***BOKIRA [*]*** Gabi - znowu radość :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 27, 2010 20:47 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

taizu pisze:Tylokocie w cętki - wzruszajace :)

Prawda? :lol: Ale gdyby nie było ogolone i gdyby nie odrastające włoski, to nie powiedziałabym, że Gabi jest cętkowana. Tam, gdzie normalne kudełki, to tego nie widać...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon wrz 27, 2010 21:52 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

mmmmmrrrrrrrrraaaaauuuuu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto wrz 28, 2010 7:07 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

vega013 pisze:
tillibulek pisze:widze, ze Gabi taka sama przylepa jak moja Freya - i tez mialam napisac, ze cudowny domek sie koteczce trafil, ale kolezanka Ewkaa mnie ubiegla :lol: :1luvu:

Fakt, z Gabi przylepa niesamowita. Tuli się i do ludzia, i do kota, a mruczy przy tym i ugniata... :1luvu:

Zdążyliśmy zapomnieć, jak to jest, kiedy w domu grasuje kocie dziecko. No i mamy... niespodziankę codziennie rano. Dziś na przykład zbierałam z podłogi jabłka - nieopatrznie zostawione na stole w kuchni - oraz pranie pościągane z suszarki. Gabi skakała z wanny na zasłonkę prysznicową, ale przycięte pazurki nie pozwoliły się zakotwiczyć. Ten mały, kudłaty łepunio wciąż wymyśla nowe psoty. Najśmieszniej jest, kiedy biegnie za którymś z Wielkiej Trójki i poluje na antenki. Właściciel ogona odwraca się w jej stronę, a malutka traktuje to jak zachętę do wylizywania pyszczka i uszek. Z entuzjazmem staje na tylnych łapkach, obejmuje przednimi i energicznie robi lizu, lizu. Tak potraktowany dorosły rewanżuje się lizaniem. Nawet Pancunio i Filuś nie potrafią się na nią gniewać.

Gabi lubi bawić się piłeczkami. Czasami rozpędzi się kicając za piłeczką, tylne łapinki silnie popchną całe ciałko, a przednie nie poradzą sobie z hamowaniem i malutka fika przepięknego koziołka przez główkę. Zrywa się od razu i jak gepard skacze na swoją zdobycz. Jeszcze nie umie polować z zasadzki - ukrywać się i podczołgiwać, ale zapewne podpatrzy tę technikę u innych kotów (mistrzem takich polowań jest Filunio).

Oliwka skacze po meblach jak wiewiórka. Ze schodów wskakuje na regał, z regału na wiszące szafki. Najchętniej siedzi na biblioteczce. Od kiedy położyłam tam poduszki, biblioteczka stała się również wygodnym miejscem do spania. Gabi usiłuje ją naśladować. Na razie boi się przeskoczyć ze schodów na regał. Stoi tam, gdzie przed chwilą była Oliwka, patrzy, ocenia odległość i wysokość. Nadejdzie jednak dzień, w którym się odważy...

Oliwka jest ciumkareczką i jej ciumkanie interesuje Gabi. Malutka bardzo chce zobaczyć, co takiego dobrego jest do wyciumkania. Zbliża nosek, usiłuje wywąchać, zagląda z prawej, z lewej... A tu nic...

superkowe masz kociaki, Vega, fajnie, ze Twoj TŻ tez kociarz i sam sciagnal kolejny ogonek do domu - piekny nowy banerek, naprawde swietna gromadka :1luvu: :1luvu: wesolo jest w domu jak koty harcują - moja Freya juz nie jest taka mala (1 rok i 2 mce), ale tez ciagle jakies psoty wymysla, wskakuje na najwyzsze regaly, wlacza tv, wymiata kurze z najmniej dostepnych miejsc (np. spod lodowki), jakbysmy mieli firanki, to na bank by sie po nich wspinala :lol: :lol:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto wrz 28, 2010 7:43 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

vega013 pisze:

Prawda? :lol: Ale gdyby nie było ogolone i gdyby nie odrastające włoski, to nie powiedziałabym, że Gabi jest cętkowana. Tam, gdzie normalne kudełki, to tego nie widać...

Bo najpierw odrastają cętki. :mrgreen:

Haniu, fajne masz stadko. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto wrz 28, 2010 18:47 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

a wszystkie koty takie pieeeeeeeeeekneeeeee :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto wrz 28, 2010 22:21 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

Rozczulające jest to ogolone "tyłokocie w cętki". :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro wrz 29, 2010 9:42 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i zaproszę też wszystkich fanów kotów vegi na bazarek na DT u smarti - ta niesamowita kobieta ratuje kocie biedy mimo ogromnej alergii na koty!
viewtopic.php?f=20&t=117730&start=0
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro wrz 29, 2010 12:37 Re: ***BOKIRA [*]*** Prezenty od Gabi :) Problemy z Wedelkiem :(

vega013 pisze:Oliwka od samego początku zaakceptowała Gabi. Ta kocia mamusia przytulała i wspierała malutką całą sobą.

Obrazek Obrazek Obrazek

Kliknij miniaturkę

Coś pięknego! :1luvu: :1luvu: Gratuluję Vega ślicznej Gabuni!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro wrz 29, 2010 15:10 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

tillibulek pisze:superkowe masz kociaki, Vega, fajnie, ze Twoj TŻ tez kociarz i sam sciagnal kolejny ogonek do domu - piekny nowy banerek, naprawde swietna gromadka :1luvu: :1luvu: wesolo jest w domu jak koty harcują - moja Freya juz nie jest taka mala (1 rok i 2 mce), ale tez ciagle jakies psoty wymysla, wskakuje na najwyzsze regaly, wlacza tv, wymiata kurze z najmniej dostepnych miejsc (np. spod lodowki), jakbysmy mieli firanki, to na bank by sie po nich wspinala :lol: :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: Ogonek? :ryk: :ryk: :ryk: Nadal mam 5 ogonków - ogonków u nas nie przybyło :wink: Fajna z nich banda, to fakt :lol:

Sam wziął, sam zawiózł do wetki, odwiedzał po operacji :lol:

Pięknie dziękuję dune za prześliczny banerek :1luvu:

U nas taką Freyą jest Oliwka. :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro wrz 29, 2010 15:20 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Śro wrz 29, 2010 15:12 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

Agn pisze:
vega013 pisze:

Bo najpierw odrastają cętki. :mrgreen:

Haniu, fajne masz stadko. :D

Cieszę się, że Ci się podoba :lol: Dziękuję :lol:

vega013

Post » Śro wrz 29, 2010 15:14 Re: ***BOKIRA [*]*** Prezenty od Gabi :) Problemy z Wedelkiem :(

kalair pisze:
vega013 pisze:Oliwka od samego początku zaakceptowała Gabi. Ta kocia mamusia przytulała i wspierała malutką całą sobą.

Obrazek Obrazek Obrazek

Kliknij miniaturkę

Coś pięknego! :1luvu: :1luvu: Gratuluję Vega ślicznej Gabuni!! :ok: :ok: :ok:

Dziękuję :lol:

Teraz Gabi tuli się i zasypia również z Lili. Zobaczyłam przytulone malunie po powrocie z pracy. Niestety, kiedy pobiegłam po aparat, Gabi natychmiast zeskoczyła z łóżka i pokicała za mną.

vega013

Post » Śro wrz 29, 2010 16:06 Re: ***BOKIRA [*]*** Prezenty od Gabi :) Problemy z Wedelkiem :(

Gabi jest megaprzytulaśna. Uwielbia miziać się i spać z nami. Ale kiedy Wedelek zaczyna nawoływać, od razu kica do niego. Widać, że ten kotunio jest dla maluni najważniejszy. :lol:

W tym tygodniu szczepienie. Nareszcie - boję się trzymać w domu nie zaszczepionego malucha. Przecież możemy przynieść jakieś wredne bakcyle nawet na ubraniu lub butach.

vega013

Post » Śro wrz 29, 2010 16:08 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

MaryLux pisze:Miaudobry

Miau, miau :lol: Oliwka prosiła, żebym nie wpuszczała Gabi do Psotusiowego wątku i Ineczkowych wierszyków. :roll:

vega013

Post » Śro wrz 29, 2010 19:00 Re: ***BOKIRA [*]*** Oj dzieje się, dzieje... ;)))

Wszystkie Taki Śliczne ale ja się zakochałam w Oliwce :1luvu:
mizianki dla Wszystkich posyłam

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

[poprzednia][następna]