Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 18:42 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Obejrzałam dokładnie cały album 8)
I nie ukrywam, że moim faworytem zdecydowanie jest Misioooo... :1luvu:
Bo Snejki obgryza paznokcie :twisted:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto wrz 28, 2010 18:47 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

O, ja dzisiaj miałam podobną sytuację w pracy. Tylko zamiast kotów byli mężczyźni wyjadający swojską kiełbasę po kawałeczku. Ktoś przyniósł do degustacji ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto wrz 28, 2010 18:48 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:Obejrzałam dokładnie cały album 8)

Taaa, bo uwierzymy, że Ty tego nie robisz 8)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto wrz 28, 2010 18:51 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:Obejrzałam dokładnie cały album 8)

Mogę podesłać :twisted: dokładam duży wór karmy już teraz i potem w razie potrzeby :mrgreen:

To nie było obgryzanie, tylko ostrzenie :!: .
A pilniczka w zębach Cioteczka nie zauważyła? :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lis 09, 2010 16:35 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Rzeczywiście, Amiko, zaniedbany, zapuszczony wątek. Będę stopniowo nadrabiać zaległości. Bo na razie to ledwie, ledwie się orientuję :oops:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto lis 09, 2010 17:18 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

sunshine pisze:Rzeczywiście, Amiko, zaniedbany, zapuszczony wątek.

:mrgreen:
Poprawimy się 8)
Obrazek

Amika6

Post » Wto lis 09, 2010 17:19 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6 pisze:

Poprawimy się

Zacytuję, żeby nie umkło :twisted:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto lis 09, 2010 22:24 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:
Amika6 pisze:

Poprawimy się

Zacytuję, żeby nie umkło :twisted:

Witajcie Cioteczki :D
Dawno nas tu nie było :twisted:

To my ... Dyziaki

Obrazek Obrazek

i my ... Pracusie

Obrazek Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Śro lis 10, 2010 10:23 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Ej, Dyziaki to chyba trochę "urosły" odkąd je ostatnio widziałam :oops:
Album pracusiów obejrzałam. Amiko, jak zwykle cudne, dowcipne, trafne podpisy :D

sunshine

Post » Śro gru 01, 2010 17:26 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISI

Pewnie ciekawi jesteście co u moich Pracusiów :twisted:

Zatem, po dłuższej przerwie spieszę donieść, że u Pracusiów wszystko w porządku.
Mróz w dupkę nie szczepie, bo noce spędzają w biurze :D .

Podeszłam (sprytnie :wink: ) szefa na zakładowej imprezie i mamy zgodę na nocowanie Pracusiów w biurowej piwnicy (a w zasadzie to na sporej na klatce tam prowadzącej).
Tak więc, żaden z nich nie będzie się kisić w króliczej klatce, czy kontenerku.
Jeszcze nie wiem jak to wyjdzie w praktyce, bo dosyć często (jeszcze przed naszym przyjściem do pracy) z tej klatki schodowej korzysta donosiciel (ma w piwnicy podręczne pomieszczenie magazynowe).
Póki co, na razie trochę oszukujemy i kocurki śpią w moim pokoju (u mnie na piętrze nie ma czujki alarmowej). Rano biegusiem kuweta ląduje za drzwiami prowadzącymi na strych i jakoś na razie sobie radzimy :D .
Na szczęście kuwetkowych wpadek Pracusów na razie nie było (tfu ... tfu ... odpukuję profilaktycznie, bo u mnie jest wykładzina), ale niestety narozrabiać trochę potrafią. Zaliczyły już przesadzanie moich storczyków (z okna na podłogę) i ponadgryzały mi rogi w kilku nisko stojących segregatorach.

A tak w ogóle, to Misio jest wstrętnym zdrajcą :evil: , a przez Snejkiego to o mało zawału dzisiaj nie dostałam :? .
Ostatnio edytowano Śro sie 13, 2014 21:49 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 01, 2010 17:28 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6 pisze:A tak w ogóle, to Misio jest wstrętnym zdrajcą :evil: , a przez Snejkiego to o mało zawału dzisiaj nie dostałam :? .

Ciąg dalszy nastąpi jak będziemy grzeczne :?: :twisted:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro gru 01, 2010 17:44 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Przycupnę i grzecznie poczekam na ciąg dalszy :P

sunshine

Post » Śro gru 01, 2010 17:49 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pixie65 pisze:
Amika6 pisze:A tak w ogóle, to Misio jest wstrętnym zdrajcą :evil: , a przez Snejkiego to o mało zawału dzisiaj nie dostałam :? .

Ciąg dalszy nastąpi jak będziemy grzeczne :?: :twisted:
Cdn oczywiście będzie :twisted:

Ponieważ zależy mi na tym, by tak na wszelki wypadek ich zbytnio nie rozhartować, w ciągu dnia robimy im małe wietrzenia na świeżym powietrzu. No i dzisiaj z tego powodu mało zawału nie dostałam.
Nocny dyżur miała Pani Beatka, więc wyprosiła ich na dwór przed 7-mą. Misio wrócił jak tylko pokazały się dziewczyny, a Snejki gdzieś się zabunkrował.
Ja przyszłam ponad pół godziny później i czorta nigdzie nie było. Wołałam, kiciałam i nic.
A, że akurat ciężkim sprzętem sprzątali śnieg, więc pomyślałam, że boi się wyjść z kryjówki. Po godzinie zaczęłyśmy się niepokoić, bo mróz duży a kota nie widać. Co chwilę na zmianę wychodziłyśmy go przywołać. Dwa razy obchodziłam zakamarki i nic.
Dopiero koło 11-tej w odpowiedzi na snejkanie, kicianie i miaukanie, usłyszałam ciche popłakiwanie. Nie mogłam zlokalizować skąd dochodzi. Myślałam, że schował się gdzieś w jamce pod krzaczkami w ogródku. W końcu wypatrzyłam go siedzącego w śniegu na posesji naprzeciwko (tam gdzie się wychowywał).
Zwykle przylatywał na mój widok, a dzisiaj nic, tylko siedział taki skulony i popłakujący. Przestraszyłam się okropnie. Snejki ma takie intensywnie rude plamy na nosku, a ja wyszłam bez okularów i ślepa myślałam, że to krew. Ta chałupka jest dalej nie zamieszkana, bramka zamknięta, ale udało mi się rozchylić starą bramę i jakoś się przecisnęłam (zalety postury :twisted: ), a ten głupek uciekł przede mną w taką dziurę pod schodami i ani myślał do mnie podejść.
Przekopałam mu butami ścieżkę do bramki, a ten czort ani myślał za mną stamtąd iść. Już miałam lecieć po saszetkę Whiskasa (to taki bardzo skuteczny wabik jak trzeba go wyłuskać z niedostępnego miejsca pomiędzy biurkami u dziewczyn), ale na szczęście zareagował na szelest banknotu, który akurat miałam w kieszeni.

Teraz właśnie siedzi w kontenerku (to od jakiegoś czasu jego ulubiona miejscówka) i gapi się na mnie swoimi zielonymi ślipiami, ta wstrętna kocia morda :1luvu:
Obrazek

Amika6

Post » Śro gru 01, 2010 17:52 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

To rzeczywiscie stracha napędził :roll: A dlaczego nie chciał iść do ciepełka?
Będziecie im szukać domków?

sunshine

Post » Śro gru 01, 2010 17:53 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6 pisze:(...) ale na szczęście zareagował na szelest banknotu, który akurat miałam w kieszeni.

Hmmmm...ciekawy patent... 8)
Zastanawiam się czy jakby tak w klatce-łapce zawiesić powiedzmy sto złotych, to czy chętniej by do niej koty właziły... :?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]