Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lilly-samo zycie :o)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 20:17 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Az tak nie Taizu...pierwsze piec dni w tym roku... Moje szefostwo to mysla, ze my jestesmy wieznie biurkowe. :evil: Ale ciesze sie i nie chce o nich myslec.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pt paź 01, 2010 20:27 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

SecretFire pisze:Bede na pewno miala troche czasu, zeby wstawic nowe zdjecia. M. i., jak pare minut temu uwiezilam wstretnego pajaka pod przykrywka od garka a Emil ja pilnuje. Az mnie wstrzas bierze!

Ano tak, przecież Ty nie lubisz pająków! :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob paź 02, 2010 10:43 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Dorotko, co powiedziała wetka?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob paź 02, 2010 10:45 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Pajak jeszcze siedzi pod deklem, bo ja tego wstreta nie rusze...

Bylismy u baby-wetki i jest tak: Nie wiadomo o co chodzi.
Z tym sie liczylam, bo skorne sprawy sa strasznie zle do sprawdzenia. Wydalam przeszlo 100 € i nici z proby odchorowania konta. Tak ze teraz juz naprawde nikomu nie bede mogla pomoc, bo sobie samej musze pomoc. Tylko to, co jeszcze jest na biezaco to przesle i koniec.
Dostalismy lejek na szyje, zeby mala sie nie drapala i jako Medikament Surolan do smarowania. Niby preparat Cortison z Antibiotikum. Wziela tez skore skalpelem zeskrobala i badala na Milben, ale to negatywne. Tez innych robaszkow nie ma. To, ze jest tez miejsce na glowce i przednie lapki a nie tylne, wskazuje na psychike. Ale musialam kupic calkiem inna karme i cos na uspokojenie (ten odpowiednik z Feliway) i pilnuje teraz Lillutka bo wszedzie z tym lejkiem zawadza. Nawet do kuwety sama nie wejdzie. Poodstawialam jej meble gdzie moglam, zeby przejscie bylo dobre. Emil probuje jej pomagac ten lejek sciagnac i puka ja tez wiecznie w niego. Czysci ja na okolo i wacha. Zrobilam zdjecie, jak malutka smutno w tym wyglada.
Dobrze tylko, ze mam urlop i moge sie nia porzadnie zajac. W piatek idziemy na kontrole.

SecretFire

Post » Sob paź 02, 2010 11:01 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

a gdzie fotki kosmitki? :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob paź 02, 2010 11:04 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Wstawie po poludniu i tez te z pajakiem... Ide teraz po chlebek, bo mi glowe rozsadza. Druga kawa tez nic nie pomogla a tu mnie jeszcze pieczenie czeka.
Ale Lillutek wreszcie trafila do kuwetki. Podlozylam ja gruba belka, bo nie mogla wejsc... Boroczek mu futrzasty. Rozczulam sie kurcze. A Uspokajajacy w kontakt na Emila cudem dziala. W nocy mi po glowie skakal a teraz jest przytulasny. :mrgreen:

SecretFire

Post » Sob paź 02, 2010 11:16 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Dorotko, kicia się nauczy bezproblemowo chodzić w kołnierzu. Moja Molisia już to robiła na drugi dzień. :wink:
Pierwsze chwile są straszne dla kota jak i jego opiekuna, ale nie taki diabeł straszny jak go malują.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob paź 02, 2010 11:57 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Oby maść pomogła!

Na pająka można kota nasłać :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Sob paź 02, 2010 11:59 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

mmk pisze:Oby maść pomogła!

Na pająka można kota nasłać :wink:

Alko walnąć paskuda tą pokrywką ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob paź 02, 2010 12:33 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

morderczynie !!!!!!!

co Wam ten mały pajaczek zrobił, że jeszcze podpowiadacie jaką by tu krzywdę mu zrobić? :twisted:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob paź 02, 2010 12:44 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Basica pisze:morderczynie !!!!!!!

co Wam ten mały pajaczek zrobił, że jeszcze podpowiadacie jaką by tu krzywdę mu zrobić? :twisted:

Po prostu rozumiemy strach przed potworem :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob paź 02, 2010 14:37 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Prosimy o podrzucanie viewtopic.php?f=1&t=117902
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 02, 2010 15:03 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

Basica pisze:morderczynie !!!!!!!

Jeśli mam pod ręką Tża, to łapie pająka i w stanie nienaruszonym go wypuszcza. Jeśli nie ma go w pobliżu to nasyłam na pająka koty - niech mają trochę frajdy :twisted:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Sob paź 02, 2010 20:11 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

A powiedzcie mi czy to groznie, jak dzis nie bedzie jadla i pila? Jakos jej sie nie udaje. Dalam jej pare kabanoskow, zeby chociaz cos miala w brzuszku. Rozstawilam miseczki i sloiki roznej wielkosci z woda, ale i to jakos jeszcze nie idzie. Taka biedulka malutka. Zaraz powstawiam zdjecia ale najpierw potworny pajak. Na widok tych stwozen to mnie szlag trafia.

:mrgreen: U mnie laduja w odkurzaczu, a ze go nie mialam pod reka, musialo byc to...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:mrgreen:

SecretFire

Post » Sob paź 02, 2010 20:18 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- Juuuhuuu URLOP!

A teraz troche normalnosci i ufoludek.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

SecretFire

[poprzednia][następna]