Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 22:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

może ktoś z Gdańska mógłby pomóc :(
viewtopic.php?f=1&t=117795&p=6463976#p6463976
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro wrz 29, 2010 7:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlon pisze:
maria_z pisze:Dotarła do mnie informacja o trzech kociakach ok. 4-ro miesięcznych: dwóch szylkretkach i jednym kocurku biało-rudym. Kotki są na ul. Hoene-Wrońskiego koło Akademii Medycznej w Gdańsku. Rozmawiałam z karmicielką, ale trudno mi uzyskać jakieś dokładniejsze informacje, bo jest roztrzęsiona (karmi i leczy koty od zawsze, w miarę swoich możliwości, które niestety nie są zbyt duże, sytuacja ją już przerasta). Z tego co się zorientowałam - kotki są niestety dzikawe, w dodatku zakatarzone (koniec miesiąca=brak możliwości leczenia), ale podobno mają się lepiej niż w zeszłym tygodniu. Kurcze... szkoda ich...

Czy chodzi o karmicielke z Akademii? Pania Marie?

Tak, jeżeli to ta sama p. Maria. Pracuje w bibliotece UG. Jutro będę miała dla kotów antybiotyk. Bez chodzenia do weta, bez wydawania pieniędzy.

Edit: przed chwilą z nią rozmawiałam, to jednak inna p. Maria
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro wrz 29, 2010 8:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Aaaa zanim ktokolwiek cokolwiek...ech,sabina. Budki zostały przeniesione, koty muszą się gdzieś odnaleźć.Shit:/
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pt paź 01, 2010 11:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mam kociego doła, od niedzieli sajlor stoczniowy nie wraca na żadne karmienie, mam przeczucie ze nie żyje, calineczke już złapałam i mam ją w domu, sadzę że ktoś mi truc zaczyna lub wiatrówka poszła w ruch. to był madry kot, cwaniak, tylko ja mogłam go złapać. jak przechodził przez ulice, był ostrozny, miał obrozę z adresem, zawsze wracał. chodził tylko na kilka działek obok nigdy dalej.............chyba będę łapać wszytkie koty ze stoczni, wsadze je do chałupy z nadzieją na adopcje. chciałam je sobie zostawić, wszytkie je kocham, ale za duzo bólu przezywam w związku z tajemniczym zniknięciem kota. porobiłam ogłoszenia , oferuje nagrode pienięzną, nikt nie dzwoni :x
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt paź 01, 2010 11:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

...
Ostatnio edytowano Wto paź 05, 2010 21:58 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt paź 01, 2010 11:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

MOŻNA CIACHAĆ KOTY- STERYLKI RUSZYŁY :ok:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt paź 01, 2010 11:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:dobre wieści- 9 tys z 1% na PKDT :ok: rozdziealmy na DT po 100 zł na kota a reszte na stocznię. złe wiesci- musimy do kazdej ztych osób wysłać podziekowanie, koszty znaczków, kopert, wydruku to bedzie pewnie ze 2 tys plus praca której nikt z nas nie ma czasu robić :? ja jestem załamana.

można skorzystać z usługi poczty "przesyłki reklamowe", wtedy znaczek najtanszy wyjdzie 1.30 zł

Przesyłki reklamowe
Usługa polega na przyjęciu, przemieszeniu i doręczeniu przesyłek zawierających wyłącznie materiał reklamowy, marketingowy lub promocyjny, wysyłanych jednorazowo do co najmniej 20 adresatów, z identyczną zawartością i identyczną treścią, różniących się jedynie danymi identyfikującymi adresata nie zmieniającymi treści przekazywanej informacji, a w szczególności nazwiskiem lub innymi danymi zmiennymi. Nadanie przesyłek reklamowych wymaga podpisania specjalnej, indywidualnej umowy pomiędzy Klientem a Pocztą.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt paź 01, 2010 11:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:mam kociego doła

Współczuję - pamiętam, co przeżywałam z dzieciakami, kiedy na wsi któraś z kotek nie wracała na noc. Teraz miałam czarny wrzesień na podwórku - w odstępie 8 dni zaniosłam do kremacji dwa młode kocury :( Jednego prawdopodobnie potrącił samochód, drugiego ktoś skopał. I jeszcze wczoraj nie udało mi się złapać z sąsiadką kotki do sterylki, bo jakiś babsztyl przegonił nas ze swojego ogródka. Nic to, październik musi być lepszy.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pt paź 01, 2010 12:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:mam kociego doła, od niedzieli sajlor stoczniowy nie wraca na żadne karmienie, mam przeczucie ze nie żyje, calineczke już złapałam i mam ją w domu, sadzę że ktoś mi truc zaczyna lub wiatrówka poszła w ruch. to był madry kot, cwaniak, tylko ja mogłam go złapać. jak przechodził przez ulice, był ostrozny, miał obrozę z adresem, zawsze wracał. chodził tylko na kilka działek obok nigdy dalej.............chyba będę łapać wszytkie koty ze stoczni, wsadze je do chałupy z nadzieją na adopcje. chciałam je sobie zostawić, wszytkie je kocham, ale za duzo bólu przezywam w związku z tajemniczym zniknięciem kota. porobiłam ogłoszenia , oferuje nagrode pienięzną, nikt nie dzwoni :x

Mój kot (oczywiście kastrat) dwa miesiące temu zniknął na 9 dni - na Kaszubach, na skraju lasu. Byliśmy prawie pewni, że coś go zjadło - lis, kuna... Wrócił po 9 dniach o 3.00 nad ranem... drapał w drzwi... co to za radość była!!! Mój mąż zastanawiał się, czy jak on by zniknął na 9 dni, to też bym się tak cieszyła po jego powrocie. Kciuki za powrót Sajlora :ok:
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt paź 01, 2010 12:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Czy ktoś miałby miejsce na DT na jedną, małą, zdrową, wysterylizowana czarną koteczkę w wieku 3 mies.
(na Stryjskiej w ramach akcji sterylek z UM wysterylizowali koteczkę w wieku 3 mies 8O )
Koteczka podobno nie jest dzika. tel. kontaktowy do pani opiekujacej się 609 077 219
Gdynia, okolice szpitala Redłowo.
Kotka żyje na nowobudowanym osiedlu, gdzie podobno ludzie są niechętni kotom.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt paź 01, 2010 16:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:dobre wieści- 9 tys z 1% na PKDT :ok: rozdziealmy na DT po 100 zł na kota a reszte na stocznię. złe wiesci- musimy do kazdej ztych osób wysłać podziekowanie, koszty znaczków, kopert, wydruku to bedzie pewnie ze 2 tys plus praca której nikt z nas nie ma czasu robić :? ja jestem załamana.

Dlaczego musimy wysłać?

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Pt paź 01, 2010 16:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Mnie skreśl 8) :lol:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt paź 01, 2010 18:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sabina ja co nie co moge pomóc w tych podziekowaniach ,
jeny wiesz smutno mi sie zrobiło na wieść o nie powrocie do mu Sailora, kurcze, sama co dzięń borykam sie z tym tematem, wróci nie wróći... stoje na dworzu z kotami i pilnuje ale rudy znajduje zawsze sposób na zwianie...
ale mysle pozytywnie i trzymam kciuki za szybki powrót kocicha.
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt paź 01, 2010 20:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

:lol: :piwa:
Ostatnio edytowano Śro paź 06, 2010 9:56 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt paź 01, 2010 21:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Robimy glosowanie kto za wyslaniem listów z podziekowaniami a kto za podziekowaniami na stronie!

Ja jestem przeciwna wysylaniu listów!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]