Moderator: Estraven
wania71 pisze:Przepraszam, że się wtrącę, ale mam pytanie: jak myślicie ile jeszcze postów, w których dokopiecie chłopakowi, trzeba, by wysterylizował swoją kotkę i uznał forumowe poglądy za swoje? Może już wystarczy?
MaryLux pisze:W ostatnich postach tunera zauważyłam, że chodzi na jakąś rehabilitację. To znaczy, że jest to człowiek chory. Niestety dość często rodzice takich osób przyjmują postawę nadopiekuńczą, wychowując je na wieczne bezradne dzieci. Znam z poprzedniej pracy niewidomego ludzia, już po 50 teraz, mieszkającego w wielkim mieście, po studiach i on, i jego rodzice. Ale mamuśka go tak wychowała, że on nie umie do tej pory obciąć sobie paznokci, nie umie zrobić sobie nawet najprostszej kanapki - "synku, nie rób tego, bo się skaleczysz i zemdlejesz, ja to za ciebie zrobię". W sprawie dysponowania własnymi pieniędzmi nie ma zupełnie nic do powiedzenia, choć sam je zarabia. Najgorsze, że on w tym nic dziwnego nie widzi.
ifciastu pisze:
Ja też jestem chora. Mam epilepsję bardzo zaawansowaną, płaskostopie i skrzywienie kręgosłupa... Napady padaczki mam średnio 4 razy w tygodniu... Też się leczę, też chodzę na rehabilitację... To uważam nie przeszkadza w logicznym mysleniu.
MaryLux pisze:W ostatnich postach tunera zauważyłam, że chodzi na jakąś rehabilitację. To znaczy, że jest to człowiek chory. Niestety dość często rodzice takich osób przyjmują postawę nadopiekuńczą, wychowując je na wieczne bezradne dzieci. Znam z poprzedniej pracy niewidomego ludzia, już po 50 teraz, mieszkającego w wielkim mieście, po studiach i on, i jego rodzice. Ale mamuśka go tak wychowała, że on nie umie do tej pory obciąć sobie paznokci, nie umie zrobić sobie nawet najprostszej kanapki - "synku, nie rób tego, bo się skaleczysz i zemdlejesz, ja to za ciebie zrobię". W sprawie dysponowania własnymi pieniędzmi nie ma zupełnie nic do powiedzenia, choć sam je zarabia. Najgorsze, że on w tym nic dziwnego nie widzi.
MaryLux pisze:ifciastu pisze:
Ja też jestem chora. Mam epilepsję bardzo zaawansowaną, płaskostopie i skrzywienie kręgosłupa... Napady padaczki mam średnio 4 razy w tygodniu... Też się leczę, też chodzę na rehabilitację... To uważam nie przeszkadza w logicznym mysleniu.
Oczywiście, że choroba nie zwalnia z myślenia! Najgorzej mieć rodzinę, która z osoby chorej zrobi jeszcze na dokładkę kalekę życiową, która nie umie o sobie decydować, najprostszych rzeczy zrobić, choć fizycznie mogłaby...
MaryLux pisze:Znam z poprzedniej pracy niewidomego ludzia
tuner564 pisze:MaryLux pisze:Znam z poprzedniej pracy niewidomego ludzia
I kto tu do szkoły nie chodził
tuner564 pisze:Nigdy się niczym nie żądze i nawet nie myślę.
tuner564 pisze:Naprawdę myślicie że nie potrafiłbym znaleźć weta ??.
tuner564 pisze:Mam 23 lata nie jestem dzieciak. A chciałem z rodzicami jechać bo nie znam dobrze miasta i nie wiem czy bym znalazł ten gabinet.
tuner564 pisze:. A wy wierzycie we wszystko co pisze
tuner564 pisze:Mam nadzieje że macie chociaż trochę godności i potraficie powiedzieć przepraszam.
Niby za co mamy Cię przepraszać???

tuner564 pisze: Wasze zachowanie jest naprawdę podobne do metod Hitlera i nie do zaakceptowania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek, sebans i 68 gości