Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Cameo pisze:Bardzo się cieszę, ale zarazem martwię tą rzadką kupą... dalej nie wiem co jest przyczyną, skoro testy ma ujemne.
Cameo pisze:Co do tego posiewu, to jest wysyłany do jakiegoś niemieckiego laboratorium. Ja bym się na to zdecydowała, ale... mocz musi być wyciśnięty, nie może być z "kubka"jeśli znieczulimy Kaya, to "walniemy" mu po nerkach
mamy czekać...
Marcelibu pisze:Cameo pisze:Dzięki Iza, zapytam o ten Rubelan. A Alusal też może dostawać?
No matkozcórką, po co???? Alusal podaje się wtedy, kiedy przewód pokarmowy (śluzówka) podrażniona jest mocznikiem w zasadzie w bardziej już schyłkowej postaci PNN. Chyba, że masz inny powód podawania Alusalu? Wet kazał?
Edit: Rubenal. Wyciąg z korzenia rzewienia. To też podaje się w późniejszych stadiach mocznicy.
mokkunia pisze:Marcelibu pisze:Cameo pisze:Dzięki Iza, zapytam o ten Rubelan. A Alusal też może dostawać?
No matkozcórką, po co???? Alusal podaje się wtedy, kiedy przewód pokarmowy (śluzówka) podrażniona jest mocznikiem w zasadzie w bardziej już schyłkowej postaci PNN. Chyba, że masz inny powód podawania Alusalu? Wet kazał?
Edit: Rubenal. Wyciąg z korzenia rzewienia. To też podaje się w późniejszych stadiach mocznicy.
Moja Patka jest prowadzona przez Doktor Neskę-Suszyńską w porozumieniu z moim wetem. Dostaje Alusal (dawkę dobieramy ze względu na aktualną wagę i wyniki fosforu). Lek ten pozwala trzymać go idealnie w normach. Dostaje też Rubenal, od samego początku. Do tego famidyna i lespewet i karma nerkowa.
Cameo pisze:Jana, chodzi Ci o punkcję pęcherza...?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Myszorek i 133 gości