obudziłam się, chyba mi się zegarek przestawił nieco, a to zrobię coś pożytecznego, TŻ śpi i bez kontroli zostawił komp, włączę się do netu i napiszę, że wycieraczka od Terra50 przed drzwiami leży oj leży
kryta kuweta

to było potrzebne, na moich oczach trzy sztuki odwiedziły przybytek (w tym samym czasie jedna sztuka nalała na palnik kuchenki gazowej wrrrrrr)
pisiokot, krzesła są odmalowane profesjonalnie, czy u Was można zamawiać renowację mebli? całkiem serio pytam
Dziś w rękach Pani zobaczyłam karmę orijen, to się mało nie przewróciłam z wrażenia, tym kotom wprost niezbędne jest odżywienie! Z Paniami obliczałyśmy koszty, okazało się, że dają dziennie 1/2 kg suchej karmy, coś tańszego niż kitiket (jakieś darlingi czy inne wynalazki kauflandowe) około 6-7 zeta za kilogram, co daje wprost rację żywnościową 3,50 PLN na 12 kotów, czyli 12/3,50 = 29 groszy na kota dziennie, to sobie możecie wyobrazić... Tym bardziej dziękujemy baaardzo, bo każda ilość dobrej karmy jest na wagę złota.
marija pisze:jutro będzie kolejna runda walki z życiem wewnętrznym
no to akurat będzie walka tajna, podziemna i partyzancka, bo Panie mają różne teorie własne na temat żywienia i leczenia kotów, z którymi trzeba się mierzyć. Dla przykładu przepis na apetyt; resztka smażonego mięsa z obiadu, do niej na tłuszczyk, na patelnię mokra karma (przyp. red. puszka TIP), podgrzane razem i podane "na smaczek". Albo - kiedy kota boli brzuszek, to urosept jest dobry na wszystko (WHY?!). I inne śmiałe teorie -> biegunka po odrobaczaniu nie jest powodowana pozbywaniem się robaków, biegunka wynika z podania wartościowej karmy, w której składzie Panie doczytały dodatek mączki rybnej (a koty jak wiadomo bardzo źle znoszą ryby z czego producenci wysokiej jakości karm do dziś nie zdają sobie sprawy). W każdym razie Panie uznały, że kolejne odrobaczanie nie jest kotom potrzebne a wręcz jest niewskazane /bo biegunka po/, więc marija zaproponowała stronhold jako specyfik, który UWAGA czyści uszy oraz pomaga pozbyć się reszty pchlich odchodów.
annskr pisze:Tv jest, działa, do niego antena też wtykana do gniazdka prądowego - czyli pod tv potrzebne są dwa gniazdka. Pilota nie ma
Takie podwójne gniazdko jest obok okna, ale ono wychodzi ze ściany na blisko 5 cm, kable wyszły, osadzenia brak, jest ryzyko jest zabawa.
Czy jest TŻ władający prądem choć trochę? poszukam w domu podwójnego kontaktu z uziemieniem.
Pilot uniwersalny będzie potrzebny, jeżeli się nie da zawiadować przyciskami.