Filomen pisze:majencja pisze:A ja mam dla Was miła wiadomość i cenną

Otóż zgłosiłam Kocią Chatkę jako kandydata do pomocy we wrześniu w Pakcie Czarownic

do którego też należę. Kontrkandydat był mocny ale Siostry Czarowne zadecydowały w jawnym głosowaniu że to Kocia Chatka potrzebuje wsparcia finansowego i tym sposobem dostaniecie pieniążki

Dlatego proszę o podanie na pw nr konta na które Siostra Skarbniczka ma przelać kasę no i kilka słów na wątku Paktu Czarownic
Przydadzą się teraz przy przeprowadzce

super

a konto juz może będzie w przyszłym tygodniu - tu Siostra Teresa nad tym czuwa

DZIEWCZYNY !!! (i chłopacy) konta to raczej nie będzie w przyszłym tygodniu nie będę Wam obiecywać gruszek na wierzbie bądźmy realistkami .
Jeśli Teresa poda mi podpisaną umowę użyczenia lokalu na siedzibę stowarzyszenia, złożę wniosek o wpisanie zmiany w rejestrze zaraz w poniedziałek w sądzie , ale nawet jak będę tam chodzić codziennie i znowu błagać , potrwa to parę dni . Owszem, jak odbiorę krs ze zmienioną siedzibą -to tego samego dnia załatwię zmianę REGONU ,NIP prawdopodobnie będzie już też szybko , a przynajmniej należy się tego spodziewać.
DOPIERO MAJĄC POPRAWIONE WSZYSTKIE PAPIERY W KTÓRYCH BĘDZIE NOWA SIEDZIBA ORAZ MAJĄC NIESZCZĘSNY TYTUŁ PRAWNY DO LOKALU URZĄD SKARBOWY NADA NIP STOWARZYSZENIU -
a wtedy dopiero Teresa może założyć konto.
Są więc dwa wyjścia 1. albo siostry czarownice zgodzą się nam pomóc w taki sposób , jak wszyscy dotychczas to robiliśmy - mamy przecież już rejestrację w sądzie i jesteśmy uczciwi ,a tylko sprawa zmainy siedziby przedłużyła nam całe postępowanie,
2.albo siostry czarownice uradzą na łysej górze, że poczekają na założenie konta przez stowarzyszenie.
Wiem że to co napisałam nie jest mega-optymistyczne , ale uczciwie stawiam sprawę. nie da się w tej chwili załatwić konta z dnia na dzień