taizu pisze:Tylokocie w cętki - wzruszajace
Prawda?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
taizu pisze:Tylokocie w cętki - wzruszajace
vega013 pisze:tillibulek pisze:widze, ze Gabi taka sama przylepa jak moja Freya - i tez mialam napisac, ze cudowny domek sie koteczce trafil, ale kolezanka Ewkaa mnie ubiegla![]()
Fakt, z Gabi przylepa niesamowita. Tuli się i do ludzia, i do kota, a mruczy przy tym i ugniata...![]()
Zdążyliśmy zapomnieć, jak to jest, kiedy w domu grasuje kocie dziecko. No i mamy... niespodziankę codziennie rano. Dziś na przykład zbierałam z podłogi jabłka - nieopatrznie zostawione na stole w kuchni - oraz pranie pościągane z suszarki. Gabi skakała z wanny na zasłonkę prysznicową, ale przycięte pazurki nie pozwoliły się zakotwiczyć. Ten mały, kudłaty łepunio wciąż wymyśla nowe psoty. Najśmieszniej jest, kiedy biegnie za którymś z Wielkiej Trójki i poluje na antenki. Właściciel ogona odwraca się w jej stronę, a malutka traktuje to jak zachętę do wylizywania pyszczka i uszek. Z entuzjazmem staje na tylnych łapkach, obejmuje przednimi i energicznie robi lizu, lizu. Tak potraktowany dorosły rewanżuje się lizaniem. Nawet Pancunio i Filuś nie potrafią się na nią gniewać.
Gabi lubi bawić się piłeczkami. Czasami rozpędzi się kicając za piłeczką, tylne łapinki silnie popchną całe ciałko, a przednie nie poradzą sobie z hamowaniem i malutka fika przepięknego koziołka przez główkę. Zrywa się od razu i jak gepard skacze na swoją zdobycz. Jeszcze nie umie polować z zasadzki - ukrywać się i podczołgiwać, ale zapewne podpatrzy tę technikę u innych kotów (mistrzem takich polowań jest Filunio).
Oliwka skacze po meblach jak wiewiórka. Ze schodów wskakuje na regał, z regału na wiszące szafki. Najchętniej siedzi na biblioteczce. Od kiedy położyłam tam poduszki, biblioteczka stała się również wygodnym miejscem do spania. Gabi usiłuje ją naśladować. Na razie boi się przeskoczyć ze schodów na regał. Stoi tam, gdzie przed chwilą była Oliwka, patrzy, ocenia odległość i wysokość. Nadejdzie jednak dzień, w którym się odważy...
Oliwka jest ciumkareczką i jej ciumkanie interesuje Gabi. Malutka bardzo chce zobaczyć, co takiego dobrego jest do wyciumkania. Zbliża nosek, usiłuje wywąchać, zagląda z prawej, z lewej... A tu nic...
vega013 pisze:taizu pisze:Tylokocie w cętki - wzruszajace
Prawda?Ale gdyby nie było ogolone i gdyby nie odrastające włoski, to nie powiedziałabym, że Gabi jest cętkowana. Tam, gdzie normalne kudełki, to tego nie widać...
tillibulek pisze:superkowe masz kociaki, Vega, fajnie, ze Twoj TŻ tez kociarz i sam sciagnal kolejny ogonek do domu - piekny nowy banerek, naprawde swietna gromadka![]()
wesolo jest w domu jak koty harcują - moja Freya juz nie jest taka mala (1 rok i 2 mce), ale tez ciagle jakies psoty wymysla, wskakuje na najwyzsze regaly, wlacza tv, wymiata kurze z najmniej dostepnych miejsc (np. spod lodowki), jakbysmy mieli firanki, to na bank by sie po nich wspinala
![]()
Agn pisze:vega013 pisze:taizu pisze:Tylokocie w cętki - wzruszajace
Prawda?Ale gdyby nie było ogolone i gdyby nie odrastające włoski, to nie powiedziałabym, że Gabi jest cętkowana. Tam, gdzie normalne kudełki, to tego nie widać...
Bo najpierw odrastają cętki.![]()
Haniu, fajne masz stadko.
MaryLux pisze:Miaudobry
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Myszorek i 101 gości