyt ufny lub niezbyt potrzebujący człowieka do przytulania, głaskania itp. (taki, który ma małe szanse na dom z tego powodu).
Jeżeli np mieszkał gdzieś pod blokami, widać, że łowiłby myszy lub je straszył, to:

jest , wydaje mi się niezłe miejsce dla niego.
Tzn - zamieszkałby na stałe w budynku firmowym, ocieplanym. Dostałby jedzenie, posłanie i codziennie widziałby się z ludźmi. Miałby zadanie odstraszania lub łowienia myszy, które schodzą się do firmy z pola.
Ostatnio edytowano Sob paź 02, 2010 16:16 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob paź 02, 2010 16:14 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Może czekolada jakiegoś ma na składzie?
Wykastrowanie to minutaosiem jest.

kwiatkowa

Post » Sob paź 02, 2010 17:27 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

kwiatkowa pisze:PS. Byłam u Bazyla, jest czarny prawie (w porównaniu do Czekolady) 8O i gruby też jest.
Ciotka pixie, idziecie jutro ze mną? Trza by mu zrobić małe manikjure :twisted:

Jassssne, że idem 8)
Ciotka Helga H. z Ciotką Imadełko na gościnnych występach :wink:
To trzeba zobaczyć :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob paź 02, 2010 18:45 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Kurde ja w zimie oddałam takiego kocura do FF. Napawałby się idealnie, bo on błąkał się po wsi i wyjadał ludziom ze śmietników, trochę trzymał się na dystans, ale lubił być głaskany. Ciekawe co tam u niego ....
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob paź 02, 2010 19:24 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

czekolado: mam DT dla białej kici na czas posterylkowy u znajomych kociarzy.
tylko musisz załatwić sterylkę i przewieźć im kicię po, a potem zabrać, bo oni nie mają auta.
jeżeli chcesz skorzystać z tego DT, to wyślę Ci numer telefonu na pw.

kwiatkowa

Post » Sob paź 02, 2010 20:31 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

super
przysyłaj numer może akurat zdążymy
zadzwonię do animalsów bo dzisiaj za dużo pracy miałam
słuchaj kwiatkowa czy mamy kasę jeszcze na białą?
zobaczymy co animals nam powie
Nie mam na stanie bezdomniaczków oprócz białaski.
Biała jest niesamowicie łowna, podchodzi sobie pobawić się, ale nie jest nachalna.
Woli zdecydowanie łowić myszy niż siedzieć na kolanach.
Może ona na tą firmę?

Jakby dobrze poszukać to jeszcze by się coś znalazło.
Chyba to mama srebrniaczka była ale nie jestem pewna.
Jak na wsi to pewnie łowi myszy, taka tygryska.
Znam też jedną dziewczynę, której często podrzucają koty a ona nie bardzo radzi sobie z opieką nad nimi tzn. nie są kastrowane, są to koty wiejskie, czasami chorują, wiem, że je leczyła i karmi. Pewnie dużo ich jest.
Bardzo rzadko widzę tą dziewczynę ale jeśli jest ktoś na siłach żeby pomóc, to mogę z nią porozmawiać.

Bardzo się cieszę, że Czekoladka będzie iść do dobrego domu. Moja pupilka. Na zdjęciach koło balkonu już chyba wygląda grubiej. Dobre warunki jej służą.

czekolada

Post » Sob paź 02, 2010 21:30 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

czekolado: wysyłam namiary na pw.
pieniądze na białą oczywiście są, nie ruszam jej części, skoro Czekoladka ma już pomocną mamę.
Odesłać Ci je?

PS. Dziewczyny szaleją :mrgreen: Jasia bawi się jak młody kociak, a młoda - lata w powietrzu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kwiatkowa

Post » Sob paź 02, 2010 21:48 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Kwiatkowa zabezpiecz lampy i inne żyrandole :mrgreen:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

[poprzednia][następna]