DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 30, 2010 10:36 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

kochani ze względu na fatalna pogodę całą akcję trzeba przełożyć ,może na następny piątek? Iza nadal chora ,a bez niej to ani rusz.

e mail od Izy

Witam,

Dorcia odwołaj akcję sprzątania u Zofii bo ciągle pada i jest zimno ,a ja nie chcę zmoknąc i zmarznąc bo jeszcze do końca nie wyleczyłam się z jednego.

Może na przyszły tydzień dobre dusze mnie wspomogą . Piątek też może być (byle nie środa bo mam koordynacje na budowie).

Buziaki dla wszystkich wspomagających Jagiellońską.

Iza P.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw wrz 30, 2010 14:56 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

OK ,przyjęto do wiadomości :mrgreen: :)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw wrz 30, 2010 15:05 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

słonko ,a mogła byś zadzwonić do Izy ,straciła telefon ,poległ bo jakaś bestyja pomyliła go z kuwetą :twisted: wsiąkły więc wszystkie kontakty.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw wrz 30, 2010 16:48 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

już kręce numera :mrgreen:

iwona66

Post » Czw wrz 30, 2010 16:50 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

i nie odbiera - poczta
spróbuje póżniej :ok:

iwona66

Post » Pt paź 01, 2010 13:47 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

Jestem stosunkowo krótko na forum i do końca nie znam obowiązujących tu zasad, ale mam takie pytanko :
Czy nie można P. Izy zgłosić do konkursu KrakVetu?
Pytam bo nie wiem czy musi być to jakaś fundacja czy może to być osoba fizyczna.
Jest okazja, zaczynają się zgłoszenia na październik.
Oto Czarna i Szara czyli małe piekiełko w domu :)
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010
Nigdy Was nie zapomnę .........
viewtopic.php?f=1&t=117775&p=6785790#p6785790

Viveron

Od: Wto sie 03, 2010 22:09

Post » Wto paź 05, 2010 21:48 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

Viveron pisze:Jestem stosunkowo krótko na forum i do końca nie znam obowiązujących tu zasad, ale mam takie pytanko :
Czy nie można P. Izy zgłosić do konkursu KrakVetu?
Pytam bo nie wiem czy musi być to jakaś fundacja czy może to być osoba fizyczna.
Jest okazja, zaczynają się zgłoszenia na październik.

ja również rzuciłam taką propozycje ,ta dziewczyna boryka się z ogromnymi problemami z wiązanymi z kotami na jagielońskiej ,koszta jakie ponosi utrzymując te koty są ogromne ,bardzo bym chciała aby była kandydatem do krakvetu a przede wszystkim żeby wygrała ,należy jej się to .

to napisała Iza i prosiła abym wstawła w wątku.. :cry:

Witam Pani Moniko,

W nawiązaniu do naszej rozmowy i wielu wcześniej opisywanych sytuacji piszę do Pani z prośbą o pomoc i interwencję na naszych działkach przy ul. Jagiellońskiej 61 A.

Mamy szalone problemy z grupą osób zupełnie nieprzychylnych kotom , które nie pozwalają ich karmić , nie pozwalają ustawiać budek i karmików do jedzenia, które są niezbędne aby zwierzęta te przezimowały.

Po feralnej powodzi na nasz teren przyszło wiele nowych kotów zza wałów , gdzie zostały zlikwidowane tzw. dzikie działki. Są głodne, wylęknione – pewnie szukają swoich starych karmicieli lub właścicieli.

A u nas jest „grupa buntowa”, która uważa, że wolno żyjące koty robią same szkody, załatwiają się na grządkach, niszczą trawę chodząc po niej itp. bzdury.

Do mnie są pretensje, że to ja rozmnażam te koty – bo je dokarmiam (jak Pani wie z własnej kieszeni.). Zainteresowania Urzędu z Pragi Północ – żadnego – ani w czasie powodzi a teraz to już nie wspomnę.

Ja mam już dość – jestem obrażana - dostaję telefony z awanturami np. dziś Pani z dz.106 za to, że chwilowo postawiliśmy zakupiony z własnych funduszy domek do karmienia.

A jakie joby dostaje nowa Prezeska – to jej. Cały czas się jej czepiają – też wymyślają, że nie zna się na prawie, żeby postawić coś na terenie to trzeba mieć zgodę właściciela. Wlścicielem gruntu jest Praga Północ – działki tylko dzierżawią ten teren płacąc co roku dzierżawę. Pani Prezes pozwala stawiać domki na wspólnych drogach ale tej Pani z dz.106 to się nie podoba i już .

Ja to jestem już zahartowana bo przecież wzywali na mnie policję i dzielnicową, ze zimą zostawiam za płotem działki 110 jedzenie dla 3 bezdomniaków, potem, że jej wyniosłam łopaty, zniszczyłam ogrodzenie, rozwaliłam drzwi i już sama nie wiem co. Ale Pani dzielnicowa przecież wie, że ja tylko dokarmiam te biedaki i sama powiedziała mi , ze trzeba zrobić donos na tą panią o pomówienie. Kobieta nagle zamilkła i się odczepiła.

Niestety jedzenie musi stać za ogrodzeniem działki lub w miejscu wydzielonym, gdyż po działkach biegają bezdomne psy a głodny i zmarznięty Kot jak się zajmie jedzeniem jest mniej czujny i nie ma takiego wyczucia – nie zdąży uciec przed psem i będzie rozszarpany.

Nowa pani Prezes źle znosi tą sytuację –to chamstwo - stara Prezesowa zresztą też nie wytrzymała tego – bo też była ciągle atakowana. Jak zaczęłam regularnie tam przychodzić to bali się zakladać wnyków, łapać i truć koty.

Pokrzyżowałam im szyki – ale już nie mam siły, jestem zmeczona tą powodzią, tym ciągłym atakowaniem mnie , Prezesowej i innych Starszych osób, które jak mogą i jak ich stać to dokarmiają te bezdomniaki.

Błagam o pomoc TOZ- u bo same nie damy rady i znów zacznie się gehenna dla tych kotów.

Iza Pieczonka
Obrazek

dorcia44

Post » Śro paź 06, 2010 14:30 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU

Dorcia 44 zgłosiłam Panią Izę ale potrzebna będzie jej zgoda, a ja nie mam z Nią kontaktu.
Jak mogłabyś wziąć na siebie sprawę skontaktowania się z P. Izą i uzyskanie tej zgody to byłoby fajnie.
Mamy czas dzisiaj do 20 tej

Viveron

Post » Śro paź 06, 2010 14:38 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

BARDZO MAŁO JESTEM PRZY NECIE ,IZA WYRAZIŁA ZGODĘ ,SAMA NIESTETY TEGO NIE NAPISZE WIĘC JEŻELI MOŻESZ TO PROSZĘ NAPISZ.
IZA OPRÓCZ POMOCY KOTOM NA DZIAŁAKACH PRZY JAGIELOŃSKIEJ ZAJMUJE SIĘ KOTAMI WE WŁOCHACH ,DOKARMIA ,KASTRUJE STERYLIZUJE .BYWA ŻE CAŁE NOCE SPĘDZA W LECZNICY RATUJĄC JAKIEGOŚ KOTA.LECZNICE NA STRZELECKIEGO ,KSIĄŻĘCEJ ,DOBREJ DOSKONALE IZE ZNAJĄ.
W DOMU MA KILKADZIESIĄT KOTÓW 3/4 Z JAGIELOŃSKIEJ ,TO SA KOTY CHORE NA FIV FELV MOCZNICE ,OKALECZONE ,DZIKIE ,ŚLEPE .NA SZCZĘŚCIE MA OGROMNY DOM ,
WSZYSTKIE TE KOTY UTRZYMUJE SAMA ,ALE POMOC DLA NIEJ BYŁA BY W TEJ CHWILI DAREM Z NIEBIOS.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro paź 06, 2010 16:53 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

to głosujmy dla kotów Izy :ok: :kotek:

iwona66

Post » Śro paź 06, 2010 18:12 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

Kandydatura została przyjęta :D .
Teraz zostaje tylko głosować.
Mam nadzieję że się uda :ok:
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010

Viveron

Post » Śro paź 06, 2010 19:35 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

Jest już ankieta.
Zapraszam do głosowania
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=117864&start=0
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro paź 06, 2010 19:36 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

odwiedziłam i zapraszam :ok:

iwona66

Post » Czw paź 07, 2010 13:43 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

Iza trzymam kciuki, najmocniej jak mogę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010

Viveron

Post » Czw paź 07, 2010 15:01 Re: DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ KOTY CODZIENNIE CZEKAJĄ NA PAPU !

ja też trzymam kciuki i bardzo była bym szczęśliwa gdyby sie udało .
Mam dla Izy wielki szacunek ,a po ostatniej powodzi jestem jeszcze pod wrażeniem jej ciężkiej pracy aby wszędziej dotrzeć ,każdego nakarmić ,uratować a że woda do tyłka ,że leje ,to nic ,szła dalej ciągnąc ten ciężki wypełniony karmą wózek .
Potem jeszcze do nocy wizyty w lecznicy ,niewiele śpi ,
Ona nie lubi kiedy tak o niej piszę ,ale kto poznał Ize ,widział jej oddanie ten wie że to wspaniała kobieta i zasłużyła sobie jak nikt na pomoc.
Tym bardziej że ona zawsze sama ,zawsze z własnych funduszy ,przepraszam od jakiegoś czasu Karolinka jej pomaga za co gorące podziękowanie.

Iza trzymam bardzo mocne kciuki :ok:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]