ManfredkotTusi pisze:Bo to jest tak, że przeciętny człowiek myśli, że zrobi łaskę biorąc takiego kota, za darmo.
Mnie to nieodmiennie zdumiewa...
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ManfredkotTusi pisze:Bo to jest tak, że przeciętny człowiek myśli, że zrobi łaskę biorąc takiego kota, za darmo.
Neigh pisze:No i mała ciekawostka
Odpisałam wczoraj na 5 ( pięć )maili z zapytaniem o kotki. Bardzo grzecznie opisując ich sytuację, wyjaśniając że są w trakcie doswajania itp. Zapytałam czy dom wyraża zgodę na wizytę przed adopcyjną,że koty wyłącznie do domów niewychodzących ( wytłumaczyłam co to, bo nie każdy rozumie - raz mi pani napisała, ze jestem chora, bo ona z domu wychodzić musi:) ). W kazdym przypadku prosiłam o przedstawienie domu do którego kot miałby trafić.
Pewnej pani, która napisała, ze ma brytyjczyka i maine coona zapytałam czy koty sterylizowane..
Odpowiedziała jedynie ta ostatnia - że po kota przyjechać może, ale wizyta jest niemożliwa, bo mieszka w Lublinie. Ze kot wykastrowany, a kotka nie.
Napisałam, ze Lublin to nie problem, bo wolontariusze są wszędzie i że bez takiej wizyty kota nie wydamy.
No i jak dotąd nie odpisała.......
Bardzo to ciekawe doświadczenie jest:-) I jak łatwo jest domy weryfikować w pierwszym rzucie.
Co ciekawe w aukcji jest wyraźnie napisane jakie warunki stawiamy......cóż......
Edzina pisze:A ja jeszcze raz dziękuję za przygarnięcie i miłe towarzystwo. A kontakt z papuga - bezcenny.![]()
zaraz poszukam jakiejś do adopcji
A jak tam Gerard? Byłaś na ogledzinach?
Neigh pisze:Posiadanie papugi polecam:).
Neigh pisze:ja tam myślę o kurach...
Neigh pisze:polecam się na przyszłość.
Neigh pisze:ja mam jednak wrażenie, ze on jakby popuszcza mocz.....miewa po prostu mokry tyłek. Ale tak solidnie mokry.
Jaś&Małgosia pisze:A oto piękna Frida!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 106 gości