*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 8:39 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Anda pisze:Maueczarne, jeżeli masz odrobinę serca, poświęć się, przytul, nakarm, - one tak potrzebują serca. :twisted:
A ja jadę we czwartek na calutki dzień - nie wiem, co to będzie :( W domu zostaje tylko Piotrek i moje dwa koty. Maluchy więc będa w ciągłym niebezpieczeństwie
To co??
Podwieźć je w środę wieczorkiem??
Pluszaków mają całe stado, nawet puchatą skórę z barana mają dla siebie, ale i tak siedzą skubane u mnie w łóżku. Fakt że w dzień nie mam kompletnie dla nich czasu :(

Anda, pogadałam z kim trzeba i jeśli chodzi o czwartek to ja na 99% mogę się nimi zająć, bo będę prawie cały czas w domu.

Edit. Będę na forum dopiero po 16, więc wysyłam na wszelki wypadek na pw mój telefon :wink:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Śro wrz 29, 2010 9:52 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

O :1luvu: kochana jesteś.
Ja odebrałam najpierw PW i zdziwiłam się, ze wysyłasz mi nr telefonu :oops: :oops: .
Agnieszka, dzisiaj przyjeżdża Pani w sprawie adopcji, na pogadanie.
Zadzwonię potem, jaka jest sytuacja.
Koteczki dobrze się czują.
Pani napiera, ze już by chciała. Tonie lub obie. A ja straszę wszystkim :roll: . Goopia jestem chyba.
Zobaczymy co wyniknie z rozmowy i na pewno dam znać. Przywiozę kuwetę dla nich i żarełko.
Odebrałabym je późnym wieczorem. Ok?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro wrz 29, 2010 11:36 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Anda pisze:Pani napiera, ze już by chciała. Tonie lub obie. A ja straszę wszystkim :roll: . Goopia jestem chyba.
ze tak wtrace swoje 3 grosze :oops: jak tylko Tonie to tez bym straszyla. po co z kociaka ma wyrosnac monster. ale jak obie, to juz mniej, bo kociaki asocjowac powinny sie od siebie. czyz nie? :) powodzenia przy adopcjach!
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro wrz 29, 2010 11:59 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Dzięki :)
Tonia to już monster - inteligentna, uparta i gadatliwa. A głos ma nie przymierzając jak kocur.
Abi, choć prawie dogoniła siostre wzrostem i wagą - sierota piszcząca. Dzisiaj zaplatała się tak we frędzle szalika mojego, że musiałam przecinac troki.

Anda

Post » Czw wrz 30, 2010 12:39 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

mamy problem. Dostałam informacje, że biała na pewno jest w ciąży, byłam dzisiaj. Na to wygląda, brzuch pokaźny czyli już wcześniej była na randce tylko nie było tego widać. Czyli niespodzianka gratis do białaski.
Nie wiem co w tej sytuacji będzie, jak znaleźć domy kociątkom...

czekolada

Od: Pon kwi 26, 2010 19:14

Post » Czw wrz 30, 2010 12:55 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Czekolado, decyzją którą ja bym podjęła w takiej sytuacji byłaby sterylizacja aborcyjna.
Obrazek

Agnieszka16

Post » Czw wrz 30, 2010 14:19 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

też nad tym myślę, tylko nie mamy teraz dt do opieki nad kotką po zabiegu, brzuch już duży. Chyba lada dzień.(Nie znam się na kotach, ale wygląda na pilną sprawę)
Jestem przeciwniczką takich zabiegów ale wiem jak wygląda szukanie chętnych na koty. Próbowaliśmy na własną rękę szukać domu obu kotkom... Nie mamy złudzeń.

Mamy dodatkowo pod opieką kocurka, młody i piękny, ok. 3 miesięczny, zabrałyśmy go ze wsi, bo mógł marnie skończyć. A raczej na pewno by się tak stało. Trochę taki dzikusek był, ale już się przyzwyczaja, sam przychodzi.
Chudy był trochę przygłodzony ale dzisiaj odrobaczanie, cokolwiek utył.
Kurczę no nie ma warunków ale nie mogłyśmy go tam zostawić, teraz dobrze jeść dostaje, bawimy się z nim, też wspaniały kotek. Mieszkał biedak w stodole dzikusek trochę był.
fotki pięknego kotka srebrny z orzechowymi oczami,wyjątkowy, chciałabym żeby tak szybko się chętni pojawili jak na Czekoladę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
prawda że piękny?

czekolada

Post » Czw wrz 30, 2010 15:12 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Śliczności :1luvu:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw wrz 30, 2010 16:05 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Padłam, zakochałam się i ciepię :crying:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw wrz 30, 2010 18:27 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

zglosiła się jedna osoba może też znajdzie tak szybko dom jak czekolada.
Niestety ale teraz główny problem to ciężarna. Nie mamy gdzie ją umieścić na czas po zabiegu.
:(

czekolada

Post » Czw wrz 30, 2010 19:42 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Może udałoby się ją przetrzymać w przychodni Animalsu po zabiegu? Chociaż te kilka dni, żeby wydobrzała ....

I proszę nie pokazywać takich pięknych kotów, :twisted: mam dwa swoje, trzy mamine razem pięć, uhhhhh a tu taki cudny kawaler
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Czw wrz 30, 2010 20:52 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

właśnie pomyślałam o tym, że ktoś tu wspominał na wątku, że po kastracji mogą przetrzymać kota do wydobrzenia.
Cóż zrobić, że trafiają się same piękne kociaki w młodym wieku, o wyjątkowej urodzie.
Niestety ale człowiek się przywiązuje chociaż wiadomo, że i tak trzeba będzie oddać.

Proszę kto ma dojścia, żeby dowiedzieć się czy mogli by w ekspresowym tempie załatwić białą i przetrzymać po zabiegu.
Sprawczyni zamieszania
Obrazek
Obrazek
Obrazek

czekolada

Post » Czw wrz 30, 2010 22:32 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Śliczna kicia!
Napisałam do dwóch znajomych z pytaniem o możliwość udzielenia DT na 10 dni/2 tygodnie.
Zobaczymy...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pt paź 01, 2010 11:04 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Dziękuję bardzo serdecznie Agnieszce16 za pomoc i opiekę nad Abiszonkiem. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tonia pojechała już do swojego nowego domu. Pani siedziała u mnie bardzo długo - gadałysmy sobie o kotach i nie tylko. Tonia już tam rządzi :twisted: i kłóci sie o wszystko. Ale ostrzegałam. Pani chciała właśnie ją - zezulca - slepotka i potfora :)
Abi jest bardzo stęskniona i przytulna - całą noc dawał mi buzi i podsypiała na mojej dłoni albo na głowie.
Kto chce słodką Abi - Aga mówiła, ze u niej Abi straszyła jej koty i szalała.

Anda

Post » Pt paź 01, 2010 11:07 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Czekolada,Abi,M&M i inne

Tak straszyła, że Wedla trzeba było zachęcać smakołykami, żeby wlazł do pokoju gdzie Abi przebywała najczęściej :wink:
Mała jest słodka, najbardziej urzekło mnie to że maluch po zakicaniu od razu przybiegał i chodził za nogą. Skarb a nie kot :mrgreen:
Obrazek

Agnieszka16

[poprzednia][następna]